06 / 05 / 2024

istanbulda yapılacak metro hatları

istanbulda yapılacak metro hatları

2002 yılında Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı ''Ulaşım Master Planı'' çerçevesinde 2023 yılına kadar İstanbul'un ulaşım sorununu çözecekmiş. 7 milyar dolarlık plana göre 2023 yılının sonunda kente 787 kilometre raylı sistem hattı döşenecekmiş.

İşte İstanbul'da 2019'a kadar yapılacak tüm metro hatları!

İstanbul'da 2019 yılı ve sonrası yapılacak metro hatları çalışmaları devam ediyor. Başlayan çalışmalarla 2019 sonrasında planlanan metro hattı projeleri devreye girecek. İşte İstanbul'da 2019'a kadar yapılacak tüm metro hatları;

İstanbul'da metro hatları uzunluğu 110 kilometreye ulaştı!

Mecidiyeköy- Mahmutbey metro hattı temel atma töreninde konuşan Başbakan Erdoğan İstanbul'da yaptıkları yatırımların neticelerini verdiğini belirterek, "2004 yılında sadece 45 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu bugün 141 kilometreye ulaştırdık...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul, 2011'den beri Türkiye'nin gündeminde. Son günlerde yetkili isimlerinde açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen proje dikkat çekiyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak? İşte detaylar...

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda ilk ray kaynağı yarın yapılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını sağlayacak projede ilk ray kaynağı yapılacak.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

İstanbul'da 5 yılda 20 kilometrelik metro hattı açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açılışında konuştu. İmamoğlu, İstanbul'da yeni yapılacak metro hatlarına ilişkin bilgiler verdi.

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Bahçelievler'e millet bahçesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Bahçelievler'de düzenlediği mitingde vatandaşlardan bir kez daha destek istedi. Erdoğan, bölgeye yapılacak metro çalışmalarından bahsetti.

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

İstanbul'da 6 yeni metro ihalesi 14 Aralık'ta yapılacak!

İstanbul’un metro çalışmalarını zirveye çıkaracak altı farklı hattın ihalesi tek seferde yapılacak. 14 Aralık’ta 10 milyar liralık Bahçeşehir, Sultanbeyli, Yenidoğan, Halkalı, Kayaşehir, Göztepe ve Tuzla metro ihaleleri düzenlenecek.

İşte İstanbul'da 2019 yılına kadar yapılacak metro hatları!

İstanbul'da 2019 yılına kadar 53 metro hattı projesi yapılacak. İşte 2019 yılına kadar yapılacak metro hatlarının semtlere göre dağılımı....

Sultanbeyli'ye 3 ayrı metro hattı yapılacak!

Topbaş, "Sultanbeyli’ye yapılacak 3 ayrı metro hattıyla buradan Üsküdar’a, Kartal’a, Kadıköy’e ve Avrupa yakasında istediğiniz yere metroyla hızlı ve konforlu bir şekilde gidebileceksiniz. İnşallah 2 metro hattımızı 2019’da tamamlayacağız." dedi.

Konya'ya 3 milyar lira maliyetle metro yapılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’ya yapılacak ve 3 milyar liraya mal olacak 45 kilometrelik metronun müjdesini verdi. Projenin İlk planlamalara göre 2020 yılında bitmesi hedefleniyor.

İşte İstanbul'da 2019'a kadar yapılacak tüm metro hatları!

İstanbul'da 2019 yılı ve sonrası yapılacak metro hatları çalışmaları devam ediyor. Başlayan çalışmalarla 2019 sonrasında planlanan metro hattı projeleri devreye girecek. İşte İstanbul'da 2019'a kadar yapılacak tüm metro hatları;

istanbulda yapılacak metro hatları Haberi

istanbulda yapılacak metro hatları



KRONİK ULAŞIM SORUNU ANCAK 2023 YILINDA ÇÖZÜLECEK


İstanbul'a 7 milyar dolarlık raylı sistem planlanıyor


Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da yaşanan kronik ulaşım sorununu ortadan kaldırmak amacıyla hazırladığı ''Ulaşım Master Planı'' çerçevesinde kenti demir ağlarla örecek. 2023 yılına kadar devam edecek metro, hafif metro, tramvay, tünel ve havaray çalışmaları sonunda kente 787.8 kilometre raylı sistem hattı döşenecek ve çalışmaların sonunda toplam 7 milyar 189 milyon dolar (yaklaşık 12 katrilyon lira) harcanmış olacak.


     RAYLI sistem projelerinin kısa, orta ve uzun dönem olmak üzere üç periyotta yapılması hedefleniyor. Kısa dönemde yapılması planlanan raylı sistemlerin 2001 ile 2005 yılları arasında tamamlanması hedefleniyor. Orta dönem çalışmalarının...