15 / 05 / 2024

istanbulda ilk havaray nereye yapılacak

istanbulda ilk havaray nereye yapılacak

Üsküdar Libadiye Caddesi ile Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray, Bayrampaşa-Eyüp-Eminönü Raylı Sistem ve Gaziosmanpaşa (Rami) - Eyüp (Yeşilpınar) Teleferik Projesi'nin ihale tarihleri belli oldu. İşte İstanbul'un önemli ulaşım projelerinin ihale günleri..

İzmir havaray projesinin detayları belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Havaray sisteminin ilk yapılacağı yeri açıkladı. Soyer, Havaray için ilk denemenin yapılacağını söyledi

İzmir'e havaray geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, havaray çalışmalarınına başladıklarını söyledi. Havarayın ilk hattı 2.3 kilometrelik mesafede ESBAŞ ile fuarizmir arasında olacak.

Kartal'a havaray müjdesi!

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, "Türkiye’nin ilk Havaray projesi Kartal’da hayata geçirilecek. 16 kilometre uzunluktaki proje Kartal Merkez, Spor Caddesi, Sanayi Caddesi, Kartal Metrosu, Uğur Mumcu durakları şeklinde tasarladık" dedi...

İstanbul’un ilk havarayı yeniden ihaleye çıkacak!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı projesi iki ayrı proje ile çakıştığı için revize edilip tekrar ihaleye çıkacak. En düşük teklifi veren Alarko Holding, konu ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul’un ilk havaray ihalesinde 4 firma devre dışı kaldı!

İstanbul’un ilk havaray ihalesi gerçekleşti. 12 Ocak'ta gerçekleşen Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nın ihalesine 7 firma katıldı. İtirazlar sonucunda toplam 4 firma devre dışı kaldı.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı ihalesi yapıldı!

İstanbul’un ilk Havaray ihalesi yapıldı. Sefaköy-Halkalı-Başakşehir hattında 15 kilometre uzunluğundaki Havaray, 17 istasyondan oluşacak. 6 firmanın katıldığı ihalenin sonucu dosyalar incelendikten sonra açıklanacak

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nın ihalesi 7 Aralık'ta!

İstanbul'un ilk havadan gidecek tramvayı için ihaleye çıkılıyor. 11.7 kilometre uzunluğundaki Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray hattının 2019 yılında açılması planlanıyor.

Vadistanbul'un Bulvar etabına özel havaray geliyor!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projeleri arasında yer alan Vadistanbul ile Türkiye’nin ilk özel havarayı geliyor. Vadistanbul’un ‘Bulvar’ etabından, Seyrantepe Metro hattına bağlanacak havaray hattının maliyeti ise 14 milyon Euro.

İlk özel havaray Vadistanbul'a geliyor!

Türkiye'nin ilk özel havarayı, Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat'ın girişimleriyle Vadistanbul projesinde hayata geçiriliyor.

İlk özel havaray Vadistanbul ile geliyor!

Vadistanbul ile Türkiye’nin ilk özel havarayı geliyor. Vadistanbul projesini hayata geçiren Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığının yatırımlarıyla inşa edilen havaray, tamamlandığında İBB’ye devredilecek.

Türkiye'nin ilk özel havaray projesi Seyrantepe'ye yapılacak!

Türkiye’nin ilk özel ‘havaray’ı İstanbul Seyrantepe ile Sarıyer Cendere Vadisi arasına yapılacak. 750 metre uzunluğundaki havaray tamamlandığında İBB’ye devredilecek.

2000 yılında Havaray Projesi yolda!

2000 yılında trafik karmaşasına çareler arayan Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi'ninde katkısıyla hazırladığı Havaray Projesi'yle Türkiye'nin ilk havaray sistemini Beşiktaş, Etiler ve Boğaziçi Üniversitesi güzergahında gerçekleştirecekmiş.

Tuzla Havaray ihalesi gerçekleşti!

8 etap olarak yapılması planlanan Havaray ulaşım sisteminin ilk projesi olan Tuzla Havaray proje ihalesi gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Merter Ek Hizmet Binası'nda yapılan ihaleye kapalı zarf usulüyle toplam 11 firma katıldı.

istanbulda ilk havaray nereye yapılacak Haberi

istanbulda ilk havaray nereye yapılacak

İstanbul'da toplu taşımayı ve trafiği rahatlatacak çözümlere bir yenisi daha eklenecek. Şehre yapılacak havada giden tramvay (havaray) projesinin ihalesi, 20 Ağustos'ta yapılacak.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın seçim öncesi trafiği rahatlatmak amacıyla söz verdiği vaatlerin ihale tarihleri belli olmaya başladı.


Büyükşehirin özellikle yeni raylı sistem yapmakta zorluk çektiği bölgelerde toplu taşımayı büyük ölçüde rahatlatacak, trafiğe can simidi olacak Havaray Projesi ile vatandaşlara yepyeni bir hizmet sunacak.


İleri teknolojiye sahip Japonya, Çin gibi ülkelerde kullanılan ve ilk etapta Üsküdar Libadiye Caddesi ile Sefaköy-Halkalı-Başakşehir hattına yapılacak "havaray projesi"nin ihalesi, 20 Ağustos'ta yapılacak.


Üsküdar, Libadiye Caddesi Havaray Projesi'nin uzunluğu 4,5 kilometre, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Projesi'nin uzunluğu ise 11 kilometre 600 metre olacak. Projelerin 240 gün içinde tamamlanması öngörülüyor. 


Eyüp'e de raylı sistem gelecek. Bayrampaşa-Eyüp-Eminönü Raylı Sistem Projesi ile bu...