08 / 05 / 2024

İstanbula deprem bilinci

İstanbula deprem bilinci

Japonya'da Bunkyo Belediye Meclisi’nde konuşan Ahmet Misbah Demircan, “Yaptığımız anlaşmalarla iki ilçenin kardeşliği sürecini başlattık, bu sayede özellikle deprem konusunda Japonların birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkına ulaştırmış olacağız”

Peş peşe yaşanan depremler kentsel dönüşümün hayati önemini gözler önüne serdi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada depremle beraber yaşamayı öğrenmek için öncelikle deprem bilinci oluşturulmasına odaklanmamız gerektiğini söyledi.

Mehmet Güllüoğlu'ndan 'deprem bilinci' çağrısı!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 17 Ağustos 1999 depreminin 21. yıl dönümü nedeniyle uyarılarda bulundu.

İzmir'de deprem bilinci aşılandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde 80 bin 500 kişiyi depremde nasıl davranacağı konusunda bilgilendirildi.

Zorunlu Deprem Sigortası ile konutunuz güvende!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, Marmara depreminden bu yana geçen 19 yılda deprem bilinci ve sigortalılık oranında çok önemli mesafe katedildiğini belirterek, Zorunlu Deprem Sigortası ile konutların güvence altına alındığını söyledi.

Ataşehir Belediyesi'nden Temel Afet Bilinci eğitimi!

Ataşehir AKOM ve Ataşehir Belediyesi AKUT Enstitüsü işbirliğiyle 1-7 Mart “Deprem Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, ilçe sınırlarındaki 5 bin 368 ilköğretim ve lise öğrencisine “Temel Afet Bilinci” eğitimleri verildi.

Ankara'daki yapılar çok sağlam inşa ediliyor!

Yaşanan acılar sonrası ülke çapında yerleşen deprem bilinci, deprem kuşağı üzerinde yer almamasına karşın Başkent Ankara'da da yapıların çok daha sağlam inşa edilmesini sağladı.

Ankara'da çok daha dayanıklı yapılar inşa ediliyor!

Yaşanan acılar sonrası ülke çapında yerleşen deprem bilinci, deprem kuşağı üzerinde yer almamasına karşın Ankara'da da yapıların çok daha sağlam inşa edilmesini sağladı.

Sektör temsilcileri deprem master planının şart olduğunu savundu!

Yaşanan acılar sonrası ülke çapında yerleşen deprem bilinci, deprem kuşağı üzerinde yer almamasına karşın Başkent Ankara’da da yapıların çok daha sağlam inşa edilmesini sağladı.

Türkiye ile Japonya kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Japonya’da resmi temaslarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından Japon işadamları için verilen seminerdeki konuşmasının ardından gerçekleşen imza töreniyle, Japonların deprem bilinci İstanbul'a taşınacak.

Beyoğlu kentsel dönüşümüne Japonlar destek veriyor!

Beyoğlu Belediyesi ve Japonya’nın Bunkyo Belediyesi arasında dostluk antlaşması imzalandı. Bu antlaşmayla Japonların deprem bilinci İstanbul ve Türkiye'ye taşınmış olacak.

Beyoğlu'ndaki kentsel dönüşüme Japonlardan destek!

Beyoğlu Belediyesi ve Japonya’nın Bunkyo Belediyesi arasında dostluk antlaşması imzalandı. Japonların deprem bilinci yapılan bu anlaşmayla İstanbul ve Türkiye’ye taşınmış olacak.

Türkiye 16 yıl sonra da depreme hazır değil!

17 Ağustos Depremi’nin 16. yıldönümü vesilesi ile Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık tehlikenin sanılandan daha büyük olduğuna ve üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen hâlâ bir ‘deprem bilinci’ oluşturulamamasına dikkat çekti.

16 yılda deprem bilinci konusunda ne kadar yol kat ettik?

17 Ağustos 1999’da Türkiye deprem bölgesi olduğu gerçeğiyle acı bir şekilde yüzleşti. Peki, geçen 16 yılda önlemler ve deprem bilinci konusunda ne kadar yol kat ettik?

İstanbula deprem bilinci Haberi

İstanbula deprem bilinci

Japonya’da Bunkyo Belediye Meclisi’nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Yaptığımız anlaşmalarla iki ilçenin kardeşliği sürecini başlattık, bu sayede özellikle deprem konusunda Japonların birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkına ulaştırmış olacağız” dedi.


Japonya’da Bunkyo Belediyesi ile “Dostluk ve İş Birliği Anlaşması”na imza atan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yunus Emre Enstitüsü Japonya temsilciliğinin organizasyonuyla, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) ile yapılan “Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması” iki ilçenin kardeşliği sürecini başlattıklarını ifade ederek, “ bu anlaşmalar ile deprem konusunda Japonların birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkıyla buluşturacağız.” dedi.

Bunkyo Belediye Başkanı Hironobu Narisawa’nın daveti üzerine Bunkyo Belediyesini ziyaret eden Başkan Demircan, Bunkyo Belediyesi afet önleme birimini gezerek bilgi aldı. JİCA ile yapılan anlaşma gereği, Beyoğlu’nda afet önleme ile ilgili çalışma yapacak...