17 / 07 / 2024

'Emlakçıdan topraktan ev satışı' vaadiyle büyük vurgun! 57 kişiyi böyle ağlarına düşürdüler!

'Emlakçıdan topraktan ev satışı' vaadiyle büyük vurgun! 57 kişiyi böyle ağlarına düşürdüler!

Emlak dolandırıcılığıyla ilgili yeni haber gündeme bomba gibi düştü. Bir emlakçı 'topraktan ev satışı' vaadiyle 57 kişiyi 90 milyon TL dolandırdı. 


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Konut sahibi olmak isteyenler emlak ilanlarını yakından takip ediyor. Konut hayali kuranlar bütçelerine uygun ev ararken dolandırıcılar peşlerini bıramıyor. Emlak dolandırıcıları çeşitli ilanlarla konut almak isteyenleri ağlarına düşürmeye devam ediyor. Bunlardan biri de Nevşehir'de yaşandı. Bir emlakçı 'topraktan ev satışı' vaadiyle 57 kişiyi 90 milyon TL dolandırdı. 

'EMLAKÇIDAN TOPRAKTAN EV SATIŞI'

Nevşehir’de, emlakçı A.K.İ. (31) ve annesi Y.İ. (54) topraktan ev satışı vaadi ile 57 kişiyi 90 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kentte, emlakçılık yapan A.K.İ. ve annesi Y.İ., topraktan ev satışı vaadiyle çok sayıda kişiye satış gerçekleştirdi. Dairelerin teslim edilmemesi üzerine hak sahipleri polis merkezine şikayette bulundu.

Bunun üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli anne ile oğlunun 57 kişiyi toplam 90 milyon TL dolandırdığını belirledi. Bu kapsamda 2 şüpheli Muğla'nın Fethiye ilçesinde yakalandı. Anne ve oğlu gözaltına alınarak, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. A.K.İ. ve annesi Y.İ. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

 Emlakçıdan topraktan ev satışı vaadiyle büyük vurgun! 57 kişiyi böyle ağlarına düşürdüler!

KONUT ALMAK İSTEYENLER EMLAK DOLANDIRICILARINA DİKKAT!

Son zamanlara emlak sektöründe dolandırıcılık olayları sık sık gündeme geliyor. Belge sorgulanmadan yapılan alışverişin sonunda dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşılabiliyor. Yükselen kira bedelleriyle beraber uygun fiyatla daire kiralamak isteyen veya konut satın almak isteyen vatandaşların dolandırıcıların tuzağına düştüğü ortaya çıktı. 

Uzmanlar konut almak ve kiralık ev arayanları dolandırıcılara karşı uyarıyor. Ticaret Bakanlığı, internet sitelerinden veya sosyal medyada konut ilanı vererek vatandaşları dolandıranlara karşı önemli önlemler aldı. Bu şekilde emlakçı olmanın şartlarını belirledi ve bu mesleği yapabilmek için yetki belgesi alma şartı getirdi. Bu belge olmadıkça kişiler emlakçılık yapamaz ancak belge sorgulanmadan yapılan alışverişin sonunda dolandırıcılık olayları olabiliyor.

Sahte gayrimenkul ilanları için Bakanlık kolları sıvadı! Temmuzda yeni düzenleme bekleniyor...

Ev tutacaklara ve satın alacaklara uyarı: Bu emlakçılara sakın güvenmeyin!

Geri Dön