19 / 05 / 2024

Mexico Cityye çevreci havalimanı

Mexico Cityye çevreci havalimanı

Dünyanın birçok ülkesinde genellikle çelik kullandığı mühendislik harikası binalar inşa eden mimar Norman Foster ve ekibi, şimdi de Meksika'nın başkenti Mexico City, çevreci bir havalimanı tasarlıyor.

Çevreci traktör Farmall X! CASE IH 16 Ekim 2022 fiyat listesi

CASE IH’ın Türkiye yerli üretip çiftçiye buluşturduğu modellerinden Farmall X, üstün güç ve sunduğu performans ile çiftçilerin adeta göz bebeği. Farmall X, sadece üstün performansıyla değil çevreci yönüyle de rakiplerinin bir adım önüne geçiyor.

Dorçe Prefabrik çevreci modüler yapılar inşa ediyor!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, pratik kurulumu be avantajlı özellikleriyle dikkat çeken çevreci yapı tasarlamaya devam ediyor. 

Başakşehir’in çevreci ve akıllı belediye binası 29 Ekim’de açılacak!

Başakşehir’in yeni belediye binasında çalışmalar hızla devam ediyor. Çevreci ve akıllı belediye binasının 29 Ekim tarihinde açılacağı duyuruldu.

Mars Çevreci Yapı Malzemeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Mars Çevreci Yapı Malzemeleri Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kaçar tarafından kuruldu.

Çevreci kentsel dönüşümle binalar reenkarne olacak!

Çevreci kentsel dönüşümle şehirde  AVM, tütün deposu, fabrika, hangar ve binalar Heavenly dDF ile hayat bulacağını belirten Heavenly dDF girişiminin kurucularından mimar Arhan Kayar, "Bir binanın temeli 10 milyon canlının hayatına mal oluyor. Bu çabamızla binalar reenkarne olacak" dedi...

Kanal İstanbul hem ekonomik hem çevreci bir proje!

Bakan Soylu, "Kanal İstanbul, hem ekonomik bir projedir hem çevreci bir projedir. Orası tam anlamıyla Boğaza alternatif olabilecek, Boğazı koruyabilecek bir proje. Orada 500 bin kişilik güzel bir çevre ve şehircilik mimarisi olacak" diye konuştu...

İstanbul Yeni Havalimanı hem çevreci hem tasarruflu!

Kendi enerjisini üreten, çevreci, engelsiz ve yeşil olarak hayata geçirilen, yılda 19 bin hanenin tükettiği elektrik ve 5 bin 500 hanenin tükettiği kadar su tasarrufu ile 33.2 milyon TL cepte kalacak.

Çevreci çatılar hızla yayılıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Adil Baştanoğlu yaptığı açıklamada Çevre Haftası'nda çevreci çatıların hızla yayıldığını açıkladı

İSPARK'tan çevreci projeler!

İstanbul'un farklı noktalarında yer altına kurulan otoparkların üstü yeşil alan, spor alanları ve oyun parkları şeklinde düzenlenirken, otoparklardaki tabela ve ışıklı işaretçiler, güneş enerjisiyle çalışan çevreci tabelalarla değiştirilmeye başlandı.

Antalya Kepez-Santral'de çevreci dönüşüm!

Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan Antalya Kepez-Santral, aynı zamanda en çevreci geri dönüşüm çalışmasına da sahne oluyor.

Devir 'çevreci konut' devri!

Türkiye, konut sektöründe yurt genelinde son 5 yılda üretilen nitelikli projelerle “konforlu yaşamda devrim” yaşarken, son aylarda çıtayı biraz daha yükselten tüketici, alacağı konutun “çevreci” özelliğini daha fazla sorgulamaya başladı.

Türkiye İMSAD çevreci yaklaşımlarını AB standartlarına çevirdi!

Türkiye’de ilk kez, Türkiye İMSAD organizasyonuyla gerçekleştirilen SBE Konferansları serisinin İstanbul ayağı SBE16 İSTANBUL, Türkiye İMSAD’ın büyük çevreci vaadi ile başladı.

Polimeks ile TAV, Mexico City Havalimanı için karşı karşıya gelir mi?

hürriyet Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugün köşesinde "4 milyar dolarlık Mexico City'yi bizimkiler alır mı?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Mexico Cityye çevreci havalimanı Haberi

Mexico Cityye çevreci havalimanı

2020 yılında kullanıma açılması planlanan havalimanı, yılda 50 milyon yolcuyu ağırlayacak. Havalimanının en büyük özelliği, binanın tamamında solar bir çatı yer alacak olması. Bu sayede hem havalimanın enerjisi üretilmiş olacak, hem de gün ışığından maksimum derecede yararlanümış olacak. Terminal aynı zamanda su arzı ve kullanımı için de yenilikçi çözümler sunacak. Yağmur suları toplanacak, arıtmaya tabi tutulup, yeniden kullanüacak. Su arzı kaynaklarının çeşitlendirilmesi üe, su şişesi kullanımı azaltüacak ve böylece plastik atığı engellenmiş olacak. 


X FORMUNDA TASARIM 

"X" formunda tasarlanacak olan bina aynı zamanda insan enerjisi tasarrufu da sağlayacak. Foster ve ekibi tarafından tasarlanan binada, yürüme mesafeleri sınırlı tutulacak. İnşaatı bu yıl başlayacak olan havalimanının 2018 yılında tamamlanması bekleniyor. 

İnşaat maliyetinin ise 9 milyar ile 13 milyar dolar arasında olacağı tahmin...