05 / 05 / 2024

İstanbulda ilk tramvay

İstanbulda ilk tramvay

1966 yılında İstanbul'dan tamamen kaldırılan tramvay, yerini 1986 yılında Aksaray'da temeli atılacak metroya bırakacakmış. Kenan Evren'in de katılacağı törenle temeli atılacak metro, Yenikapı-Ataköy arasında toplam 23 kilometrelik hat üzerinde çalışacakmı

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı! İşte Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı!

Üsküdar Meydandan başlayarak, Cevizli'ye kadar gidecek olan Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Cevizli Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, X sosyal medya hesabından görselleri paylaştı. İşte o paylaşım ve İstanbulluların yorumları...

İşte Polonya’nın ilk yüksek hızlı tramvay hattını yapacak O Türk firması!

Polonya’nın en büyük kentlerinden biri olan Krakow’un tramvay projesini Türk firması üstlendi. Projenin finansmanı ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD).

İzmir Çiğli Tramvayı'nda ilk raylar döşendi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehir içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek amacıyla inşaat çalışmalarına start verilen Çiğli Tramvayı’nda incelemeler yaptı. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler bugün başlıyor! 

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler bugün saat 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler yarın başlıyor!

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler 4 Ocak 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı'nın ilk etabı Ocak'ta açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan sevindiren haber geldi. Başkan İmamoğlu tramvay hattının ilk etabının Ocak 2021'te açılacağını açıkladı. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı için ilk adım atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kuruçay Tramvay Hattı projesini hayata geçiriyor...

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın test sürüşleri başladı!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının araç test sürüşleri başladı. Tramvay hattı, İstanbul'un katenersiz ilk hafif raylı sistemi olacak...

Akçaray tramvay hattının 2. etabında ilk raylar döşendi!

Geçtiğimiz yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Akçaray tramvay hattının Sekapark-Plajyolu arasındaki 2. etabının ilk rayları döşendi. 

Konak Tramvayı'nda test sürüşleri başladı!

Hat imalatları tamamlanan Konak tramvayında test sürüşleri başladı. Halkapınar-Üçkuyular arasındaki ilk seferin yolcuları ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmirli gazeteciler oldu.

Konak Tramvayı'nın test sürüşü yapıldı!

Konak Tramvayı, minimum hızda gerçekleştirdiği ilk gabari test sürüşünü İzmirlilerin alkışları arasında başarıyla tamamlayarak sosyal medyada gündem oldu.

Karşıyaka tramvayında test sürüşleri başladı!

Hat imalatlarının yüzde 95'i tamamlanan Karşıyaka tramvayında test sürüşleri başladı. Mavişehir-Bostanlı arasındaki ilk seferin yolcuları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmirli basın mensupları oldu.

İstanbulda ilk tramvay Haberi

İstanbulda ilk tramvay



Tramvaydan METROYA


İstanbulluların yaşamında 97 yıl bulunan tramvay, 1961 yılında Avrupa Yakası'ndan, 1966 yılında da Anadolu Yakası'ndan kaldırıldı.


  Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   ''Yolları tıkıyor, yavaş gidiyor, kötü görünüyor ve de İstanbul'un trafiğini felç ediyor'' gerekçesiyle tam 25 yıl önce İstanbul'un bağrından sökülüp atılan tramvayın daha gelişkin biçimde ''dönüşü'' için bugün İstanbul'da görkemli bir tören yapılacak.

   Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Başbakan Turgut Özal'ın da katılacağı törenle bugün inşaatı başlayacak olan tramvay sistemi, İstanbul'da 97 yıl hizmet verdikten sonra ''hazin bir törenle'' 1961 yılında Avrupa Yakası'nda, 1966 yılında da Anadolu Yakası'nda sökülmüş ve törende konuşan zamanın Vali ve Belediye Başkanı Refik Tulga,...