03 / 05 / 2024

Konak Tramvayı'nda test sürüşleri başladı!

Konak Tramvayı'nda test sürüşleri başladı!

Hat imalatları tamamlanan Konak tramvayında test sürüşleri başladı. Halkapınar-Üçkuyular arasındaki ilk seferin yolcuları ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmirli gazeteciler oldu.



 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 450 milyon TL'lik tramvay projesiyle toplu ulaşımında yeni bir dönemin kapılarını açıyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, "çevreci" ve "konforlu" ulaşım hedefi doğrultusunda geçtiğimiz yıl hizmete aldığı Karşıyaka Tramvayı’nın ardından Konak Tramvayı’nın da inşaatını tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirli gazetecilerle birlikte Halkapınar-Üçkuyular arasındaki deneme seferlerinin ilk yolcuları oldu. 

Çim zemin üzerinde ilerliyor


Konak Tramvayı, Fahrettin Altay Meydanı-Konak- Halkapınar arasında 12.8 kilometre uzunluğunda ve 18 durakla hizmet veriyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda kara ve deniz tarafı olmak üzere iki ayrı hat olarak Mustafa Kemal Bulvarı Taşıt Alt Geçidi’ne kadarki kısımda ilerliyor. Taşıt alt geçidi sonrası deniz tarafında çift hat olarak birleşen hat, Sabancı Kültür Merkezi’ne kadar 3 şerit gidiş ve geliş olacak şekilde trafik akışını koruyarak ilerliyor ve Konak Meydanı’na ulaşıyor. Konak Meydanı’ndan Gazi Bulvarı’nı takip ederek Şair Eşref Bulvarı, Ali Çetinkaya Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı üzerinden de Alsancak Garı’na bağlanıyor. Alsancak Garı’ndan Şehitler Caddesi’ne gidiş, Liman Caddesi dönüş olmak üzere Halkapınar Köprüsü geçişi ile Halkapınar ESHOT Garajı’nda son buluyor. Konak Tramvayı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın kara ve deniz tarafında yola 4. şerit olacak şekilde, çim zemin üzerinde "yeşil kesitli" olarak devam ediyor. Sinyalizasyon altyapısı da Akıllı Trafik Sistemi kapsamında yenilenerek güvenli ve sürdürülebilir bir erişim olanağı da sağlıyor. Tasarımında mavi ve turkuaz tonlarıyla deniz kenti vurgusu yapılırken, aynı zamanda İzmir’in güneşli havası ile canlı ve neşeli yapısının da öne çıkarıldığı İzmir’in tramvay araçları, 32 metre uzunluğunda ve 285 adet yolcu taşıma kapasitesine sahip.


Geri Dön