29 / 04 / 2024

istanbulda deprem olursa

istanbulda deprem olursa

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu: "Bakırköy ve Tekirdağ arası şiddeti 7.5 artı ve eksi 2 derece değişiklik gösteren bir deprem bekleniyor. İstanbul depreme hazır değil." dedi.

İstanbul deprem riski açısından 2. sırada yer aldı!

ABD, Kaliforniya da yerleşik GHI organizasyonunun ‘Global Earthquake Safety Initiative’ (GESI) Global Deprem Güvenliği Girişimi başlıklı araştırma olası depremlerde kayıp riski açısından dünya 2. sırayı İstanbul aldı.

İstanbul’un dönüşümü için 10 kritik öneriyi sektörün uzmanları tek tek sıraladı!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından kentsel dönüşümün tek çözüm olduğu bir kez daha vurgulandı. Peki İstanbul'da böyle bir deprem olursa ne olur? Sektör uzmanların İstanbul'un dönüşümü için 10 kritik öneriyi tek tek sıraladı.

İstanbul'da 7 şiddetinde deprem olursa ne olur?

Son dönemde artan deprem aktivitesiyle birlikte İstanbul'da olası bir deprem endişesi yeniden gündeme geldi. Yerbilimciler, 7 şiddetinde bir deprem durumunda yaşanabilecek olumsuz senaryoları değerlendirdi.

Deprem olursa DASK ne kadar öder? DASK ve deprem sigortası aynı mı? DASK ve konut sigortası aynı mı?

Deprem gerçeği bireyleri sigortalar konusunda araştırmaya sevk etti. Özellikle DASK ve konut sigortasına dair sorulan soruların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 3. deprem olursa işte bu kadar bina yıkılacak

Türkiye'yi derinden sarsan ve sınır ötesi yapan Kahramanmaraş depremi ile ilgili Bakan Kurum kritik bir bilgi paylaştı. Arda arda 2 kere yaşanana zelzelenin verdiği tahribattan bahsedip, 3. kere deprem olması halinde ne kadar binanın yıkılacağından bahsetti.

Tehlike geliyorum diyor! İstanbul'da bir tek E-5 kalacak!

Deprem, İzmir’deki sarsıntıdan sonra Meclis Araştırma Komisyonu’nun da gündemindeydi. Milletvekilleri özeleştiri yaptı, tehlikeyi vurguladı: “İstanbul’da korkulan deprem olursa binalara ulaşamazsınız. Ağır hasarlı binalarda oturuluyor, yıkım iradesi gösteremiyoruz.”

Marmara Denizi'nde 7.2'lik enerji var!

Prof. Dr. Haluk Özener, "Marmara Denizi’nde bir deprem olursa 7,2’lik bir enerji var. Biz bunu hep söylüyoruz. Bunu bilelim bununla yaşamayı öğrenelim." dedi.

Murat Kurum: Ne pahasına olursa olsun dönüşümü yapacağız!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen deprem kentsel dönüşümü tekrar gündeme getirdi. Ağır hasarların meydana geldiği depremle kentsel dönüşümün öneminin net bir şekilde görüldüğünü söyleyen Bakan Kurum, “Ne pahasına olursa olsun dönüşümü yapacağız” dedi...

Binalar sağlam olursa, deprem yıkım olmaktan çıkar!

İçişleri Bakanı Soylu, "Binalarımız sağlam olursa, kurumlarımız depreme karşı hazırlıklı olursa, müdahale ekiplerimiz hazırlıklı olursa, deprem dediğimiz hadise, bir yıkım olmaktan çıkar, bir doğa olayı olarak kalır" dedi...

Ergin Ulutaş: Marmara kıyılarında 6 metreye kadar tsunami dalgaları olabilir!

Doç. Dr. Ergin Ulutaş, "Marmara'da tsunami tehlikesi var. Eğer Marmara'da deprem olursa 1,5- 2 metre yüksekliğinde tsunami oluşur. En önemli nokta Marmara denizinde oluşabilecek heyelanlardır. Lokal bazda kıyılarımızda 3-6 metre civarında tsunami dalgaları görülebilir" diye konuştu…

Diyarbakır'da deprem olursa 25 bin bina çöker!

Deprem riski bakımından 3. bölgede olduğu belirlenen Diyarbakır'da herhangi bir sallantıda 25 bin bina çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu açıklandı. İşte o haber...

İstanbul'da yenilenmesi gereken 5 milyon konut var!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum: "İstanbul'da yenilenmesi gereken 5 milyon konut var. Allah korusun bir deprem olursa biz bunların enkazını bile kaldıramayız" dedi.

Mustafa Tolunay: Bina ne kadar hafif olursa depreme o kadar dayanıklı olur!

Prefabrik Yapı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tolunay "Bina ne kadar hafif olursa depreme dayanımı o kadar güçlü olur. Ülkemiz, deprem bölgesinde bulunuyor ve çelik yapılara oldukça ihtiyaç duyuyor" dedi...

Adıyaman'ın deprem risk analizi belirlendi!

Adıyaman'ın 'İstatistiksel Deprem Riski Analizi' yapılarak elde edilen veriler ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşıldı. Deprem öldürmez, bina öldürür, yapılan binalar da sağlam olursa en az can ve mal kaybı yaşanır...

istanbulda deprem olursa Haberi

istanbulda deprem olursa

İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör: İstanbul'da en büyük depremin 7.6 olacağı 2000 yılında açıklandı. Değişen hiçbir şey yok.


Nepal'de meydana gelen 7.8'lik depremin ardından, İstanbul için olası deprem tartışmaları yeniden gündeme geldi. 

Nepal'in başkenti Katmandu'da meydana gelen 7.8'lik depremin ardından, İstanbul için de deprem uyarıları yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'da en büyük depremin 7.6 olacağını belirterek "Bu 2000 senesinde yayımlandı. Peki bunu nasıl yayımladık? Denize gittik, fayın uzunluğunu ölçtük. Bir kere fayı haritaladık. Fayın derinliği tespit edildi. Ondan sonra bunlar çıktı. Değişen hiç birşey yok" dedi. 


Enerji birikiyor İstanbul Üniversitesi (İÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise Tekirdağ-Bakırköy arasında bir...