07 / 05 / 2024

İstanbul ziyaretleri

İstanbul ziyaretleri

İstanbul'u beş ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla 4 milyon 589 bin 41 turist ziyaret etti.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

İstanbul'un sıkıntılı yapı stokunun envanterini çıkaracağız! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, "İstanbul'da büyük bir depremde, bana göre 300-400 milyar dolarlık ekonomik zararı olacak. Bu ülkenin en az 2- 3 yılına mal olacak bu şehri tamir etmek, giden canlar da geri gelmeyecek" dedi...

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Alican Ağaoğlu yabancı ortaklarıyla yemek yedi!

Alican Ağaoğlu, geçtiğimiz akşam Gümüşsuyu Topaz Restoran’da şirketin yabancı ortaklarıyla yemek yedi. AGA plakalı araçların, İstanbul ziyaretleri boyunca yabancı ortaklara tahsis edildiği öğrenildi.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn hizmete açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı..

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.

Müşavirlerden başkanlara kentsel dönüşüm ziyaretleri!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Müşavirleri Hüseyin Yürük ve Yavuz Subaşı, İstanbul’daki belediye başkanlarını tek tek ziyaret ediyor. Peki müşavirler, başkanlarla ne konuşuyor? Kentsel dönüşümde belediyelere yeni görevler mi geliyor? İşte ziyaretlerin sırrı..

Mustafa Baygan: Papa ve Putin’in ziyaretleri gayrimenkulü hareketlendirecek!

Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva’nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyaretleri sadece turizme değil gayrimenkul sektörüne de büyük katkı sağlayacak.ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan konuyu değerlendirdi.

Şadi Yazıcı Tuzla'da site ziyaretleri yapıyor!

Şadi Yazıcı Tuzla' da site ziyaretleri yapıyor. Yazıcı " Vatandaşımıza, Tuzla' mıza yakışır belediyecilik anlayışımızla hizmet ettik ve bunu ortaya koyma gayretini sürdürdük " dedi.

Bio Istanbul'da metrekaresi 4 bin liraya 1+1!

İstanbul’ da akıllı ve ekolojik yaşam için planlanmış ilk gayrimenkul projesi “Bio Istanbul”, sonbaharda yapılacak konut lansmanı öncesi yoğun ilgi ve talep üzerine bekleme listesindeki misafirlerinin taleplerine ön satış dönemiyle cevap veriyor...

İstanbul ziyaretleri Haberi

İstanbul ziyaretleri

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile Haydarpaşa, Pendik, Zeytinburnu ve Karaköy limanlarından bu yılın ocak-mayıs döneminde İstanbul'a gelen yabancı sayısı geçen yıllara göre yüzde 7 arttı. 


Geçen yılın aynı dönemine göre havayoluyla gelişler yüzde 6,8, denizyoluyla gelişler ise yüzde 9,9 artış gösterdi.  


Ocak-mayıs ayları arasında gelen 4 milyon 589 bin 41 ziyaretçinin 92 bin 991'ini, Karaköy Limanı'na günübirlik uğrayan turistler oluşturdu. Havayoluyla gelen yabancıların yüzde 18'i ise Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullandı. 


İstanbul'a en fazla Almanlar geldi 


Kente gelen turistlerin ülkelerine bakıldığında ilk sırayı yüzde 10,3 ile Almanlar aldı. Almanları yüzde 5,5 ile İranlılar, yüzde 4,5 ile Ruslar, yüzde 4,1 ile Amerikalılar, yüzde 4 ile İngilizler, yüzde 3,8 ile Fransızlar, yüzde 3 ile Suudi Arabistanlılar, yüzde...