19 / 05 / 2024

istanbuldaki çadırkent alanı

istanbuldaki çadırkent alanı

1999 depreminden sonra İstanbul’da çadır alanı olarak 480 bölgenin ayrıldığını belirten CHP’li Muharrem İnce, “Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu sayıyı geçtiğimiz hafta 315 olarak açıkladı. Bu 165 alan buharlaştı mı, rantlaştı mı?” diye sordu

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

KPSS'den 50 puan alan yaşadı: 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alınacak! Jandarma Genel Komutanlığı başvuru şartları neler?

Jandarma Genel Komutanlığı 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını ilan etti. KPSS'den 50 puan alan yaşadı: 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alınacak! Jandarma Genel Komutanlığı başvuru şartları neler?

Euro mu daha yükselecek dolar mı? Biri daha avantajlı! İslam Memiş açıkladı! Bunu alan yaşadı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ''Euro mu daha yükselecek dolar mı?'' sorusunu yanıtlarak o yatırım aracını işaret etti. Bunu alan yaşadı!

'Doların güçlenmek için alanı var' diyen dev kurum olacakları peş peşe açıkladı! Doları olan yaşadı!

Goldman Sachs Group doların  güçlenmek için alanı var diyerek dolardaki yükselişlere değinerek olacakları peş peşe çaıkladı. Doları olan yaşadı.

Metaverse'te Türkiye'deki en pahalı gayrimenkul Ayasofya Camisi oldu!

Metaverse evrenindeki gayrimenkullere olan talep güç geçtikçe artıyor ve satışlar da katlanıyor. Geçtiğimiz sene isim değiştirerek Meta adını alan Facebook tarafından fitili ateşlenen “metaverse” çılgınlığı büyümeyi sürdürürken yeni gelişmeler de yaşanıyor...

Bir Kira Bir Yuva’da kira desteği 40 milyon TL'yi aştı!

İzmir’de yaşanan şiddetli depremin birinci ayı dolarken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır alanındaki son çadır da kaldırıldı. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısı ile başlatılan ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası kapsamında destek miktarı 40 milyon TL'yi aştı.

İzmit Merkezi İş Alanı Projesi'nde inşaatlar yükseliyor!

İzmit’in geleceğine şekil verecek olan ve kısa adı Merkezi İş Alanı Projesi kapsamında bölgede inşaatlar yükseliyor.

Adıyaman'da 1 yılda 181 hektar alanın imar uygulaması yapıldı!

Adıyaman Belediyesi, 2016 yılında 181,02 hektarlık alanın imar uygulama çalışmasının yapıldığını belirtildi.

Bursa Uludağ OSB yeni binasına kavuşuyor!

Bursa Uludağ Organize Sanayi Bölgesi adını alan Gürsu Organize Sanayi Bölgesi yeni idare binasına kavuşuyor. Uludağ OSB, bu alanda Bursa'nın akıllı binalarından birini kazandıracak.

Konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi olumlu bir adım!

Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, konut satışında, belli bir limitin üzerinde gayrimenkul satın alan yabancılara TC vatandaşlığı verilmesi kararını olumlu bir adım olarak nitelendirdi.

Boğazkale'deki sit alanı sorunu TOKİ Konutlarıyla çözülüyor!

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Boğazkale ilçesinde vatandaşların bir kısmının yaşadığı Sit alanı sorununun TOKİ Konut projesi ile çözüme kavuşturulacağını söyledi.

İnegöl Fuar Alanı için ilk adım atıldı!

İnegöl’ün uzun yıllardır konuştuğu yeni fuar alanı ile ilgili bir adım da Belediye Meclisi’nde atıldı. Akhisar’da yapılacak olan fuar alanının ihale edilmesi kararı oybirliği ile alındı. MODEF yönetiminin fuar alanı için 1 yıl içinde ruhsat alması, 2 yıl içinde de inşaata başlaması gerekiyor.

Babacan Yapı'dan iki yeni proje geliyor!

Babacan Yapı, yeni sektörlere girme planı çerçevesinde geçen yıl holdingleşmişti. Ana faaliyet alanı olan inşaata, turizm, lojistik ve enerjiyi de ekleyerek Babacan Holding adını alan şirket büyümeyi sürdürüyor.

istanbuldaki çadırkent alanı Haberi

istanbuldaki çadırkent alanı

CHP’li Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İstanbul’da 1999’dan sonra olası bir depremde önlem için toplam 480 çadır ve toplama alanı ayrıldığını hatırlattı. İnce, geçtiğimiz hafta verdiği soru önergesini yanıtlayan Bakan Erdoğan Bayraktar’ın cevabında ise bu sayının 315 olarak yer aldığına dikkat çekti. İnce, “Bakan Bayraktar’ın cevabından öğreniyoruz ki, bu sayı geçen yıllar içinde 315’e düşmüş. Bu 165 alan nereye gitti? Buharlaştı mı? Yoksa rantlaştı mı?” dedi. Bu alanların akıbetlerinin Bakan Bayraktar tarafından açıklanması gerektiğini söyleyen CHP’li İnce, şunları söyledi:


“Şu anda 315 alanın özel mülkiyette, belediye ve Hazine’de olduğunu Bakan Bayraktar önergeye verdiği cevapta belirtmiş. Özel mülkiyetteki alanların olası bir depreme kadar başka bir amaçla yapılaşmaya açılıp açılmayacağını bilmiyoruz. Öte yandan buharlaşan 165 alanın ne kadarı özel mülkiyetteydi, ne kadarı devletin...