28 / 04 / 2024

İstanbul yağmursuyu tüneli inşa edilecek

İstanbul yağmursuyu tüneli inşa edilecek

İstanbul’da son yıllarda birbirini ardına köprüler, otoyollar, kavşaklar hizmete alınıyor. Şimdi de Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz ve Eyüp İlçeleri için çapı 4 buçuk metreye varan genişlikte ve toplam 4 km uzunluğunda 5 farklı yağmursuyu tüneli inşa ediliyor.

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul değerlendirmesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Unkapanı Yağmursuyu Tüneli çalışmalarını incelediği sırada gazetecilerin Kanal İstanbul Projesine dair yönelttiği sorularını cevapladı.

Yağdonduran Tüneli'nin inşaatında sona geliniyor!

Sivas-Malatya kara yolu üzerinde Ulaş ilçesi sınırlarında bulunan Yağdonduran Tüneli'nin inşaatı 2021 yılında tamamlanacak.

Özbekistan'da metro tüneli inşaatındaki göçükte ölü sayısı 6'ya çıktı!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te dün metro tüneli inşaatında göçük meydana gelmişti. Olay sonucuna ölü sayısı 6'ya çıktı.

Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli TBM indirme töreni yapıldı! 

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 ilçedeki 11 noktanın sel riski taşıyan yerlerini su baskınlarından kurtaracak Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli Tünel Açma Makinesi İndirme Töreni'ne katıldı. 

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli imar planı askıda!

İstanbul Beşiktaş ilçesi Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tüneli Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Avrasya Tüneli'nin inşasında can kaybı yaşanmadı!

Avrasya Tüneli projesinde çalışanlara 72 bin saatin üzerinde İş Güvenliği, Sağlığı ve Çevre Eğitimi verildiği belirtilirken, iş güvenliği kurallarının eksiksiz olarak uygulandığı Proje'de can kaybı yaşanan kazalar meydana gelmedi.

Büyükyalı: Avrasya Tüneli'ne en yakın proje!

Özak GYO, Ziylan Grup, Yenigün İnşaat ortaklığında, Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul, Kazlıçeşme sahil yolunda, Avrasya Tüneli’ne en yakın yeni yaşam alanı olarak dikkat çekiyor. T

Avrasya Tüneli projesinin ismini halk belirleyecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesinin isminin Bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılacak anketle belirleneceğini söyledi.

Avrasya Tüneli'nde geri sayım başladı!

Vizyon projelerden olan İstanbul Boğazı'nın altından otomobillere geçiş imkanı sunan Avrasya Tüneli, 20 gün sonra hizmete girecek.

3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi en kısa sürede yapılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Osmangazi Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bunun en önemli örnekleri olduğunu belirterek, "3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin de ihalesine en kısa sürede çıkacağız." dedi.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli yıl sonuna kadar açılacak!

Özellikle kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı'na inşa edilen, bölgenin ekonomisi ve turizmi açısından da büyük önem taşıyan "Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli"nin yıl sonuna kadar açılması planlanıyor.

İstanbul yağmursuyu tüneli inşa edilecek Haberi

İstanbul yağmursuyu tüneli inşa edilecek

İstanbul’da son yıllarda birbirini ardına köprüler, otoyollar, kavşaklar hizmete alınıyor. Şimdi de Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz ve Eyüp İlçeleri için çapı 4 buçuk metreye varan genişlikte ve toplam 4 km uzunluğunda 5 farklı yağmursuyu tüneli inşa ediliyor.


İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından son yıllarda atıksu arıtımından, içmesuyu kaynakları teminine, dere ıslahından ar-ge çalışmalarına kadar bir dizi yeni çalışma hizmete alınıyor.


İSKİ şimdi de İstanbul'un 4 büyük ilçesinde eş zamanlı olarak 5 farklı dev yağmursuyu tünelleri inşa ediyor. Proje kapsamında Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz ve Eyüp İlçeleri'nde çapı 2 metre ila 4 buçuk metre arasında değişen toplam 4 bin 26 m uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa ediliyor. Proje kapsamında ayrıca Eyüp İlçesi'nde yer alan İslambey Deresi, Beykoz İlçesi'nde yer alan Kozdere ve Beşiktaş İlçesi'nde...