09 / 05 / 2024

istanbula depremb bilinci gelecek

istanbula depremb bilinci gelecek

Japonya'da Bunkyo Belediye Meclisi’nde konuşan Ahmet Misbah Demircan, “Yaptığımız anlaşmalarla iki ilçenin kardeşliği sürecini başlattık, bu sayede özellikle deprem konusunda Japonların birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkına ulaştırmış olacağız”

Peş peşe yaşanan depremler kentsel dönüşümün hayati önemini gözler önüne serdi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada depremle beraber yaşamayı öğrenmek için öncelikle deprem bilinci oluşturulmasına odaklanmamız gerektiğini söyledi.

Dijital varlığı olanlar dikkat! Miras bırakılabilir mi?

Dijital Legacy Association tarafından aktarılan verilere göre; dijital miras konusunda sayılır ölçüde bilinci bulunanların oranı yüzde 50'ye yaklaşırken, yüzde 40'a yakın bir bölümünün kavram hakkında bilgisi az ya da hiçbir bilgiye sahip değil. Peki dijital miras nasıl işliyor? İşte ayrıntılar...

Mehmet Güllüoğlu'ndan 'deprem bilinci' çağrısı!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 17 Ağustos 1999 depreminin 21. yıl dönümü nedeniyle uyarılarda bulundu.

Kentsel dönüşüm bilinci nasıl kazandırılır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkilileri kentsel dönüşümde vatandaşların daha da bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.

İzmir'de deprem bilinci aşılandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde 80 bin 500 kişiyi depremde nasıl davranacağı konusunda bilgilendirildi.

Zorunlu Deprem Sigortası ile konutunuz güvende!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, Marmara depreminden bu yana geçen 19 yılda deprem bilinci ve sigortalılık oranında çok önemli mesafe katedildiğini belirterek, Zorunlu Deprem Sigortası ile konutların güvence altına alındığını söyledi.

NEF’e Sosyal Sorumluluk ve Çevre Bilinci ödülü!

İş dünyasının Oscar'ı kabul edilen Londra merkezli European Business Awards tarafından NEF'e, ‘Sosyal Sorumluluk ve Çevre Bilinci’ kategorisinde ödülü layık görüldü.

Vergi bilinci geliştirilmeli!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy bugünkü yazısında 27 Şubat-5 Mart Vergi Haftası'na ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Özge Koksal: Çarpık yapılaşmanın nedeni imar planları!

TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Özge Koksal, kentlerin gelişiminde planlamanın önemine dikkat çekerek, kendilik bilinci ve Mimarlar Odası'nın çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Balıkesir Antandros Kültür Parkı hizmete girmeye hazırlanıyor!

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Antandros antik kenti ile ilgili bilinci arttırmak, dünya çapında tanıtımını yaparak bölgeye turizm yönünden katkı sağlamak amacı ile hazırladığımız Antandros Kültür Parkı’nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Bosch Termoteknik, 275 servis merkeziyle hizmette!

Bosch Termoteknik Servis Merkezi, gelişmiş servis bilinci ve anlayışına sahip, Türkiye çapında toplam 275 servis merkezi ve 1.500 teknik personeliyle kurumsal müşteriler için de her an hizmete hazır durumda bulunuyor.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi inşaatı sürüyor!

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ), yapımı devam eden ana yerleşke inşaatında “Temelden Engelsiz Üniversite” bilinci ile binalarını yükseltmeyi sürdürüyor.

Aydın Hisler Parkı projesi Bursa Kent Konseyi'nde tanıtıldı!

Efeler Belediyesi ve KEBUDER'in ortaklaşa yürütmüş olduğu Hisler Parkı projesinin Bursa Kent Konseyinin düzenlemiş olduğu ‘Kent Kültürü ve Kentlik Bilinci’ sempozyumunda gerçekleştirilen Poster sunumu büyük ilgi ve beğeni gördü.

istanbula depremb bilinci gelecek Haberi

istanbula depremb bilinci gelecek

Japonya’da Bunkyo Belediye Meclisi’nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Yaptığımız anlaşmalarla iki ilçenin kardeşliği sürecini başlattık, bu sayede özellikle deprem konusunda Japonların birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkına ulaştırmış olacağız” dedi.


Japonya’da Bunkyo Belediyesi ile “Dostluk ve İş Birliği Anlaşması”na imza atan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yunus Emre Enstitüsü Japonya temsilciliğinin organizasyonuyla, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) ile yapılan “Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması” iki ilçenin kardeşliği sürecini başlattıklarını ifade ederek, “ bu anlaşmalar ile deprem konusunda Japonların birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkıyla buluşturacağız.” dedi.

Bunkyo Belediye Başkanı Hironobu Narisawa’nın daveti üzerine Bunkyo Belediyesini ziyaret eden Başkan Demircan, Bunkyo Belediyesi afet önleme birimini gezerek bilgi aldı. JİCA ile yapılan anlaşma gereği, Beyoğlu’nda afet önleme ile ilgili çalışma yapacak...