27 / 04 / 2024

istanbulda kaç cami müzeye çevrildi

istanbulda kaç cami müzeye çevrildi

Fahri Sarrafoğlu: “İstanbul’da gençleri tarihle buluşturmalıyız. Müzeye çevrilen camiler arasında sadece Ayasofya yok Fethiye Cami ve Kariye Cami de var. Gençlerimiz buraları da ziyaret etmeli.”

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

Sadabad Öğrenci Yurdu yerine AVM değil cami inşa edilecek!

Kağıthane'deki yıkılan Sadabad Öğrenci Yurdu ve Lojman Binası'nın yerine AVM yapılacağı söylentilerinin doğru olmadığı açıklandı. Binanın yerine cami inşa edilecek...

TİKA'dan Kolombiya'da cami tadilatı!

TİKA, Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki en büyük ve merkezi cami olan Ebu Bekir Sıddık Camii'nin tadilatını yaptırdı.

TİKA, Afganistan'daki Ulu Cami'nin sergi salonunu restore etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Koordinatörlüğünce, Afganistan'ın batısında yer alan Herat vilayetindeki tarihi Ulu Cami'nin sergi salonu baştan aşağı restore edildi.

Elazığ'da 2016-2017'de kaç tane okul, cami ve ev yapıldı?

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Elazığ'da 2016-2017 arasında yapılan okul, cami, cem evi ve köy evi sayısını sordu..

Batman Kozluk'a cami ve taziye evi!

Kozluk ilçesi Yıldızlı (Kevnareza) köyüne bağlı Kale Mezrasında bir araya gelen bir kaç hayırsever, mezra için Cami ve taziye evi inşaatı için kolları sıvadı

Taksim Camii başka bir yere yapılamazdı!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Taksim'de caminin inşa edileceği alan 2. Mahmut Vakfı'nın hayratıdır. Bizim o mekana hayrat olması hasebiyle cami dışında başka bir şey yapmamız zaten mümkün değil" diye konuştu.

Tarsus Barbaros Cami’sinin temeli atıldı!

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan Barbaros Cami’sinin temeli törenle atıldı.Açılış konuşmasını yapan Salih Başka hizmetler için teşekkür etti.

İzmir Konak'ta kaçak cami misafirhanesi yıkıldı!

İzmir Konak'ta belediyeden alınan onayla inşaatı tamamlanan 6 katlı apartmanın girişi, imar kayıtlarına göre yol görünmesine rağmen kaçak yapılmış cami misafirhanesi

Afganistan'da NATO üssüne TİKA'dan cami projesi!

TİKA, Kabil’de NATO üssü olarak kullanılan Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nın askeri bölümünde, Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek. Caminin 30'ar metre yüksekliğinde iki minaresi olacak.

TİKA, Afganistan'da Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek!

TİKA Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrinde Osmanlı mimarisine uygun cami yaptırıyor. Karadoğan, Afganistan'ın kuzeyinde devam eden projelerden en önemlilerinden birinin Şibirgan'daki cami olduğunu belirtti.

Yatağanlılar'dan tarihi cami için taşıma talebi!

Yatağan ilçesinde kömür yatağı üzerinde bulunduğu için boşaltılarak başka bir bölgeye taşınan, 4 bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan Yeşilbağcılar Mahallesi'ndeki vatandaşlar, tarihi cami ve türbenin de yeni yerleşim alanına taşınmasını istiyor.

İstanbul'da müzeye çevrilen cami sayısı kaç?

Fahri Sarrafoğlu: “İstanbul’da gençleri tarihle buluşturmalıyız. Müzeye çevrilen camiler arasında sadece Ayasofya yok Fethiye Cami ve Kariye Cami de var. Gençlerimiz buraları da ziyaret etmeli.”

istanbulda kaç cami müzeye çevrildi Haberi

istanbulda kaç cami müzeye çevrildi

İstanbul seyyahı, gazeteci-yazar Fahri Sarrafoğlu ile yıllardır gençlerle yaptığı İstanbul gezileri üzerine BYV (Boğaziçi Yöneticileri Vakfı) Öğrenci ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu tarafından düzenlenen “İstanbul Sohbetleri” programına katıldı. Vakıf Müdürü İbrahim Ethem Gören, Boğaziçi Üniversitesinde okuyan öğrenci ve mezun mensuplarının katıldığı sunumda bir konuşma yapan Fahri Sarrafoğlu, özellikle İstanbul’a sahip çıkılması gerektiğine işaret etti.


GENÇLERİ TARİHLE BULUŞTURMALIYIZ

Özellikle üniversite gençliğinin tarihle buluşması, sohbet etmesi gerektiğine işaret eden Sarrafoğlu, gençlerin tarihle buluşması için STK’ların, daha çok proje ve çalıma yürütmesini istedi. İstanbul sevilecek sev mantığı ile İstanbul’un sevilemeyeceğini ifade eden Sarrafoğlu, sunumda şunları söyledi: “İstanbul sadece büyük bir şehir ya da her tarafı tarih kokan bir yapılardan oluşmuş müze şehir değildir. İstanbul binlerce yıllık tarihi değil milyonlarca yıllık tarihi de içinde barındırıyor. Eğer...