03 / 05 / 2024

İstanbulda konut zamlandı

İstanbulda konut zamlandı

TCMB, 2015 yılı Mart ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,56 artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 10,18 arttı.

Konut fiyatlarındaki fahiş artışların önüne geçilemiyor! Bir yılda Yüzde 153 zamlandı

Türkiye'de son yıllarda yaşanan konut fiyatlarının çıkışı, yükselen enflasyonunda etkisiyle tartışmaların alevlenmesine neden olmaya devam ediyor. Konut fiyatlarındaki bu fahiş fiyat artışları ile alakalı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yeni verileri açıkladı.

O ilde kiralık konut fiyatları resmen uçtu! 1 yılda üçe katlandı! Herkes kiralık ev arıyor...

Antalya, kiralık konut fiyatlarındaki artışta zam şampiyonu olurken, Trabzon ise Antalya'dan sonra kiraların en çok zamlandığı ikinci şehir oldu. Peki Trabzon'da konut fiyatları neden yükseliyor?  İşte ayrıntılar...

Konut paketi açıklandı, fiyatlar yüzde 20 zamlandı! Ev fiyatlarındaki artış sürecek mi?

Konut fiyatlarındaki yükseliş son zamanlarda yüzde 100'ü aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam 3 ayrı konut paketini müjdeledi. Bu açıklamanın ardından fiyatlar yeniden zamlandı. Peki ev alacaklar şimdi ne yapmalı? Ev almak için doğru zaman mı? Sektör temsilcileri neler diyor? İşte ayrıntılar...

Konut almak hayal mi oluyor? Konutlar neden zamlandı? İşte yanıtı...

Haber Türk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında konut fiyatlarında yaşanan artışın detaylarını kaleme aldı.

Konut sektöründe kira oyunları bitmiyor!

Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde kiralık ev fiyatları fahiş oranlarda zamlandı. Bu süreçte konut arayanlar da karamsarlığa düştü. Ancak yalnızca konut arayan değil, hali hazırda kiracı olanların da başı ev sahipleri ile derde girmiş durumda. İşte mülk sahiplerinin kira oyunları...

Venezuela'da konut fiyatları yüzde 107.3 zamlandı!

Venezuela’da Ulusal Meclis verilerine göre kasım ayı enflasyonu  yüzde 65,7 olurken, yıllık enflasyon yüzde 3 binin üzerinde kaydedildi. Konut fiyatları yüzde 107.3 zamlandı.

İran'da konut kiraları yüzde 30'dan fazla arttı!

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre İran'da konut kiralarının yüzde 30'dan fazla zamlandığı açıklandı.

Moskova'da konut fiyatları yüzde 15 arttı!

Moskova'daki konut piyasasında fiyat artışları devam ediyor. "Konfor sınıfı" olan dairelerin fiyatları yüzde 15 zamlandı.

Konut fiyatları demir zamından etkilendi!

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Çin’in demir üretimini azaltması nedeniyle Türkiye piyasasında demir fiyatlarının yüzde 60 zamlandığını söyledi. Karslıoğlu, bu durumun konut fiyatlarını etkilediğini belirtti.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 23 zamlandı!

Türkiye genelinde yeni konut fiyatları yeni yıla yüzde 0.68 düşüşle başlarken, konutlarda genel fiyat artışı ise yüzde 0.52 olarak gerçekleşti. Türkiye genelindeki yıllık yüzde 17.5 artışa karşın İstanbul'daki fiyat artışları ise yüzde 23.41'i buldu.

Konut fiyatları yükselişini sürdürüyor!

Konut fiyatları, bir yılda yüzde 18 zamlandı. Uzmanlar, kurdaki yükseliş ve maliyet artışının fiyatlara yansımaya başladığını, önümüzdeki günlerde daha büyük zammın kapıda olduğunu söylüyor.

Türkiye'de konut fiyatları yükseliyor!

Konut fiyatları, bir yılda % 18 zamlandı. Uzmanlar, kurdaki yükseliş ve maliyet artışının fiyatlara yansımaya başladığını, önümüzdeki günlerde daha büyük zammın kapıda olduğunu söylüyor.

Konut fiyatları yüzde 19 zamlandı!

Türkiye konut fiyatı endeksi (TKFE) temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18.76 artarken, en yüksek yıllık değişim gerçekleşen il olan İstanbul’daki artış ise yüzde 26.6 oldu.

İstanbulda konut zamlandı Haberi

İstanbulda konut zamlandı

Türkiye konut fiyat endeksi Mart'ta yıllık bazda yüzde 18.56 arttı, İstanbul'da artış yüzde 28.76 oldu.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2015 yılı Mart ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,56 artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 10,18 arttı. 


Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2014 yılı mart ayında 1.342,23 TL/metrekare iken 2015 yılı mart ayında 1.569,79 TL/metrekare olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde, 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Yeni Konutlar Fiyat Endeksi (TYKFE) 2015 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,26 artarak 175,30'a yükseldi.


Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,09, reel olarak ise yüzde 7,88 arttı. Üç büyük ilin...