01 / 05 / 2024

Netaş ile Yeni Havalimanı'nın teknoloji altyapısı hazır!

Netaş ile Yeni Havalimanı'nın teknoloji altyapısı hazır!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 55 bin kişiye eş zamanlı, kesintisiz ve güvenli internet hizmeti Netaş'ın iletişim teknolojileriyle sağlanacak.



Netaş’ın kurduğu teknolojik altyapıyla Yeni Havalimanı’nda 55 bin kişiye eş zamanlı internet hizmeti verilecek. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, 50 yılı aşkın birikime sahip Netaş'ın iletişim teknolojileri havalimanındaki işletmelerin iletişim altyapısı üzerinden hizmet verecek. Netaş tarafından yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olarak Türkiye'nin stratejik konumunu daha da güçlendirecek İstanbul Yeni Havalimanı, akıllı teknolojilere uygun, yenilikçi ve güçlü bilişim altyapısıyla dikkat çekiyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın teknolojik altyapısını hazırlayan Netaş, bu ağ üzerindeki 5 bine yakın erişim noktasıyla yeni bir rekora imza attı. Netaş, kurduğu geniş kablosuz erişim ağı sayesinde yolculara otoparka girdikleri andan, uçakları kalkana kadar kesintisiz, yüksek hızlı ve güvenli internet hizmeti sağlayacak. İletişim altyapısı üzerinden hizmet verecek Netaş, otopark hizmetlerinden bilet satış hizmetlerine tüm bu işletmelerden alınan hizmetlerin çevrim içi altyapısını sunacak.

Cumhuriyetin 95'inci yılının, Türkiye'nin uluslararası alanda yeni bir zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı ile kutlanacağını söyleyen Netaş Üst Yöneticisi (CEO) Cemil Müjdat Altay, "İstanbul Yeni Havalimanı, sadece Türkiye'nin stratejik konumunu güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda ülkemizin dijital dönüşümü için de önemli bir eşik olacak" dedi.

Türkiye'nin dijital dönüşüm mimarı Netaş olarak bünyesindeki mühendislele birlikte küresel ölçekteki bu projede kritik bir rol üstlendiklerini belirten Altay, "İstanbul Yeni Havalimanı'nın teknolojik altyapısını yoğun bir çalışmayla birlikte ördük. Ülkemizin telekomünikasyon altyapısını kendi imkânlarıyla kurabilmesi hedefiyle kurulan şirketimiz, bu görevi yerine getirerek başarısını bir kez daha kanıtladı. Sadece ülkemizin değil, bölgemizin de lider sistem entegratörü olma amacıyla, edindiğimiz bu deneyim, bölgemizin dijital dönüşümünde oynadığımız kilit rolde bize önemli referans sağlayacak" açıklamasında bulundu.
 

İstanbul Yeni Havalimanı bugün açılıyor!

45 soruda İGA!


Geri Dön