29 / 04 / 2024

İstanbulda arsa metrekare birim fiyatları ne kadar arttı

İstanbulda arsa metrekare birim fiyatları ne kadar arttı

Emlak vergisinin ilk taksidinin ödenme süresi olan 2 Haziran'a günler kala geç yayımlanan yeni değerlere göre İstanbul'daki arsa metrekare birim fiyatları artışı yüzde 20 binleri geçti.

Arsa ve tarla yatırımlarına ilgi artıyor! İznik'te metrekare birim fiyatları 10 bin liraya yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Gürcan Sütlüdere, İznik bölgesindeki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Sütlüdere, göle yakın yapılaşma hakkı olan arsa niteliğindeki taşınmazların metrekare birim değerlerinin  8 bin TL ile 10 bin TL arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.

Arsa ve arazi fiyatları en çok bu 5 ilde arttı! İşte metrekare metrekare son dakika fiyatları!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen arsa ve arazi piyasasını mercek altına alan Endeksa verilerine göre; beş büyük şehir arasında arazi ve arsa birim metrekare fiyatları en yüksek olan il İstanbul oldu. İşte 5 büyük ilde son dakika arsa ve arazi fiyatları...

Yatırımcılar dikkat! Turizm cenneti O ilimizde 7 bin 247 metrekare arsa satışa çıkıyor!

Yatırımcıların iştahını kabartan bir arsa daha satışa sunuluyor. Turizm cenneti İzmir Çeşme'de 7 bin 247 metrekare turizm imarlı arsa mahkemeden satışa çıkarılıyor.

TOKİ arsa kaç metrekare? TOKİ arsa peşinat ne kadar?

TOKİ arsaya dair merak edilen detaylar bulunmaktadır. Onlardan bazıları da TOKİ arsa kaç metrekare? TOKİ arsa peşinat ne kadar? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare?

TOKİ İlk Evim Arsa projesi gündemde yer alıyor. Bu projeye dair detayları bilmeyenler, TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Ankara Akyurt'ta 8 bin metrekare arsa 12 milyon TL'ye icradan!

Ankara ili, Akyurt ilçesi, Saracalar Mahallesi, 1588 ada 1 parselde yer alan 8 bin metrekare arsa icradan satışa sunuldu....

Nef Arsa Balıkesir metrekare fiyatı 2 bin 200 TL!

Doğayla iç içe bir yaşam fırsatı sunan Nef Arsa Balıkesir projesi, metrekare başına minimum 2 bin 200 TL maksimum 48 bin TL fiyat aralıklarıyla alıcısını bekliyor. İşte projeye dair tüm ayrıntılar...

Emlak vergisinde fiyatlar 12 kat arttı!

2021 yılı, arsa metrekare değerlerinin yeniden takdir edildiği bir sene ve sanıldığının tersine birçok belediye tarafından takdirlerde fahiş yükselişler yapıldı. Peki emlak vergisi mükellefleri bu fahiş artışlar karşısında ne yapabilir?

Ev sahipleri dikkat! Verginiz katlanmış olabilir!

Haus İstanbul Gayrimenkul Kurucusu Sercan Göller, emlak vergisindeki artışları değerlendirdi. “Tüm mülklerin emlak vergisi değeri, arsa metrekare birim değerinin ve inşaat maliyetinin metrekare birim fiyatının toplamından oluşuyor" diyen Sercan Göller, vergilere itiraza ilişkin de konuştu.

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

Muğla'da arsa metrekare fiyatları 150-250 TL arttı!

Koronavirüs sebebiyle Muğla'da müstakil bahçeli evlere ve arsalara talep artmıştı. Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Emlak Müşaviri Çetin Aksu, bölgedeki konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve sektörü değerlendirdi...

Rize'de 300 metrekare arsa 5,5 milyon liraya satışa çıkarıldı!

Çayeli Belediyesine ait ilçe merkezindeki üzerinde 2 katlı iş yeri binasının yer aldığı 300 metrekare arsa 5 milyon 500 bin TL'ye ihale ile satışa çıkarıldı.

Müteahhitler metrekare, arsa sahipleri daire pazarlığında!

Risk altında bulunan 6.7 milyon binanın dönüşülmesi bekleniyor. Ancak müteahhitlerin metrekare, arsa sahiplerinin de daire pazarlığı çalışmaları engelliyor.

İstanbulda arsa metrekare birim fiyatları ne kadar arttı Haberi

İstanbulda arsa metrekare birim fiyatları ne kadar arttı


Hükümet büyükşehirlerde rant vergisini gündeme getirmeye hazırlanırken belediyeler imar hamlesi ile oluşan rantı çoktan vergilendirdi. Emlak vergisi hesaplanırken kullanılan ve 4 yılda bir belirlenen arsa metrekare birim değerleri Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlandı. Emlak vergisinin ilk taksidinin ödenme süresi olan 2 Haziran'a günler kala geç yayımlanan yeni değerlere göre İstanbul'daki arsa metrekare birim fiyatları artışı yüzde 20 binleri geçti. Örneğin Etiler'de yapılan Le Meridian Oteli'nden pay almak isteyen belediye bu otelin bulunduğu sokaktaki arsa değerini 950 liradan 20 bine çıkardı. Böylece bu otelin ödeyeceği vergi de bu orana yakın artacak. Özellikle eski İstanbul olarak adlandırılan bölgede artışlar yüzde 300'ü bulurken yeni projelerin bulunduğu alanlardaki artışlar şehir merkezini solladı.


FİNANS MERKEZİ ZAMMI % 233


Arsa metrekare birim fiyatlarındaki artışlarda Beşiktaş en...