30 / 06 / 2024

10 milyar liralık devre mülk dolandırıcılığı! 36 bin kişiye 'hayal' sattılar!

10 milyar liralık devre mülk dolandırıcılığı! 36 bin kişiye 'hayal' sattılar!

Dolandırıcıların otellerinde, devre mülk ve ücretsiz tatil yapma vaadiyle ağırladıkları 36 bin kişiyi ikna edip sözleşme imzalatarak 10 milyar liradan fazla dolandırdığı ortaya çıktı.



Yalova'da, devremülk dolandırıcıları, otellerinde, devre mülk ve ücretsiz tatil yapma vaadiyle ağırladıkları 36 bin kişiyi özel eğitim alan kişilerle ikna edip sözleşme imzalatarak 10 milyar liradan fazla dolandırdı.

DEVRE MÜLK HİSSESİ SATMAK VAADİYLE DOLANDIRILDILAR

Termal ilçesinde bulunan turistik bir otel ve tesislerinin, iletişime geçtikleri kişileri buraya, ücretsiz tatil vaadiyle davet edip kendilerini özel eğitim almış kişiler ile ikna ederek, psikolojik baskı da uygulayıp, devre mülk hissesi satma vaadiyle sözleşme imzalatıp dolandırdığını tespit etti.

 10 milyar liralık devre mülk dolandırıcılığı! 36 bin kişiye hayal sattılar!

10 MİLYAR LİRALIK VURGUN!

Daha önce yapılan şikayetlerde takipsizlik kararı verilen suç duyurularının tekrar incelendiği soruşturmada ilginç bilgilere de ulaşıldı. Şüphelilerin, devre mülk ve ucuz tatil için tesislerinde ağırladıkları kişileri, özel eğitim alan kişiler tarafından ikna edip sözleşme imzalatıldığı belirlendi.

Bu zamana kadar aralarında hakimler, savcılar, üst düzey bürokratların da bulunduğu en az 36 bin kişiden 10 milyar liralık haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı.

ŞİRKETLERİNE EL KONULDU

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa sürdürdüğü soruşturmada, devre mülk alıp ucuz tatil yapma hayaliyle dolandırılan kişilerin ancak 5 bin yılda sadece 1 gün tatil yapabilecekleri hesaplandı.

Dolandırıcıların elde ettikleri paraları aktardıkları başka şirketler ve kişilerin hesap hareketleri de özel olarak inceleniyor. Bu kişilerin hesaplarına el konulup şirketlerine ise kayyum atanması için başvuruda bulunuldu.

'SİZİ DOLANDIRDILAR, BİZ BİLİYORUZ'

Bu arada, soruşturma kapsamında oluşturulan suç örgütünden ayrılırken dolandırılan kişilerin cep telefonu ve kimlik bilgilerini alan kişilerin, mağdur olanları teker teker arayıp, 'Sizi dolandırdılar. Biz biliyoruz. Yaşadıklarınızın farkındayız. Paranızı fazlasıyla alıp size vereceğiz" diyerek bu kişilerden para alıp dolandırdıkları ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Yalova Polisinin bu kişileri de gözaltına aldığı belirtildi. Mağdurların şikayeti üzerine, Yalova Adliyesi’nde ilk kez Tüketici Mahkemesi açıldığı, bu mahkemenin yetersiz kalması sonucu mahkeme sayısının artırılması talep edildi.

 

'Emlakçıdan topraktan ev satışı' vaadiyle büyük vurgun! 57 kişiyi böyle ağlarına düşürdüler!

Sahte ilanla kapora dolandırıcılığına dikkat!

Şarkıcı Ebru Elver emlak dolandırıcılarının kurbanı oldu! Kiraladığı evde başka biri yaşıyor!

Geri Dön