30 / 04 / 2024

Koç ve Sabancı İstanbul'a iki müze daha açacak!

Koç ve Sabancı İstanbul'a iki müze daha açacak!

Hürriyet’ten Jale Özgentürk’ün haberine göre, İstanbul iki yeni özel müzeye daha kavuşuyor. Koç Grubu, 2007 yılında hazırlıklarına başladığı Türkiye’nin en büyük çağdaş sanat müzesini açmak için yola çıktı.



Hürriyet’ten Jale Özgentürk’ün haberine göre, İstanbul iki yeni özel müzeye daha kavuşuyor. Koç Grubu, 2007 yılında hazırlıklarına başladığı Türkiye’nin en büyük çağdaş sanat müzesini açmak için yola çıktı.  Müze, İstanbul’un kentsel dönüşümünde en hızlı değişimi yaşamakta olan Dolapdere'de. 50 milyon Euro ile hayata geçirilecek müzeyi İngiliz Grims-haw Arhitects’ten Kirşten Lees tasarlıyor. Müzede Vakfın 2007’den itibaren oluşturmaya başladığı 1000’den fazla eser sergilenecek. Koç Çağdaş Sanat Müzesi Koleksiyonu’nun yüzde 45’i Türk veya Türkiye ile ilgili, yüzde 30’u Türkiye’ye komşu ülkeler, yüzde 25’i ise dünyanın diğer bölgelerindeki sanatçıların son 50 yılda ürettiği eserlerden oluşturuluyor.


Demet Sabancı Çetindoğan ve eşi Cengiz Çetindoğan ise Sütlüce’de ünlü mimar Zaha Hadid’in tasarlayacağı Demsa Collection için izinleri tamamladı, inşaat hazırlıklarına başladı. Müzede aileden kalan antika ve sanat eserlerinin yanı sıra koleksiyonlarında bulunan 4 bine yakın İslam eserleri de sergilenecek. Müzenin 5 bin metrekarelik alanını resme, 2 bin metrekaresi de Osmanlı ve İslam eserlerine ayrılacak. Erken dönem Kur’anlar, Türkiye’nin en büyük hat koleksiyonu da müzede yer alacak, iki müze de 2016 yılında açılacak.



ODE Pusula Dergisi 


Geri Dön