13 / 05 / 2024

istanbulda ağaç kesmenin cezası

istanbulda ağaç kesmenin cezası

1934 yılında Ziraat Bakanlığı, dört maddelik bir kanun hazırlayarak İstanbul'da ağaç katliamının önüne geçmeye çalışmış. Kesenlere üç aydan iki yıla kadar hapis cezası uygulanacakmış. Bu kanun sadece İstanbul için geçerliymiş.

Emlak İstasyonu İzmit ve İstanbulda franchise ofis açıyor!

Bünyesinde 15 franchise ofis bulunduran Emlak İstasyonu, ofisleşme hızını kesmiyor. Emlak İstasyonu Franchise Direktörü Dilara Kılınç, "Biz bu ay 1'i İzmit / Gölcük, diğeri İstanbul’a açarak franchise ofis sayımızı 17'ye çıkıyoruz'' dedi.

1934 yılında İstanbul'da ağaç kesmenin cezası 2 seneye kadar hapismiş!

1934 yılında Ziraat Bakanlığı, dört maddelik bir kanun hazırlayarak İstanbul'da ağaç katliamının önüne geçmeye çalışmış. Kesenlere üç aydan iki yıla kadar hapis cezası uygulanacakmış. Bu kanun sadece İstanbul için geçerliymiş.

Profilo, İstanbulda üç yeni yetkili satıcı mağazası daha açtı!

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri İstanbul Anadolu yakasında aynı gün içerisinde, üç yeni Yetkili Satıcı Mağazası daha açarak İstanbuldaki bayi sayısını yükseltti

Rings İstanbulda Fiesta Evleri satışa çıktı! 5 yıl sıfır faizle!

Rings İstanbulda yoğun ilgi gören Vista Evlerinden sonra Fiesta Evleri de satışa sunuldu. 1+1 ve 2+1 daire alternatifleri bulunan yeni etapta konutlarda 5 yıl faizsiz vadelendirme yapılıyor

Bayrampaşa Yorum İstanbulda 386 bin TLye!

Bayrampaşa’da inşa edilen Yorum İstanbul’da alanları 106 ile 119 metrekare arasında değişen 2+1’ler 386 bin TL ila 394 bin TL’ye satılıyor

Bayrampaşa Yorum İstanbulda 456 bin TLye 3+1!

Bayrampaşa’da, Yorum İnşaat ve Turkmall tarafından inşa edilen Yorum İstanbul’da 128 metrekarelik 3+1’ler 456 bin TL ila 459 bin TL’ye satılıyor

Kentsel Yatırım Ağı Forumu, 23 Eylül'de yapılacak!

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 60'dan fazla gayrımenkul ve diğer sektörün  önde gelen üst düzey yöneticileri, Kentsel Yatırım Ağı Forumu için Istanbulda buluşacak

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hastaneyi açtı yalıyı satıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen cumartesi günü açılan Etiler'deki Dünya Göz Hastanesi'nin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Rumelihisarı'ndaki yalısını satışa çıkardı. Kapıcıoğlu'nun 2007'de 7 milyon dolara satın aldığı belirtilen yalı için ne kadar

Zorlu, gayrimenkulde İzmir'e ağırlık veriyor

İzmir'deki Küçükbay'a ait Orkide Alışveriş Merkezi'ni alıp adını Passtel olarak değiştireren Zorlu Grubu, İzmir'de yeni yatırımlara hazırlanıyor.

ATSO‘nun binası satışa çıkacak

Önümüzdeki aylarda yeni hizmet binasına taşınmaya hazırlanan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), mevcut hizmet binasını kapalı teklif alma açık artırma usulüyle satışa çıkaracak.

My World`ün 4. etabı gelecek hafta satışa çıkıyor!

Ağaoğlu, My World'un 4. etabında satışa sunduğu yeni projesi Starland'i, bugüne dek geliştirilmiş en iddialı 'finansman modeli' ile birlikte sunarak bir 'ilk'e imza atıyor.

Başbakan açıkladı! Merkez Bankası Ataşehir`e taşınıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin bir yıllık Eylem Planı'nı açıkladığı toplantıda, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusuna noktayı koydu.

istanbulda ağaç kesmenin cezası Haberi

istanbulda ağaç kesmenin cezası

İstanbul'da ağaç kesilmeyecek

Müsaadesiz ağaç kesenler üç aydan iki seneye kadar hapsedilecek.


Rastgele ağaç kesmenin önüne geçmek üzere Ziraat Vekaleti tarafından hazırlanan kanun layihası meclise sevk edilmiştir.

Ziraat encümeninde tetkik edildikten sonra umumi heyete arzolunacaktır.


Bu sene çıkarılacak olan bu kanun 4 maddedir. Yalnız İstanbul'a şamildir. Adalarda çam kesilmeyeceği gibi bahçelerde hatta evlerin bahçelerindeki ağaçlar bile kesilmeyecektir.

Bir ağaç kesmek için orman fen memurluğundan müsaade alınacaktır. Alınmadığı takdirde ağaç sahibine, kesene ve kestirene ağır cezalar verilecektir.


Cezalar üç aydan başılyarak iki seneye kadar hapis, 2 yüz liraya kadar para cezasıdır.

Kanun, İstanbul'un tabii güzelliğini muhafaza ettirecektir. Başka ağaç kesmenin önünü, halen encümende müzakere edilmekte olan orman kanunu alacaktır. Bu kanun 198 maddedir. Yirmi seneden beri hazırlanmış layihadır. Bu kanun da bu sene behemehal çıkarılacaktır.


Kanunun üçüncü maddesi...