27 / 04 / 2024

İzmirlilere müjde! Çiğli Tramvayı'nda test sürüşleri başlıyor!

İzmirlilere müjde! Çiğli Tramvayı'nda test sürüşleri başlıyor!

İzmirlilerin merakla beklediği Çiğli Tramvayı’nda test sürüşleri başlıyor. Söz konusu tramvay hattının 15 Şubat 2024 tarihinde resmen hizmete açılması bekleniyor. 



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılın Şubat ayında hizmete açacağı Çiğli Tramvayı için hazırlıklar sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan detaylara göre 15 Ocak 2024 Pazartesi günü, direklerde asılı duran havai hatlara (tellere) elektrik enerjisi verilmeye başlanacak.


ARAÇ PARKI YASAK

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri enerji verilecek olan hatta yüksek voltajda elektrik olacağı için can ve mal kaybı yaşamaması için elektrik hatlarına yaklaşılmaması ve herhangi bir nesne aracılığıyla temas edilmemesi konusu ile ilgili uyarı yaptı. Elektrik verilmiş olan hatta test sürüşleri başlayacağı için 15 Ocak 2024 günü Çiğli Tren Garı (Çiğli İZBAN İstasyonu) yanında kalan Semra Aksu Caddesi üzerine araç parkının yapılmaması konusunda da bir anımsatma da yapıldı.

11 KİLOMETRELİK HAT

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci ekonomik ve konforlu kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak olan önemli projeleri arasında yer alan Çiğli Tramvayı’nın inşaatı kapsamında hattı Karşıyaka Tramvayı'na bağlayacak yaya ve bisiklet yolunu da içeren 750 metre uzunluğunda viyadük, 6 trafo binası, 14 adet durak ve 11 kilometrelik hat imalatını tamamlamıştı.

İzmirlilere müjde! Çiğli Tramvayı nda test sürüşleri başlıyor!

RİNG YAPACAK

Merakla beklenen Çiğli Tramvayı hattının temeli 2021'in Şubat ayında atılmıştı. Toplamda 11 kilometre uzunluğunda olan ve 14 istasyonun yer aldığı hat, Ata Sanayi Bölgesi, Çiğli Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet verecek. 

Ayrıca verilen bilgilere göre İZBAN ile yolcu entegrasyonunun yapılacağı Semra Aksu Caddesi yayalaştırıldı. Çiğli Tramvay Hattı’nın Karşıyaka hattıyla bağlantısı Karya Kavşağı'nda sağlandı. Hat, yapılan viyadük üzerinden Ekol Kavşağı’na, oradan ise Atatürk Caddesi'ne doğru ilerleyecek. Atatürk Caddesi'nden Semra Aksu Caddesi'ne, oradan da Eski Havaalanı Caddesi ile Doğa Koleji kavşağına, devamında ise Çiğli Devlet Hastanesi ve Ata Sanayi Bölgesi’nden geçip Evka-5 kavşağına gelecek. Çiğli Tramvayı oradan da Atatürk Organize Sanayi Bölgesine ulaşacak. AOSB içerisinden Katip Çelebi Üniversitesi’ne de ulaşan hat, AOSB içerisinde de devam ederek Nazım Hikmet Ran Caddesi'ne ve yeniden Ekol Kavşağı'na gelip ringi tamamlayacak. 

 

2024'te gayrimenkul yatırımlarının en gözde 3 lokasyonu!

Mağdur ev sahibinden bir isyan daha: '5-6 sene süren tahliye davası mı olur?'

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!


Geri Dön