05 / 07 / 2024

İstanbulda turist ve otel sayısı

İstanbulda turist ve otel sayısı

Sultanahmet, Karaköy, Kadırga şantiye gibi... Hanlar, apartmanlar hatta konaklar butik otele dönüştürülüyor. Ancak İstanbul'a gelen mevcut turist sayısının bu kadar çok oteli doldurması mümkün değil.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: ‘Bu yıl hedefimiz 56 milyar dolar!’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedefinin sürdüğünü söyledi. Deprem ve seçim sürecine karşın, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefinde sapma olmadığını belirtti.

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizmde hareketlilik artarken Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Doların yükselmesi olumlu etki yarattı. Hedefimiz 2028’de 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir” şeklinde konuştu.

İstanbul Kart'ta yeni dönem! O kartlardan artık ücret alınacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bundan sonra resmi tatil ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcılarının faydalanacağını duyurdu. Böylelikle turist ve göçmenler ücretsiz ulaşım hakkını kullanamayacak.

Galataport, turistle 30 yılda 25 milyar dolar getirecek!

Galataport’a her yıl 25 milyon ziyaretçi, yaklaşık 7 milyon turist ve 1.5 milyon gemi yolcusu bekleniyor. Limana aynı anda 3 yolcu gemisi yanaşabilecek, günde 15 bin yolcu ağırlanacak...

Almanya ve Ortadoğu'dan gelen turist sayısı arttı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ülkeye gelen Rus turist oranında yüzde 20 azalma olduğunu, buna karşın Almanya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısının arttığını söyledi.

Bodrum ve Marmaris'e gelen Rus turist sayısı azaldı!

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerindeki turizmciler, Rus rublesinin dolar karşısındaki düşüşü nedeniyle Rus turist sayısında azalma olduğunu dile getirdi.

Edirne'nin 2023 hedefi 3 milyon yabancı turist!

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne'nin, Türkiye turizminde önemli yer teşkil ettiğini, vurgu yaparak 2023hedefimizi 3 milyon yabancı turist ve 3 milyar dolar gelir olarak belirledik" dedi.

2015'te turizm sektöründe yüzde 6 artış bekleniyor!

Turizm sektörü 2014’ü beklentiler çerçevesinde 41.4 milyon turist ve 34.3 milyar dolar gelirle kapattı. Alternatif turizm alanlarının ön plana çıkacağı 2015’te ülkeye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 6 artış göstereceği tahmin ediliyor

Bodrum'u Ruslar'a tanıtma çalıştayı düzenlenecek!

BODRUM 'DA, ruble nedeniyle rezervasyon yapmayan Rus turist ve yatırımcıyı çekebilmek amacıyla önümüzdeki Cuma günü çalıştay düzenlenecek. Proje, BOTAV tarafından desteklenecek.

Turizmciler 12 milyon transit yolcu hedefliyor!

Turizmciler, İstanbul havalimanlarında 12 milyona ulaşan transit yolcuların konaklamasını hedefleyen ve tüm kesimlerin katılacağı "ortak kampanya" çağrısı yaptılar.Bayındır, "En az 1 milyon turist ve 1.8 milyar dolar ilave turizm geliri elde edebiliriz" d

Ömer Çelik: Turist sayısı ve gelir arttı!

2014'te Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 36 milyon 837 bin 900 oldu. 9 aylık gelir ise 26 milyar 638 milyon dolar. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 2014'te gelen yabancı turist sayısında önceki seneye göre yüzde 5,5'lik artış kaydedildiğini söyled

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği turizmin 3 sorununu konuştu!

TYD Başkanı Murat Ersoy, "100. yıl hedefimiz 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri. 5 yıl önce bu hedef 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliriydi. Biz turizmciler bu hedefi yukarı çektik" dedi.

Türkiye'de 50 milyar dolarlık turizm geliri hedefleniyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) "Gençlik Turizmi 2015 Raporu'na göre,Türkiye 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefliyor...

İstanbulda turist ve otel sayısı Haberi

İstanbulda turist ve otel sayısı

Resmi verilere geçtiğimiz yıl yaklaşık 12 milyon turist İstanbul'u ziyaret etti. İstanbul dünya çapında bir turizm destinasyonu olarak ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Ancak mevcut otel inşaatlarına bakınca ortaya garip bir tablo çıkıyor. Çünkü bu kadar çok otel ancak Paris ya da Londra'ya gelen turist kadar turist gelirse doldurulabilir. Sektörde sıkıntı yaşanacak Özel Belgeli ve Nitelikli Butik Otelciler Birliği Derneği (ÖZBİ) Başkanı Ufuk Arslan'a göre, resmi rakamlardan yola çıkılarak bir hesaplama yapılırsa otelcilik sektörünün yakın bir zamanda daralma yaşanacağını öngörüyor. Arslan'a göre İstanbul'da Turizm Bakanlığı'ndan belge almış 150 bin yatak bulunuyor. 50 bin yatak da izin almak için sırada bekliyor. Buna ilçe belediyelerinden ruhsat olarak otel hizmeti veren en az 100 bin yatağı da eklemeniz mümkün. Bu da...