24 / 07 / 2024

İstanbuldaki bedelsiz verilen arsalar geri mi alındı

İstanbuldaki bedelsiz verilen arsalar geri mi alındı

İSKİ,Diyanet, İl Sağlık Müdürlüğü gibi kurumlara bedelsiz olarak tahsis edilen arazilerde büyük bir değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplam 340 bin metrekarelik taşınmazın tahsis ve satış durumunu değiştirdi.

Adıyaman Besni Belediyesi'ndeki arsa tahsisine mahkemeden dur!

Adıyaman Besni İlçe Belediyesi'ndeki arsa tartışması sonuçlandı. Bir derneğe Kur’an kursu ve hafızlık eğitimi binası inşa edilmesi için bedelsiz verilen arazi için mahkemeden dur kararı geldi.

Fahrettin Koca'dan Medipol arsa tahsisi açıklaması!

Sağlık Bakanı Koca, son 17 yıllık süreçte vakıf üniversitelerine bedelsiz verilen herhangi bir tahsis söz konusu olmadığını söyledi...

Bedelsiz olarak tapu devri nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapusu, bir bedel karşılığında bir başkasına devredilebileceği gibi, bedelsiz olarak da devredilebiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri nasıl yapılır? Bedelsiz olarak tapu devri için neler gerekir?

Bedelsiz olarak tapu devri masrafları!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz malların bir bedel karşılığında satışı yapılabildiği gibi bedelsiz olarak tapu devri de yapılabiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri masrafları 2015 ne kadar?

Bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı? Tapu bağışlama işlemleri nasıl yapılır?

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 20,6 azaldı!

2015 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 20,6, yüz ölçümü yüzde 24,8, değeri yüzde 19,9, daire sayısı yüzde 23,6 oranında azaldı.

Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılar bazı nedenlerden dolayı sözleşme süresi dolmadan veya dolduktan sonra tahliye edilebiliyor. Peki, kiracı tahliye davası nasıl açılır? Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

TOKİ ihalesinde Doğu'daki illere verilen teklifler İstanbul'u geçti!

TOKİ mülkiyetleri için düzenlenen müzayedede toplam 17 milyon' TL teklifle rekor kırıldı. Müzayedede Doğu illerindeki gayrimenkullere verilen teklifler İstanbul'daki ticari gayrimenkul fiyatlarını solladı.

İBB 5 vakfa 19 binayı bedelsiz tahsis etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), aralarında TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın da bulunduğu toplam 5 vakfa, 19 binayı bedelsiz olarak tahsis etti.

Tapuda bedelsiz devir nasıl olur?

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tarafların aralarında yaptığı anlaşma bir bedel karşılığında olabildiği gibi bedelsiz de olabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir nasıl olur?

Reza Zarrab’a yalısı için verilen süre 2 ay önce doldu!

Kandilli’deki tescilli eser köşkü yıkıp, bahçesindeki ağaçlara keserek kaçak bina inşa eden Reza Zarrab’a verilen süre 2 ay önce doldu.

Reysaş GYO 16 Eylül'de bedelsiz pay dağıtacak!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılı kar payından bedelsiz sermaye artırımı çerçevesinde, ortaklarına vereceği bedelsiz payların dağıtımına 16 Eylül'de başlayacak.

Reysaş GYO'nun bedelsiz sermaye artırımını SPK onayladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Reysaş GYO'nun bedelsiz sermaye artırımı Sermaye piyasası Kurulu'nda onayladı.

İstanbuldaki bedelsiz verilen arsalar geri mi alındı Haberi

İstanbuldaki bedelsiz verilen arsalar geri mi alındı

İSKİ,Diyanet, İl Sağlık Müdürlüğü gibi kurumlara tahsis edilen arazilerde büyük bir değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplam 340 bin metrekarelik taşınmazın tahsis ve satış durumunu değiştirdi. Tahsis durumu değiştirilen taşınmazlar arasında otizmliler için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne verilen Pendik’teki 8 bin 700 metrekarelik arazi ile Alibeyköy’de cami yapılması için Diyanet’e verilen arazi de bulunuyor.


Ocak ayında Meclis gündemine büyükşehirin mülkiye-tindeki taşınmazların satışı için 3 ayrı teklif geldi. Emlak Müdürlüğü’nün ilk teklifi ile 20 ayrı taşınmazın tahsis ve satış durumunun değiştirilmesi istendi. CHP’li üyelerin muhalefet ettiği teklifte Pendik Şeyhli bölgesinde 30 yaş üstü otizmlilere hizmet binası yapılması amacıyla 2 yıllığına yapılan bedelsiz tahsis kaldırıldı. Beykoz Korusu’nda AYEDAŞ’a trafo merkezi olarak 1 TL bedelle yapılan 25 yıllık tahsise de son...