12 / 05 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanında kaç kişi çalışıyor

İstanbul Yeni Havalimanında kaç kişi çalışıyor

İstanbul Grand Airport (İGA) firmasının CEO'su Kadri Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı. Samsunlu, "Yaptığımız işleri sözleşme ve kanunlar çerçevesinde yapıyoruz" dedi.

Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda son dakika! Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı arası 30 dakikaya iniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul Havalimanı'nı kent merkezine bağlayacak Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda TBM ile yapılan tünel açma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İşte Bakan Karaismailoğlu'nun o açıklaması...

Balıkesir'in 60 milyon TL'lik yeni havalimanında son durum ne?

Balıkesir’in yeni havalimanında, 6 aydır tek sefer bile gerçekleştirilmedi. Fikret Şahin, “60 milyon TL’lik proje, potansiyel yok diye hizmete açılmıyor. Yapılan yatırım boşa gitmemeli. Takipçisiyim” dedi.

Damat Tween ve D'S Damat İstanbul Havalimanı'nda yerini aldı!

Orka Holding, Nisan ayının başında İstanbul Yeni Havalimanı'nda Damat Tween ve D'S Damat mağazaları ile yerini aldı.

İstanbul Airport: İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " oldu. Dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğine sahip olan İstanbul Airport bugün hizmete açıldı. Dev havalimanında ilk uçuş 31 Ekim'de yapılacak...

Binali Yıldırım: Cumhuriyet'in şanına yakışan yeni havalimanı hayırlı olsun!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış töreninde konuşma yaptı. Yıldırım, "Kuruluşunun 95. yılında Cumhuriyet'in şanına yakışan bu eser, ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olsun." dedi...

7 maddede İstanbul Yeni Havalimanı!

Türkiye'nin en pahalı projesi olan yeni havalimanı bugün açılıyor. Şu ana kadar alanın ismi dışında projeyle ilgili kafalarda bir soru işareti yok. İşte iş cinayetleri, tartışmalı yer seçimi ve devasa pistleriyle İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 7 Madde....

Yeni Havalimanı açılışında HAVAİST otobüsleri hizmet verecek!

Bugün açılışı gerçekleşecek İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek misafirler HAVAİST otobüsleri tarafından havalimanı otoparkından etkinlik alanına taşınacak.

Türk Telekom, Yeni Havalimanı'nı dünyaya bağlayacak!

Türk Telekom, bugün açılışı gerçekleştirilecek olan İstanbul Yeni Havalimanı'nda en yeni teknolojileri ve güçlü altyapısı ile hazır olacak.

Netaş ile Yeni Havalimanı'nın teknoloji altyapısı hazır!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 55 bin kişiye eş zamanlı, kesintisiz ve güvenli internet hizmeti Netaş'ın iletişim teknolojileriyle sağlanacak.

İstanbul Yeni havalimanının bağlantı yolu bugün açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul Yeni Havalimanı'na bağlantıyı sağlayacak olan Tayakadın Kavşağı-Odayeri kesimi bugün açılıyor. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nda Vestel ekranları kullanılacak!

Yarın hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda Vestel City'de üretilen uçuş bilgilendirme ekranları kullanılacak.

Yeni havalimanının bağlantı yolu yarın açılıyor!

Yapımı çalışmaları hızla devam eden Kuzey Marmara Otoyolu'nun, İstanbul Yeni Havalimanı'na bağlantıyı sağlayacak yollar arasında yer alan kesimi, 29 Ekim'de hizmete girecek.

Yeni havalimanının açılışına dünya şahitlik edecek!

Türkiye, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılıyor.

İstanbul Yeni Havalimanında kaç kişi çalışıyor Haberi

İstanbul Yeni Havalimanında kaç kişi çalışıyor

Pazartesi günü açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl işletmek amacıyla kurulan İstanbul Grand Airport (İGA) firmasının CEO'su Kadri Samsunlu, projede ihale sonrası yapılan değişikliklerle haksız kazanç elde ettikleri yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Samsunlu, inşaatın 450 uzman eşliğinde ve Ulaştırma Bakanlığı gözetiminde yapıldığını belirterek, projede görev alan 200 binden fazla çalışana binlerce saatlik eğitim verildiğini ifade etti.

Samsunlu, Perşembe günü yeni havalimanında yabancı basına yönelik düzenlenen tanıtım toplantısının ardından BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

1-) BBC Türkçe: İnşaat kotunun düşürülmesi ve kira bedelinin ödenmeye başlanmasının iki yıl gecikmesinin kamu aleyhine, İGA lehine haksız kazanç yarattığı iddia ediliyor. Bu iddialara yanıtınız nedir?
Samsunlu: Bu iddialara bir cevabım yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Biz çünkü yaptığımız bütün işleri ihale...