03 / 05 / 2024

Tarsus Barbaros Cami’sinin temeli atıldı!

Tarsus Barbaros Cami’sinin temeli atıldı!

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan Barbaros Cami’sinin temeli törenle atıldı.Açılış konuşmasını yapan Salih Başka hizmetler için teşekkür etti.





Tarsus Belediyesi tarafından Barbaros Mahallesi’ne yaptırılan Barbaros Cami’sinin temeli törenle atıldı.


Tarsus Belediyesi öncülüğünde hayırsever işadamı Nuri Gamgam tarafından yaptırılan caminin temel atma törenine Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Şevket Can, Başsavcı Mustafa Çelenk, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Müftü Hayri Erenay, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Barbaros Mahalle Muhtarı Salih Başkan, yapılan hizmetler için teşekkür etti.


Muhtar Başkan, “Mahallem adına bugün çok mutluyuz. İşadamı Nuri Gamgam ve sayın Ahmet Okyay’a ve en önemlisi ayrımcılık yapmadan gece gündüz çalışan belediye başkanımız sayın Şevket Can’a çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu hayırlı işte emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


İnsanlar arasında hiçbir şekilde ayrım yapmadan, her mahallenin ihtiyaçlarına ve gelen taleplere göre hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, amaçlarının hiç kimseyi ayırmadan, dini, dili, ırkı, milleti, memleketi ne olursa olsun Allah rızası için çalışmak, kentte yaşayan bütün insanlara hizmet vermek olduğunu söyledi.


Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 15 tane hizmeti vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunun mutluluğunu ve heyecanını siz değerli hemşerilerimizle beraber yaşadık. Geçen hafta da Kemalpaşa’da birinci camii temel atma merasimini gerçekleştirdik. Bugün de sizlerle beraber Barbaros Mahallemizde camii temel atma merasimini Allah’ın izniyle gerçekleştireceğiz.  Bu arsanın birde öyküsü var; mevcut bu arsa, imarda ‘şahsa ait sağlık alanı’ olarak işaretliydi. Bu mahalledeki özellikle amcalarım, camii cemaatimiz ve mevcut muhtarımız göreve geldiğimiz günden sonra bizlerden özellikle Barbaros Mahallesinin büyüklüğünden ve camii ihtiyacından bahsettiler. Bizde mesai arkadaşlarımızla birlikte mahalleye gelip incelediğimizde camii nereye yapılabilir diye düşündük. Ve en müsait yer, nüfusun yoğunluğu da ele alınarak mevcut arsayı bulduk. Tabii burası şahsa aitti, belediyemiz olarak kamulaştırmak için mücadele ettik. Hayırsever iş adamlarımızdan Ahmet Okyay’a ve inşaat mühendisi arkadaşımız  Selçuk Dirik’e ricacı olduk. Sağ olsunlar onlarda bizim bu ricamızı kırmadı ve bu arsayı o şahıstan alarak Tarsus Belediyemize bağışladılar. Bu vesileyle hem Ahmet Okyay’a hem de İnşaat Mühendisi Selçuk Dirik’e huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Arsamızı aldıktan sonra büyükşehir belediyemize müracaat ederek sağ olsun Sayın Başkanımız Burhanettin Bey her zaman bizlerden ve Tarsuslu hemşerilerimizden desteğini esirgemeyerek bunun camii alanı olarak imarda değişikliğini yaptı. Yaptıktan sonra da bizde projesini çizdik. Allah razı olsun camiinin başından sonuna kadar bütün masrafı ve maliyetiyle Nuri Gamgam üstlendi ve bugünde sizlerle beraber temelini atıyoruz. Bu vesileyle de Gamgam Gruba yani Nuri Gamgam’a huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Nuri Bey’in yapmış olduğu bu örnek davranış Tarsus’ta yaşayan diğer hayırsever iş adamlarımıza da örnek olur diye temenni ediyorum” dedi.


