16 / 05 / 2024

İstanbulda neden trafik var

İstanbulda neden trafik var

İstanbul’da gayrimenkul sektörünün hızına ‘yollar’ yetişemiyor. Son 5 yılda araç sayısı yüzde 20 artınca eve gidiş süresi ortalama 30 dakika uzadı. 80bin konut daha yapılıyor...

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

Trafik sigorta priminin yüksek olmasına belli şartların birleşmesi neden oluyor. Bundan sonra kurallara uyan daha az sigorta ödeyecek.

Trafik sigortası primi ne kadar olacak? Zorunlu trafik sigortası fiyatları yükselecek mi?

Zorunlu trafik sigortasına yapılacak yeni zam oranı belli oldu. Akaryakıtlara yapılan zamların ardından trafik sigortası primi için yapılacak % 25'lik artış özellikle ticari araç sahiplerinin tepkisine neden olacak. Peki Trafik sigortası primi ne kadar olacak?

Yollarda bayram yoğunluğu!

Bayram tatili için yola çıkan vatandaşlar, Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun karayolunda yoğunluğa neden oldu. 46 ilin bağlantı noktasında yer alan Kırıkkale’de karayolları ve trafik ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Bolu Dağı'nda trafik denetimleri arttırıldı!

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Sönmez: "Bayram tatili için gerekli önlemleri aldık. Tatil boyunca 12 resmi ekip ve 3 radar ekibiyle trafiği izleyeceğiz" dedi.

Elektrik kesintisi neden olur?

Mesken ve iş yeri gibi yapılara elektrik, Elektrik Dağıtım şirketleri tarafından ulaştırılıyor. Peki, zaman zaman meydana gelen elektrik kesintilerini sebepleri nelerdir? Elektrik kesintisi neden olur?

Vasiyet nedir neden yapılır?

Miras aktarmanın başlıca biçimlerinden olan vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyet nedir neden yapılır?

Geçen hafta trafik denetimlerinde 51 bin 174 sürücüye ceza işlemi uygulandı!

İstanbul'da 15-21 Eylül'de yapılan trafik denetimlerinde, 51 bin 174 sürücüye ceza işlemi uygulandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 15-21 Eylül arasında polis sorumluluk bölgesinde trafik denetimleri yapıldı.

İzmir'in trafik sorunu büyüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin " ulaşımda düğüm çözülüyor " söylemiyle kent trafiğini rahatlatmak için hayata geçirdiği aktarmalı ulaşım sisteminin trafik yoğunluğunun azalmasına bir faydası olmadı.

Mesa Mesken, Fikirtepe'den neden çıktı?

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda kentsel dönüşüme hazırlanan Mesa Mesken, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinden neden çıktı?.. İşte Mesa Mesken İstanbul Bölge Müdürü Tayfun Atalan'ın Emlakkulisi.com'a bomba açıklamaları!..

THY Ocak-Ağustos trafik verilerini yayınladı!

Türk Hava Yolları tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türk Hava Yolları Ocak - Ağustos 2014 dönemine ilişkin trafik sonuçlarını yayınladı.

Lütfi Elvan: 10 milyar dolarla trafik sorunu bitecek!

Bakan Lütfi Elvan, İstanbul'un trafik sorunu için yeni projelerin devreye alındığını söyledi. Kuzey Marmara Otoyolu'nun kalan kısmı için ihale sürecinin de başladığını belirten Elvan, "10 milyar $'lık yatırım yapılacak" dedi...

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı: 2015'te trafik rahatlayacak!

Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, megakentin trafik sorununu Milliyet’e anlattı... Ilıcalı: ‘Önümüzdeki yıl metro hattı 250 kilometreye çıkacak. Trafikteki yoğunluk büyük ölçüde azalacak’ dedi.

İmar kirliliğine neden olma suçu nedir?

İmar kirliliği; yapı ruhsatı alınmamış ya da imar planına göre inşaa edilmemiş yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, imar kirliliğine neden olma suçu nedir? İmar kirliliğine neden olma cezası nedir?

İstanbulda neden trafik var Haberi

İstanbulda neden trafik var

İstanbul’da gayrimenkul sektörünün hızına ‘yollar’ yetişemedi. Son 5 yılda yoldaki araç sayısı yüzde 20 artınca eve gidiş süresi de ortalama 30 dakika daha uzadı. 2017 yılına kadar 80 bin yeni konut kentin iki yakasında yükselecek ancak yeni yollar yapılmazsa butrafik çilesi daha da artacak demek

Megakent İstanbul’da yeni yapılaşmanın olduğu bölgelerdeki trafik çilesi rakamlarla kanıtlandı.


Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) verilerine göre şehrin gelişim bölgelerindeki araç sayısının meydana getirdiği trafikte 5 yıl öncesine göre yüzde 20’ye varan artışlar yaşandı. İstanbul’un yeni cazibe merkezleri arasında gösterilen bölgelerdeki konut artışı, yollar aynı kalınca oturanlar için adeta ‘trafik çilesi’ne dönüştü. Araçlarıyla evlerine gitmeye çalışanlar için eve varış süresi 5 yıl önceye göre özellikle akşam saatleri 20 ile 40 dakika daha uzadı. Yani eskiden evine 1...