24 / 07 / 2024

İstanbul'da 340 bin metrekare arazinin tahsisi kaldırıldı!

İstanbul'da 340 bin metrekare arazinin tahsisi kaldırıldı!

İSKİ,Diyanet, İl Sağlık Müdürlüğü gibi kurumlara bedelsiz olarak tahsis edilen arazilerde büyük bir değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplam 340 bin metrekarelik taşınmazın tahsis ve satış durumunu değiştirdi.




İSKİ,Diyanet, İl Sağlık Müdürlüğü gibi kurumlara tahsis edilen arazilerde büyük bir değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplam 340 bin metrekarelik taşınmazın tahsis ve satış durumunu değiştirdi. Tahsis durumu değiştirilen taşınmazlar arasında otizmliler için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne verilen Pendik’teki 8 bin 700 metrekarelik arazi ile Alibeyköy’de cami yapılması için Diyanet’e verilen arazi de bulunuyor.


Ocak ayında Meclis gündemine büyükşehirin mülkiye-tindeki taşınmazların satışı için 3 ayrı teklif geldi. Emlak Müdürlüğü’nün ilk teklifi ile 20 ayrı taşınmazın tahsis ve satış durumunun değiştirilmesi istendi. CHP’li üyelerin muhalefet ettiği teklifte Pendik Şeyhli bölgesinde 30 yaş üstü otizmlilere hizmet binası yapılması amacıyla 2 yıllığına yapılan bedelsiz tahsis kaldırıldı. Beykoz Korusu’nda AYEDAŞ’a trafo merkezi olarak 1 TL bedelle yapılan 25 yıllık tahsise de son verildi.Kadıköy Osmanağa’da tapuda “mezarlık” olarak gözüken yeşil alan içinde yine bedelli 25 yıllık tahsis kaldırıldı.


Mesken Müdürlüğü’nden gelen ikinci teklifte Alibeyköy’de Diyanet İşleri Başkardığı’na cami yapması için yapılan bedelsiz tahsis iptal edildi. Bu teklif kapsamında Beykoz Paşabahçe’de İl Sağlık Müdürlüğü’ne verilen 9 bin metrekarelik arazinin tahsisi de kaldırıldı. Şişli Kaptanpaşa Mahallesindeki İSKİ’ye verilen arazi de geri alındı. Komisyona üçüncü teklif de yine Emlak Müdürlüğü’nden geldi. Bayrampaşa Belediyesi’ne dispanser yapması için tahsis edilen parsel ile Sultanbeyli Belediyesi’ne verilen idari tesis alanı da geri alındı.


Sözcü/ Özlem GÜVEMLİ


Geri Dön