03 / 05 / 2024

İstanbulda konut ne kadar zamlandı

İstanbulda konut ne kadar zamlandı

TCMB, 2015 yılı Mart ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,56 artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 10,18 arttı.

Ne konut ne dolar! Türkler 2023'te en çok bunları aldı!

Türkiye genelinde 2023'te döviz ve konut alımı gerilerken altın ve otomobilde tüm zamanların da zirveleri görüldü. Altın ve otomotiv ithalatına ödenen para toplamda 66 milyar doları geçti...

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

İstanbul TOKİ kuralarında 50 bin konut ne zaman kura ile dağıtılacak? İşte Bakan Kurum'dan tarih geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri ilçelerinde yer alan 50 bin konutun kura çekiminin ne zaman yapılacağını duyurdu. 

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Yüz bin sosyal konut ne zaman başlayacak?

100 bin sosyal konut projesinin detayları açıklandı. 100 bin sosyal konut fiyatları ne kadar? 100 bin sosyal konut ödeme planı nasıl? Yüz bin sosyal konut ne zaman başlayacak? Yüz bin sosyal konut başvuruları ne zaman bitecek?

Bankalarda en çok konut kredisi talep gördü!

Merkez Banakası’nın faizleri aşağıya çekmesine kredi faizlerini düşürerek karşılık veren bankaların kredi hacminde artış yaşandı. Kredilerde konut öne çıkarken müteahhitler, “Sektöre taze para girişi arttı. İnşaatlar hızlanacak işçi alımları artacak” yorumunda bulundu...

Esenler Havaalanı Emlak Konut ne zaman teslim?

Esenler Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imzasıyla yükselen projede daire tipleri 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösteriyor. Peki Esenler Havaalanı Emlak Konut ne zaman teslim?

Şanlıurfa'ya 763 konut ne zaman yapılacak?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 763 projesi içerisinde yer alan vaadleri arasında yer alan "ucuz konut projesi ne zaman hayata geçirilecek.

Aidatını ödemeyenin dairesi diğer kat malikleri tarafından alınabilir mi ?

Aldığınız konut ne kadar güzel olursa olsun binada oturan diğer konut sahiplerinin de önemini unutmamalıyız. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Sultanbeyli'de konut fiyatları yüzde 250 arttı!

Tüm il ve ilçelerdeki son 3 senelik emlak fiyat hareketlerini inceleyen 'SAHİBİNDEX Emlak Endeksi'ne göre, İstanbulda konut fiyatlarının en yüksek oranda arttığı ilçe Sultanbeyli oldu.

Ispartakule Emlak Konut kura çekimi ne zaman?

Emlak Konut Ispartakule Evleri 3 farklı kategoride kurayla satışa sunuluyor. Başvuruları 3 Temmuz'da sona erecek proje 240 ay vade imkanı sağlanıyor. Peki Ispartakule Emlak Konut kura çekimi ne zaman?

TOKİ Afyon Gömü Tarımköy 22 konut başvuruları ne zaman?

TOKİ Afyon-Gömü Tarımköy Uygulaması kapsamındaki 22 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre açık satışa sunulacak. Peki TOKİ Afyon Gömü Tarımköy 22 konut başvuruları ne zaman?

Folkart Bornova Konut fiyatları ne kadar?

Folkart Life Bornova projesi 828 adet daireden meydana geliyor. İzmir Folkart Life Bornova projesinde evlerin yanı sıra sosyal donatılarda yer alıyor. Peki Folkart Bornova Konut fiyatları ne kadar?

İstanbulda konut ne kadar zamlandı Haberi

İstanbulda konut ne kadar zamlandı

Türkiye konut fiyat endeksi Mart'ta yıllık bazda yüzde 18.56 arttı, İstanbul'da artış yüzde 28.76 oldu.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2015 yılı Mart ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,56 artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 10,18 arttı. 


Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2014 yılı mart ayında 1.342,23 TL/metrekare iken 2015 yılı mart ayında 1.569,79 TL/metrekare olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde, 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Yeni Konutlar Fiyat Endeksi (TYKFE) 2015 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,26 artarak 175,30'a yükseldi.


Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,09, reel olarak ise yüzde 7,88 arttı. Üç büyük ilin...