24 / 07 / 2024

İstanbulda bedelsiz tahsis edilen araziler

İstanbulda bedelsiz tahsis edilen araziler

İSKİ,Diyanet, İl Sağlık Müdürlüğü gibi kurumlara bedelsiz olarak tahsis edilen arazilerde büyük bir değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplam 340 bin metrekarelik taşınmazın tahsis ve satış durumunu değiştirdi.

İstanbul'daki İBB'ye ait binanın 25 yıllık tahsisinin iptali engele takıldı!

Fatih’te İstanbul İtfaiyesi’nin yanı başında yer alan İBB’ye ait binanın 2010'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 seneliğine bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin kararın iptali, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

Bursa'daki dev arazi TOGG'a bedelsiz 49 yıllığına devredildi

Türkiye'nin ilk yerli üretim otomobili olacak olan TOGG'un yollara çıkmasına kısa bir süre kaldı. Hükümet aracın piyasaya güçlü bir şekilde girmesi için önce elektrikli araçlardan alınan ÖTV oranını düşürmüştü. Bu adımın ardından firmaya dev arazi 49 yıllığına bedelsiz tahsis edildi.

Belediyelerin gayrimenkulleri bedelsiz tahsis edilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Belediyelerin taşınmaz işlemlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Belediyelerdeki Sayıştay denetimlerinde sıklıkla tespit edilen usulsüzlükler' başlıklı yazısı...

İBB Meclisi'nde bedelsiz parsel tahsisi gerginliği!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği Kasım ayı oturumlarının 6. birleşiminde, İBB parsellerinin Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na bedelsiz şekilde tahsis edilmesi gerginliğe neden oldu.

OSB'lerde tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis süresi uzatıldı!

Organize sanayi bölgelerinde (OSB) bulunan parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilme uygulamasının 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmasına karar verildi. 

Adıyaman Besni'de 3 milyon TL değerindeki arsa vakfa tahsis edildi!

Adıyaman’ın Besni Belediyesi, Aralık ayı meclis toplantısında belediyeye ait 3 milyon TL değerindeki bin 500 metrekarelik arsayı bir derneğe bedelsiz tahsis etti. 

14 bin dekar hazine arazisinde tahsis başladı!

4 bin çiftçinin Dijital Tarım Pazarı’nda olduğunu açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “14 bin dekar Hazine arazisinde, tarımsal üretime elverişli olanların tespiti yapıldı. Bu arazileri bedelsiz olarak çiftçilerimize tahsis edeceğiz” açıklamasında bulundu.

7 ilde çiftçiye ücretsiz hazine arazisi müjdesi!

Türkiye, dünya gündemine gelecek gıda güvenliğinde önemli bir adım daha atıyor. Bingöl, Erzurum, Erzincan, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas’ta yer alan araziler çiftçiye, bedelsiz tahsis edilecek.

Galatasaray, Mecidiyeköy’deki otelini Sağlık Bakanlığı’na tahsis edecek!

Galatasaray, Mecidiyeköy’de inşaatı tamamlanan otel için çalışmalara başladı. Yönetim, otel için planlanan ve şu anda boş duran 182 odalı binayı gerek duyulması durumunda hastane olarak Sağlık Bakanlığı’nın emrine bedelsiz tahsis etmeye hazırlanıyor.

Balıkesir Dursunbey OSB’den bedelsiz arsa tahsisi!

Balıkesir'in en büyük ilçesi Dursunbey’de bin 20 dönüm üzerine kurulan Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi bedelsiz arsa tahsisi ve 4. derece teşviklerle yatırımcılara bedelsiz olarak arsa tahsis ediyor...

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu Bakanlığa tahsis edildi!

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun tahsis işlemleri tamamlandı. 31 kiralık dükkân hariç olmak üzere stadyum, 25 seneliğine bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Bakanlığına verildi.

Eyüpsultan'daki Osmanlı Parkı bedelsiz olarak ilçe belediyesine tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun rekreasyon ve engelliler merkezi inşa etmeyi planladığı Eyüpsultan’daki İSKİ mülkiyetinde bulunan Osmanlı Parkı, Eyüpsultan Belediyesi’ne bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edildi. 

İstanbulda bedelsiz tahsis edilen araziler Haberi

İstanbulda bedelsiz tahsis edilen araziler

İSKİ,Diyanet, İl Sağlık Müdürlüğü gibi kurumlara tahsis edilen arazilerde büyük bir değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplam 340 bin metrekarelik taşınmazın tahsis ve satış durumunu değiştirdi. Tahsis durumu değiştirilen taşınmazlar arasında otizmliler için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne verilen Pendik’teki 8 bin 700 metrekarelik arazi ile Alibeyköy’de cami yapılması için Diyanet’e verilen arazi de bulunuyor.


Ocak ayında Meclis gündemine büyükşehirin mülkiye-tindeki taşınmazların satışı için 3 ayrı teklif geldi. Emlak Müdürlüğü’nün ilk teklifi ile 20 ayrı taşınmazın tahsis ve satış durumunun değiştirilmesi istendi. CHP’li üyelerin muhalefet ettiği teklifte Pendik Şeyhli bölgesinde 30 yaş üstü otizmlilere hizmet binası yapılması amacıyla 2 yıllığına yapılan bedelsiz tahsis kaldırıldı. Beykoz Korusu’nda AYEDAŞ’a trafo merkezi olarak 1 TL bedelle yapılan 25 yıllık tahsise de son...