23 / 07 / 2024

istanbulda planetaryum varmı

istanbulda planetaryum varmı

Bağcılar’da hizmete giren sanal gerçeklik modülü olan Türkiye’nin en büyük 8D sinema salonunu her gün 300’e yakın kişi ziyaret ediyor. 3D stereo gözlüklerle film izleyenler, 5 duyuya hitap eden hareketli simülasyonla büyük bir heyecan yaşıyor...

1933 yılında İstanbul'da 40 bin arsa, 140 bin bina varmış!

1933 yılında İstanbul Belediyesi tarafından İstanbul'daki bina ve arsaların sayısı tespit edilmiş. Verilere göre İstanbulda 40 bin arsa 140 bin bina varmış.

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

Profilo'da oh be kampanya varmış! Ankastre fırınlarda büyük fırsat! İşte Profilo ankastre fırın fiyat listesi...

Profilo kampanyalarına devam ediyor. ''Oh be kampanya varmış'' sloganıyla kampanyalarını müşterileri ile buluşturan profilo ankastre fırınlarda büyük indirim yaptı. Peki Profilo ankastre fırınlar ne kadar? İşte Profilo ankastre fırın fiyatları...

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Trabzon’a planetaryum ve bilim merkezi yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon yatırımla planetaryum ve bilim merkezi yapımı için çalışmalara başladı. 

İzmit Sanal Gerçeklik Planetaryum Projesi'nin ihalesi yapıldı!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Sanal Gerçeklik Planetaryum Projesi'nin ihalesi gerçekleşti.

Manisa'daki planetaryum ve gözlemevi inşaatı ne durumda?

Manisa'da 2012 yılında öğrencilerden toplanan paralarla inşaatı başlayan, 6 ayda bitirilmesi beklenen planetaryum ve gözlemevi, geçen 3.5 yılda tamamlanamadı. Türk Eğitim Sendikası Başkanı Mustafa Atalay, "Öğrencilerin paralarına yazık oldu" dedi.

Emlak İstasyonu İzmit ve İstanbulda franchise ofis açıyor!

Bünyesinde 15 franchise ofis bulunduran Emlak İstasyonu, ofisleşme hızını kesmiyor. Emlak İstasyonu Franchise Direktörü Dilara Kılınç, "Biz bu ay 1'i İzmit / Gölcük, diğeri İstanbul’a açarak franchise ofis sayımızı 17'ye çıkıyoruz'' dedi.

Mamak Planetaryum Kulesi tamamlanıyor!

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı ivmeyi örnek projeleriyle devam ettiren Mamak Belediyesi Başkent'te bir ilki hizmete sunmaya hazırlanıyor. Mamak Belediyesi Başkent'in ilk Planetaryum kulesini tamamlamak üzere.

Ankara Mamak Planetaryum kulesi'nde sona yaklaşıldı!

Mamak Belediyesi başkentin ilk Planetaryum kulesini tamamlamak üzere. Misket Mahallesi'nde 40 dönüm arazi üzerine inşa edilen Planetaryum Kule uzay meraklılarına eşsiz bir deneyim yaşatacak.

Ankara'nın ilk Planetaryum Kulesi tamamlanıyor!

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı ivmeyi örnek projeleriyle devam ettiren Mamak Belediyesi Başkent'te bir ilki hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Ankara Mamak'ta Planetaryum Kulesi tamamlanıyor!

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı ivmeyi örnek projeleriyle devam ettiren Mamak Belediyesi Başkent’te bir ilki hizmete sunmaya hazırlanıyor.

1944 yılında Boğaziçi'nde 7.000 liraya köşk!

1944 yılında Boğaziçi'nin Anadolu sahilinde 13 dönüm bahçe içinde bulunan bir köşk 7 bin liraya satılacakmış. Arazisinde bin ağaç bulunan köşkün senelik 800 lira getirisi varmış.

istanbulda planetaryum varmı Haberi

istanbulda planetaryum varmı


Bağcılar’da hizmete giren sanal gerçeklik modülü olan Türkiye’nin en büyük 8D sinema salonunu her gün 300’e yakın kişi ziyaret ediyor. 3D stereo gözlüklerle film izleyenler, 5 duyuya hitap eden hareketli simülasyonla büyük bir heyecan yaşıyor.


Planetaryum’da ise çocuklara yönelik uzayla ilgili animasyon ve tanıtıcı filmler gösteriliyor. İzleyiciler, dünyada ilk defa 8 farklı prodüksiyondan elde edilen tek bir görüntü ile 16 milyon piksellik çözünürlüğe sahip filmleri izleme ayrıcalığına sahip oluyor.


Bağcılar Meydanı'nda geçtiğimiz Şubat ayında hizmete sunulan dünyanın önemli turizm merkezlerinden Paris, Londra, Oslo, Zürih, Amsterdam ve Barselona’da bulunan 8D sinema ve planetaryumu her gün 300’e yakın kişi ziyaret ediyor.


Bağcılar Belediyesi’nce hizmete sunulan sinema, 8D teknolojisinin enformasyon çağının kimliğini yansıtıyor. 8D sinema ve planetaryum, Sanal Gerçeklik Küresi’nin kapalı bir kutu olmasının yanı...