15 / 05 / 2024

İstanbulda yapılan ilk oteller

İstanbulda yapılan ilk oteller

1958 yılında Yeşilköy'de 3 bin 200 metrekare saha üzerine, 17 katlı lüks bir otel inşa edilecekmiş. 322 yatak odalı olacak otelin bütün daireleri deniz manzaralı olacakmış.

Kilis'te depremzedeler için yapılan kalıcı konutların inşası tam gaz! İlk etap 24 Aralık'ta tamam!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Kilis'te, afetzedeler için yapılan kalıcı konutlarda 2 blokun kaba inşaatında sona gelindi. İlk etap 24 Aralık tarihinde tamamlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret çıkışı! Yapılan zam oranını açıkladı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zamla maaşlar 4 bin 253 lira oldu. Yılın ilk dört ayında yüzde 60 olarak açıklanan enflasyon asgari ücreti eritti. Asgari ücrete ara zam tartışmalarının başladığı bugünlerde Erdoğan'dan yeni bir çıkış geldi.

En çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi!

Pandemi sürecinin ardından düşen konut faizleriyle adeta bir patlama yaşayan gayrimenkul sektöründe hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. 2019 yılı ile kıyaslama yapıldığında ise en çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi.

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

2019'un ilk 3 ayındaki konut satışı 2020'nin ilk 15 gününde yapıldı!

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ konut satışları ile ilgili olarak, "Türkiye genelinde, geçen yıl yapılan ilk 3 aydaki konut satışını bu yılın ilk 15 gününde yapmış olduk." dedi

Yabancıya yapılan konut satışları 9 ayda yüzde 58,5 arttı!

2018 yılının ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yabancıya yapılan konut satışları yüzde 58,5 arttı...

Roya Yapı’da ilk proje anketle şekillendi!

Roya Yapı’da ilk proje hedef kitlenin anketiyle şekillendi. Finans Merkezi’ne komşu yapılan kule için şirket nasıl bir projede oturmak istersiniz diye soruldu ve verilen cevaplarla projeyi inşa etti.

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri TL'ye çevrilmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada "Dövizdeki dalgalanmaların piyasaya olan etkilerini minimuma indirmek için ilk olarak dövizle yapılan kira sözleşmeleri Türk lirasıyla güncellenmeli" dedi.

Altınyağ varlık satışı yabancıya yapılan en büyük satış oldu!

Altınyağ'ın mal varlıklarının 30.5 milyon dolar artı KDV bedelle Sodrugestvo'ya satışı 2018 yılının ilk çeyreğinde, yabancı yapılan en büyük satış oldu...

Samsun'da deniz doldurularak yapılan golf sahasında sona gelindi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve dünyada deniz doldurularak yapılan ilk golf sahası olma özelilğini taşıyan golf sahasının yapımında sona gelindiği belirtildi.

Betondan yapılan tasarım ürünlerinde sanat var!

Yurtdışında oldukça bilinen özel karışımlı betonlarla yapılan ev ve ofis dekorasyon ürünleri tasarımını Türkiye'de ilk kez başlatan İzmirli mimar Hakan Kutay, sanatsal olmayan ürünlerin içine sanatı işlemeye çalışıyor.

Türkiye'den Çin'e yapılan doğal taş ihracatı azalıyor!

Türkiye’de yapılan protesto ve saldırıların ardından Çin’den ilk tepkiler geliyor. Çinli mermer, maden alıcısı firmalar Türkiye’ye gelmekten vazgeçiyor.

1965 yılında, 1953 senesinden önce yapılan gecekondulara ruhsat verilmiş!

1953 yılından önce yapılan gecekondulara, Belediye tarafından İmar Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri çerçevesinde onarım için gerekli müsaade verilmiş. 1965 yılına kadar gecekondulara onarım ve tadilat ruhsatı verilmiyormuş.

İstanbulda yapılan ilk oteller Haberi

İstanbulda yapılan ilk oteller



17 KATLI OTEL 


 Yeşilköy'de yanan Denizpark Oteli'nin bulunduğu sahaya yeni bir otel inşa edilecektir. 17 katlı olacak otelin 14 katında yatak odaları, 3 katında ise lokanta, gazino vesair tesisler bulunacaktır. Otelin 322 yatak odasının hepsi denize nazır olacaktır. 3200 metrekarelik sahada inşa olunacak otelde her sınıf turistin kalabileceği söylenmektedir. Yukarıdaki resimde otelin maketi görülüyor. 


Milliyet Gazetesi 5 Temmuz 1958



Abdullah Kutalmış...