02 / 05 / 2024

Mexico City'ye çevreci havalimanı tasarlanıyor!

Mexico City'ye çevreci havalimanı tasarlanıyor!

Dünyanın birçok ülkesinde genellikle çelik kullandığı mühendislik harikası binalar inşa eden mimar Norman Foster ve ekibi, şimdi de Meksika'nın başkenti Mexico City, çevreci bir havalimanı tasarlıyor.



2020 yılında kullanıma açılması planlanan havalimanı, yılda 50 milyon yolcuyu ağırlayacak. Havalimanının en büyük özelliği, binanın tamamında solar bir çatı yer alacak olması. Bu sayede hem havalimanın enerjisi üretilmiş olacak, hem de gün ışığından maksimum derecede yararlanümış olacak. Terminal aynı zamanda su arzı ve kullanımı için de yenilikçi çözümler sunacak. Yağmur suları toplanacak, arıtmaya tabi tutulup, yeniden kullanüacak. Su arzı kaynaklarının çeşitlendirilmesi üe, su şişesi kullanımı azaltüacak ve böylece plastik atığı engellenmiş olacak. 


X FORMUNDA TASARIM 

"X" formunda tasarlanacak olan bina aynı zamanda insan enerjisi tasarrufu da sağlayacak. Foster ve ekibi tarafından tasarlanan binada, yürüme mesafeleri sınırlı tutulacak. İnşaatı bu yıl başlayacak olan havalimanının 2018 yılında tamamlanması bekleniyor. 

İnşaat maliyetinin ise 9 milyar ile 13 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyor. 


Dünya


Geri Dön