06 / 05 / 2024

İstanbulda baraj sorunu

İstanbulda baraj sorunu

2014 yılının Ağustos ayında doluluk oranı yüzde 17,23'e kadar düşen İstanbul barajlarında kötü günler geride kaldı.

Kayseri Develi'deki ulaşım sorunu mecliste!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yapılan Gümüşören Barajı nedeniyle ortaya çıkan ulaşım sorunu meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı istimlak sorunu TBMM'de!

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı ihalesine, işin başlama tarihine ve istimlak çalışmaları mecliste konu oldu. CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, konu hakkında soru önergesi hazırladı..

Bingöl Pembelik Barajı ulaşım sorunu meclise taşındı!

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bingöl'de inşa edilen baraj için taahhüt edilen köprünün halen yapılmamasına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Atıcı, hazırladığı soru önergesini Başbakan Davutoğlu'na iletti..

Konya Kiraz'daki ulaşım sorunu çözülüyor!

Beydağ Barajı’nda su tutulmasıyla birlikte su altında kalan yerleşim yerleri arasında yer alan Kiraz’ın Karaman Mahallesi’nde oluşturulan yeni konut alanının ulaşım sorunu Kiraz Belediyesince çözülüyor.

İstanbul'da baraj sorunu kalmadı!

2014 yılının Ağustos ayında doluluk oranı yüzde 17,23'e kadar düşen İstanbul barajlarında kötü günler geride kaldı.

1983 yılında Büyükçekmece Barajı'nın yapımı ihaleye çıkarılmış!

1983 yılında Büyükçekmece Barajı'nın yapımı ihaleye çıkarıldı. 1987 yılında baraj tamamlandığında İstanbul'un su sorunu kalmayacak. Büyükçekmece Gölü'nün denizle irtibatı kesilerek, 14 milyar lira harcanarak baraj haline getirilecekmiş.

Kadir Topbaş: Melen Barajı'yla birlikte İstanbul 100-200 yıl su problemi görmez!

Silivri'deki çevre yatırımlarını tanıtan Topbaş, şehrin yetersiz yağışa rağmen su sorunu yaşamayacağını açıkladı:"Hazırlıklarımızı yaptık, sorun yok. Melen Barajı'yla birlikte İstanbul 100-200 yıl su problemi görmez."

Ataç İnşaat, Taşova'daki Yaprak Barajı'nı tamamladı!

Türkiye’nin en büyük inşaat ve taahhüt firmalarından Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş (ATAÇ), Amasya’nın Taşova mevkiinde sürdürdüğü Yaprak Barajı inşaatını tamamladı

Türkiye'nin en yüksek barajı yarın hizmete açılıyor!

Türkiye'nin 1., dünyanın 6. en yüksek barajı olan Deriner 249 metre yüksekliğinde. Baraj 12 Aralık Çarşamba günü Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılacak...

Kurtboğazı Barajı etrafı rekreasyon alanı olarak düzenlendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kurtboğazı Barajı ve Çevresini Rekreasyon Alanı Olarak Yeniden Düzenledi

Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı 12 Aralık'ta açılacak!

Konya Ovası'nı suyla buluşturacak ''100 yıllık rüya'' Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı'nın açılışı, 12 Aralık'ta yapılacak

Atasu Barajı 885 bin kişinin içme suyu ihtiyacı karşılayacak!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Trabzon ve çevresinde 885 bin kişinin içme suyu ihtiyacı karşılayacak olan Atasu Barajı hizmete alınıyor...

Yusufeli Barajı yerli müteahhit ve mühendislerce yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ''Bazıları baraja karşı çıkıyor. Baraj ve göletlere karşı çıkmak çılgınlıktır, aklından zoru olması lazım, hidroelektrik enerji bugün Türkiye'de olmazsa olmaz bir zarurettir, aynı zamanda elektriğin de sigortasıdır'' dedi

İstanbulda baraj sorunu Haberi

İstanbulda baraj sorunu

İstanbul’a içme suyu sağlayan 10 barajdan 8’inde doluluk oranları şu anda yüzde 90’ın üzerinde. Alibeyköy barajında daha önceden insanların ve araçların dolaşabildiği bölümlerde şu an sandallarla gezildiği görülüyor.


İstanbul’da yaşanan kuraklığın ardından baraj doluluk oranları geçtiğimiz Ağustos ayında 17,23’e kadar inmişti. Kuraklıktan en fazla etkilenen Papuçdere barajında doluluk oranı Ağustos ayı sonunda 0,44 olarak ölçülürken baraj kullanım dışı kalmıştı. Aynı tarihlerde Sazlıdere barajında doluluk oranı 5,8, Büyükçekmece’de 7,4, Alibeyköy Barajı’nda 12,41, Kazandere Barajı’nda 9,9, Darlık Barajı’nda 12,11 olarak ölçülmüştü.


8 Barajda Doluluk Oranları Yüzde 90’ın Üzerinde


Sonbahar ve kış mevsiminin yağışlı geçmesi, birbiri ardına gelen soğuk hava dalgaları ve kar yağışları, ardından İlkbahar’ında yağışlı geçmesi İstanbul barajlarını neredeyse tamamen doldurdu. İstanbul barajlarındaki toplam doluluk oranı şu an yüzde 92,90.  İstanbul’a su sağlayan...