27 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul değerlendirmesi!

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul değerlendirmesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Unkapanı Yağmursuyu Tüneli çalışmalarını incelediği sırada gazetecilerin Kanal İstanbul Projesine dair yönelttiği sorularını cevapladı.



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul Projesi hakkında konuştu. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesine ilişkin yapılan açıklamanın doğru olmadığının vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

- "Benim arkadaşlarım defalarca Ankara’ya gidiyor. Ankara’daki o iyi niyetli bürokratlarımızı zor duruma, sıkıntıya düşmesini istemiyorum.

- Ama AYGM yetkilileriyle bizim yetkililerimiz teknik olarak masada buluşup konuşuyorlar.7 Eylül 2021'de bizden talep edilen ek belgeler, tasarımlar, bilgiler var. Bunları 3 Kasım 2021'de yazımızın ekinde gönderdik.

Ekrem İmamoğlu ndan dikkat çeken Kanal İstanbul değerlendirmesi!

- Bu istenenler arasında şu atılan tweette yazılanlar yok bu arada. 3 Kasım’da konuşulan iki konu var. Bir Kanal İstanbul ile bu proje çakışıyor mu? Ne kadar mühim…

- İki, daha hiç başlamamış boğazın altından geçen 3 katlı tünel projesi ile uyumlu mu? Bu iş hem İstanbul’u yormasın, ki Allah’ın izniyle orada kanal olmayacak ama hadi kanalla da bir sorun olmasın yerin altında devam etsin diyerek biz işi yine yer altından çözdük.

Ekrem İmamoğlu ndan dikkat çeken Kanal İstanbul değerlendirmesi!

- Yani dedik ki ‘evet bunun kanalla ilgili bir sorunu yok.' Üç katlı tünelle de çok kolaylıkla entegre olacak bir hat tasarladığımızı onlara verdik ve ispat ettik."

Kanal İstanbul’un tapuları onaylandı!

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!


Geri Dön