05 / 05 / 2024

istanbulda Çevreci binalar

istanbulda Çevreci binalar

Konut üreticilerini çok metrajlı projeler yerine az metrekareli alanlarda daha nitelikli konut üretmeleri konusunda uyaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevreci proje geliştirene ek destek vermeyi düşünüyoruz dedi...

Murat Kurum: 300'e yakın millet bahçesi yaptık!

Yaptıkları tüm inşa faaliyetlerinin, konutların, iş yerlerinin, kamu binalarının sıfır atık uyumlu, yalıtımlı, enerji verimli, akıllı ve çevreci binalar olduğunu belirten Kurum, ayrıca şehirlere nefes aldıran 300'e yakın millet bahçesi yaptıklarını belirtti.

Koronavirüs sonrası binaların mimarileri değişecek!

Kovid-19 salgını sonrasında mimaride, konut tipinde ve konut tercihlerinde değişiklikler meydana geleceği ön görülüyor. Artık çevreci projelerin hayata geçirileceği, kendi enerjisini üreten binaların ön plana çıkacağı belirtiliyor...

Çevreci kentsel dönüşümle binalar reenkarne olacak!

Çevreci kentsel dönüşümle şehirde  AVM, tütün deposu, fabrika, hangar ve binalar Heavenly dDF ile hayat bulacağını belirten Heavenly dDF girişiminin kurucularından mimar Arhan Kayar, "Bir binanın temeli 10 milyon canlının hayatına mal oluyor. Bu çabamızla binalar reenkarne olacak" dedi...

Yeşil binalar ilgi odağı oldu!

'Çevreci yapılar' olarak da bilinen yeşil binalar, hem firmaların hem de müşterinin ilgi odağı haline geldi. İlk aşamada maliyeti biraz fazla olan çevreci binaların ilerleyen zamanlarda sağladığı avantajları ve düşük işletim maliyetleri ön plana çıkıyor.

Türkiye yeşil bina pazarında 9. oldu!

Türkiye’de çevreci binalar yaygınlaşıyor. 150 ülkeyi kapsayan rapora göre, Türkiye toplamda 2.95 milyon metrekare sertifikalandırılmış bina alanı ve 477 adet proje ile ‘yeşil bina’ liginde dünyada 9. oldu.

Türkiye yeşil bina liginde ilk 10'da!

Türkiye’de çevreci binalar yaygınlaşıyor. 150 ülkeyi kapsayan rapora göre, Türkiye toplamda 2.95 milyon metrekare sertifikalandırılmış bina alanı ve 477 adet proje ile ‘yeşil bina’ liginde dünyada 9. oldu.

OSTİM'de binalar yenileniyor!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTIM'de birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

OSTİM'de çevreci dönüşüm başlıyor!

Temelleri 1967'de atılan Ankara sanayisinin üslererinden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

OSTİM'de binalar çevreci anlayışla yenilenecek!

Temelleri 1967'de atılan Ankara sanayisinin üslererinden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

Özlem Çerçioğlu: Aydın'da çevreci binalar inşa edeceğiz!

Aydın'a çevreci binalar İnşa edeceğiz" Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'ın çehresini değiştirecek modern, estetik görünüme sahip çevreci binalar inşa edeceklerini söyledi.

Kentsel dönüşüm, çevreci binalar için fırsat!

Türkiye için önemine dikkat çeken Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için de bir fırsat olduğunu da söyledi.

İbrahim Tuza: Çevreci ürünlerle geleceğe yatırım yapıyoruz!

Enerji Verimliliği Haftası'nda enerji tasarrufunun, ithalatta bağımlı bir ülke olan Türkiye'nin önemini belirten Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar için fırsat olduğunu söyledi.

Mexico City'ye çevreci havalimanı tasarlanıyor!

Dünyanın birçok ülkesinde genellikle çelik kullandığı mühendislik harikası binalar inşa eden mimar Norman Foster ve ekibi, şimdi de Meksika'nın başkenti Mexico City, çevreci bir havalimanı tasarlıyor.

istanbulda Çevreci binalar Haberi

istanbulda Çevreci binalar

Gayrmenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği(GYODER) tarafından düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi 13'te konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevreci konut üreten firmalara ek destek geldiği müjdesini verdi. 

Çok metrajlı projeler yerine ihtiyaca yönelik projeler geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Topbaş; "Çok metrajlı projeler yerine çoğunluğun ihtiyacına hitap eden çevreci projeler geliştirilmeli. Çok metrekare yerine az metrekarelerde çevrece ve doğa dostu geliştirilen projelerin maddi dönüşü daha büyük olacaktır" dedi.


Fırsatı tehdide çevirmeyin

İstanbul'un fırsat kent olduğunun altını çizen Topbaş, "Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Eğer etkili metrekareler yerine böyle büyük metrekareler geliştirmeye devam edersek ileride İstanbul'da çok sorunlar yaşanır. Biz bu anlamda çevreci, doğaya saygılı projeler geliştiren firmalara ek bir destek, teşvik vermeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


2014'te hedef 4 milyar dolar yatırım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 10...