Çalışma hakkında bilgi veren Başkan Can, “Bizler bugün itibariyle Tarsus Belediyesi olarak şu anda Tozkoparan Zahit Mahallemizde Taziye evi inşaatımız devam ediyor ayrıyeten Tarihi Ticaret Merkezi olarak hükümet konağının karşısında bulunan çarşı Tarihi Ticaret Merkezi olarak çalışmamız devam ediyor, 10 adet muhtarlık binamız şu anda birçoğu bitti. Ergenekon Mahallemize kapalı yüzme havuzu-pazar yeri-düğün salonu inşaatımız başladı, hızla da devam ediyor, inşallah önümüzdeki yılda yüzme havuzunu da faaliyete geçireceğiz. Mevcut kültür merkezinin yanında gösteri merkezinin olduğu yere karma bir proje, otel, konut ve işyeri ile ofisten oluşan bir karma projeyi faaliyete geçirmeyi ve temelini atmayı hedefliyoruz. Ayrıyeten Ahmet Okyay’ın fabrikasından D-400’e doğru Berdan-1 projemizin 1. etabını uygulamayı düşünüyoruz. Şehir içerisindeki ana har terlerimize ledli bir aydınlatma çalışmamız başlayacak, bu yılın sonunda da bitecek. Ayrıyeten kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız devam edecek. Duatepe ve İsmetpaşa Mahallelerinden başlayarak Kırklarsırtı, Bağlar, Yeni Mahalle, Gaziler, Beydeğirmeni ve Fatih Mahallesine kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız başlayacak. Bunların haricinde belediyemiz olarak güneş enerjisi lisansı aldık. İnşallah Pazar yerlerinin çatılarına güneş panelleri yaparak elektriğe para vermeden hatta elektriğimiz üretip elektrikten para kazanmayı hedefliyoruz. Bu yılın içerisinde de bunu da başlatmayı düşünüyoruz. Gençlerimizin enerjisi de maşallah fazla. En güzel hizmet bu gençlerimizin enerjisi için Allah’ın izniyle halı saha yapacağım bunun da müjdesini vermek istiyorum” dedi.


Aynı kentin havasını teneffüs ettiklerini, yapılan hizmetlere sahip çıkılmasını isteyen Başkan Can, “Bizler bir olduğumuz sürece, bizler aynı şehirde yaşıyoruz, aynı şehrimizin havasını teneffüs ediyoruz, aynı şehrimizin suyunu içiyoruz. Bizim her mahallede, her caddede, her sokakta ayak izimiz, alın terimiz ve imzamız var. Biz gücümüzü önce siz değerli hemşehrilerimizden ve sonra Cenab-ı Allah’tan alıyoruz. Biz gücümüzü yaptığımız hizmetlerimizden alıyoruz. Yeter ki, biz bir olalım, yeter ki biz birlikte, beraberce, ortakça dün nasıl yaşadıysak bugünde yaşayalım, yarında yaşayalım. Bu memlekete bizim, başka gidecek bir memleketimiz yok. Bugün Suriyeli göçmenlere baktığımız zaman, şehrimizde yaklaşık kırk bin Suriyeli var. onların gidecek bir Türkiye’si var ama bizim gidecek hiç bir memleketimiz yok. Bizim memleketimiz Türkiye, bizim memleketimiz Tarsus, bizlerde sizlerle beraber yıllarca birlikte yaşadık, kız aldık, kız verdik. Komşuluk yaptık, dostluklar kurdu, arkadaşlıklar kurduk. Art niyetli olan insanlara Allah’ın izniyle aziz mübarek ramazan günü fırsat vermeyelim. Görüşüp konuşup anlaşamayacağımız hiç birşeyimiz yoktur diyorum” şeklinde konuştu.


Ramazan ayında güzel bir hizmete başlandığını belirten Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, emeği geçenlere teşekkür etti.


Kaymakam Atmaca, “Bugün yine belediyemizin hemen hemen her mahalleye ihtiyacı olan hizmetleri götürdüğü gibi az önce belediye başkanımızın da açıkladığı gibi Barbaros mahallemizde gerçekten uzun süredir bir ihtiyaç olan güzel, büyük bir camii ve taziye evinin açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ben öncelikle emeği geçen başta belediye başkanımıza, hayırseverlerimiz Sayın Nuri Gamgam beye, Sayın Ahmet Okyay beye ve diğer katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkürler sunarım. Gerçekten böyle bir açılışın da Ramazan gününe rastlaması konuya ayrı bir bereket getirecektir. İnşallah en kısa sürede bu caminin inşaatı başlayacak ve sayın halkımızın hizmetine sunulacaktır. Ben tekrardan sizleri en derin saygılarla selamlarken, burada sözlerime son veriyorum hepinize sağlık diliyor, Ramazanınızı tebrik ediyor, hayırlı günler diliyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Müftü Erenay’ın yaptığı duanın ve kesilen kurbanın ardından caminin temeli atıldı.


Vatandaşlar yapılan hizmetler için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.


Tarsus Belediyesi 


Geri Dön