03 / 05 / 2024

İstanbul Üniversitesi 2 müzeye daha kavuştu!

İstanbul Üniversitesi 2 müzeye daha kavuştu!

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt kampüsü içerisinde yer alan tarihi yangın kulesi müze oldu. İstanbul Üniversitesi, 'Beyazıt Yangın Kulesi Anıt Müzesi' ve 'Arkeoloji ve Kültür Tarihi Müzesi' ile iki yeni müzeye daha kavuştu...



İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt kampüsü içerisinde yer alan tarihi yangın kulesi müze oldu. Üniversiteden yapılan açıklamada, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne tahsisli bulunan Beyazıt yangın kulesinin müzeye dönüştürülmesi için müracaat yapıldığı belirtildi. İnceleme sonucunda kule Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edilerek müze statüsüne kavuşturuldu ve 'İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yangın Kulesi Anıt Müzesi' adını aldı. 


EDEBİYAT'IN ALT KATINDA 

Bunun yanı sıra, Edebiyat Fakültesi Prehistorya Ana Bilim Dalı'nda hizmet vermiş öğretim üyeleri tarafından oluşturulan koleksiyonlar da, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü uzmanlarınca yerinde yapılan incelemeler sonucunca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edilerek müze statüsüne kavuşturuldu ve resmen 'İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Kültür Tarihi Müzesi' adını aldı. Müze, Edebiyat Fakültesi alt katında gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra açılacak. 


ÖNCEKİ MÜZELER 

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, "Şu ana kadar bakanlıktan özel müzeler kapsamında resmi olarak onaylı tek müzelerinin İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tarihi Müzesi'nin olduğunu, İÜ Jeoloji Müzesi'nin resmi olarak onaylı ikinci müzeleri olduğunu aktardı. 


Sabah


Geri Dön