30 / 06 / 2024

Jeofizik yüksek mühendisinden korkutan uyarı geldi: 4 şehirde 5.7 ile 6.2 arasında...

Jeofizik yüksek mühendisinden korkutan uyarı geldi: 4 şehirde 5.7 ile 6.2 arasında...

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl Tunceli arasında hareket eden bloğun yerine oturmadığını belirterek, yerine oturması için  5.7-6.2 arasında artçı deprem olursa bölgenin rahatlayacağını söyledi. 



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremleri 11 şehri de derinden etkilemişti. Resmi olarak yapılan açıklamalara göre 6 Şubat depremlerinden 13 milyon kişi doğrudan etkilenirken 11 kentte en az 50 bin 783 kişi yaşamını yitirdi. 

Pek çok kişi deprem uzmanlarının açıklamalarını yakında takip ederken Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki'den de çok konuşulacak bir açıklama geldi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki X hesabı https://x.com/Melihba30459853 üzerinden yaptığı paylaşımda Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl Tunceli arasında, Kahramanmaraş depreminde hareket eden bloğun yerine oturmadığını belirterek, yerine oturması için  5.7-6.2 arasında artçı deprem olursa bölgenin rahatlayacağını söyledi. 

Melih Baki'nin paylaşımı şu şekilde:

Değerli Arkadaşlarım,
Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl ve Tunceli arasında Kahramanmaraş depreminde hareket eden blok yerine oturmadı. 5.7-6.2 arasında artçı deprem olursa bu bölgede uzun yıllar rahatlayacak.

Melih Baki'nin paylaşımına şu yorumlar geldi:

10 milyar liralık devre mülk dolandırıcılığı! 36 bin kişiye 'hayal' sattılar!

Mevduat faizlerinde resmen 7 şiddetinde deprem! Akbank, Garanti, QNB, Ziraat, ING ve TEB peş peşe açıkladı!

İslam Memiş elindeki gram altını bozmak isteyenleri 'tek şart var' diyerek uyardı! 

 


Geri Dön