08 / 05 / 2024

İstanbula bir komşu şehir

İstanbula bir komşu şehir

2005 yılında Büyükşehir Belediyesi, kentin çehresini tamamen değiştirecek projeleri uygulamaya koymuş. Belediyenin hazırladığı 1/25 binlik planlarla Başakşehir ile Çatalca arasında 2.5 milyon nüfuslu 600 bin konutluk yeni bir şehir kurulacakmış.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Marinada Residence ile Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor!

Mega kent İstanbul’da, marina içinde inşa edilen ilk ve tek rezidans projesi olan Ataköy Marinada Residence, Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor...

Kiracıların birçoğu bunu bilmiyor! Hem ev sahibi hem de kiracı borçlu çıkabilir! İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren bazı noktalar gündeme geldi. Kiracıların birçoğu hatta ev sahiplerini de ilgilendiren önemli bir husus konuşuluyor. İşte detaylar!

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Çağatay Ulusoy, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ'a komşu oluyor!

Başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy, tatilcilerin gözdesi Marmaris-Bozburun’dan arsa aldı. Yeni dizisi "Süslü Korkuluk" ile dikkat çeken Ulusoy, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ'a komşu oldu.

Gürültücü komşu ceza alır mı?

Takvim gazetesi yazarları arasında yer alan Feride Hilal İmal bugünkü gürültü yapan komşuyu kaleme aldı. Peki gürültücü komşu ceza alır mı?

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

Komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşu gürültüsünü  kaleme aldı. Peki komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

Snoop Dogg'a komşu olmak için Metaverse’den arazi aldı!

Snoop Dogg’un Metaverse’deki NFT malikanesine komşu olmak isteyen biri 450 bin dolar ödeyerek sanal arazi aldı.

Kim Kardashian'ın Hidden Hills’teki evini yenilemesine komşu engeli!

Kim Kardashian'ın California’nın lüks bölgesi Hidden Hills’te bulunan konutunu yenileme planları, komşularında rahatsızlık yarattı. Komşulardan birinin Kardashian’ın inşaat planlarını durdurmak amacıyla mahkemeye başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Konya'da komşu kavgası: 6 kişi yaralandı!

Konya'da iki komşu arasında binanın ortak kullanım alanıyla ilgili kavga çıktı. Olay sonucunda her iki taraftan 3'er kişi olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi!

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli? İşte gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi...

İstanbula bir komşu şehir Haberi

İstanbula bir komşu şehir



2.5 MİLYON NÜFUSLU 600 BİN KONUTLUK YENİ KENT


İstanbul'a bir komşu şehir


Belediye, kentin çehresini tamamen değiştirecek projeleri uygulamaya koydu. Biri İkitelli, diğeri Bahçeşehir merkezli yeni bir şehir kuruluyor


Metroyla da bağlanacak


BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin kurduğu İstanbul Planlama Merkezi, kentin 1/25 binlik planlarını bitirmek üzere. Başakşehir ile Çatalca arasında, birinin merkezi İkitelli, diğerinin Bahçeşehir Ispartakule olan yeni bir kent yaratılıyor. İki merkez, metroyla da birbirine bağlanacak. Projeyle çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi hedefleniyor.


Turizm ve ticaret merkezleri


PROJENİN ikinci ayağını ''Kentsel tasarım'' oluşturuyor. Buna göre Zeytinburnu'nda 1.5 milyon metrekarelik alan, uluslararası turizm ve ticaret merkezine dönüşecek. Karaburun-Terkos-Kilyos arası, İstanbul'un yeni spor, eğlence ve gezi merkezi olacak....