29 / 04 / 2024

istanbuldaki limanlar

istanbuldaki limanlar

İSPARK Bebek, Beykoz, Kuruçeşme ve de Paşabahçe'de toplam 810 kapasiteli tekne park yapımı için gerekli fizibilite çalışmalarını tamamladı.İstanbul Boğazı'na 4 yeni tekne park geliyor.

Rusya, Ukrayna limanları ile Tuna Nehri depolarını vurdu! Tahıl fiyatları uçtu: Buğday yüzde 6 primlendi!

Rus birliklerinin Ukrayna limanları ve Tuna Nehri depolarını vurması tahıl fiyatlarında uçuşa neden oldu. İşte ayrıntılar...

Ukrayna limanlarından taşınan tahıl miktarı açıklandı!

Tahıl koridoru anlaşması kapsamında başlayan sevkiyat ile Ukrayna limanlarından taşınan tahıl miktarı 10 milyon 315 bin tonu geçti.

Ukrayna limanlarından 1 milyon tonu aşkın tahıl taşındı! Buğday fiyatlarında son durum ne? 28 Ağustos 2022 fiyat listesi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Ukrayna limanlarından 1 Ağustos tarihinden itibaren taşınan tahıl miktarının 1 milyon 43 bin 286 ton olduğunu duyurdu. Peki buğday fiyatlarında son durum ne? 28 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Özelleştirilen limanların devir sözleşmeleri uzatılacak!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

AKP tarafından Meclis’e sunulan yeni ‘turizm torbası’nda, Kanal İstanbul’un turizm alanları için de uygulanabilecek hükümlerde ‘yat limanları’ için arsa tahsisine yer verildi. 

Adapazarı-Karasu limanları ve demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı TBMM'de!

Sayıştay'ın Adapazarı-Karasu limanları ve altyapı tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işine yönelik tespitler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Limanlar yönetmeliğinde değişiklik 2017!

Limanlar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 8 Nisan 2017 tarihinde 30032 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler..

Limanlar Yönetmeliği değişti!

Limanlar Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 3 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. işte tebliğde yapılan değişiklikler...

Nuh Çimento limanlarına yıkım kararı!

Nuh Çimento’nun 2003 yılında yaptırdığı dört bölümden oluşan limanların kaldırılması için mahkeme kararı çıktı. Hereke Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Altunok kararı basın mensupları ile paylaştı.

İzmir Bayraklı Turan ve Yeni Şakran yat limanları projesine itiraz!

Hükümetin yaptığı birçok projeye karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu geleneğini sürdürdü. Büyükşehir, Bayraklı Turan ve Yeni Şakran yat limanları projesine itiraz etti.

Global Liman, Riga ve Livorno limanlarını işletme ihalesine katılacak!

Global Liman İşletmeleri, Letonya'nın başkenti Riga limanı feribot yolcu hizmetleri operasyonlarının satın alınması için ön elemeyi geçerken, Cape Verde Cumhuriyeti limanlarının işletilmesi ihalesine katılmaktan vazgeçti.

Beyoğlu Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre projesinin toplantısı 30 Aralık'ta!

İstanbul İli Beyoğlu İlçesi'nde yer alan Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi'nin ÇED toplantısı 30 Kasım 2015 günü yapılacak!

Haliçport için 27 Kasım'da toplantı yapılacak!

İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Haliçport projesi için 27 Kasım 2015 tarihinde halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla toplantı yapılacak.

istanbuldaki limanlar Haberi

istanbuldaki limanlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ (İSPARK), İstinye ve Tarabya'dan sonra İstanbul Boğazı'na yeni tekne parklar kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.


İSPARK açıklamasına göre, 810 tekne kapasiteli 4 tekne park için Boğaz'da yaklaşık 50 milyon liralık yatırım yapılacak. Deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayacak tekne parkların yapımına ise bu yıl içinde başlanması hedefleniyor.


Deniz taşıtlarının düzensiz parklanmasına modern çözüm üretmek amacıyla İstinye ve Tarabya'da 388 kapasiteli tekne parkları hizmete açan İSPARK, gelen yoğun talebi karşılamak ve kapasiteyi artırmak için çalışmalara başladı. İlk etapta Bebek'te 250, Beykoz'da 310, Kuruçeşme'de 85, Paşabahçe'de ise 165 olmak üzere toplam 810 kapasiteli tekne park yapımı için gerekli fizibilite çalışmaları tamamlanarak son aşamaya gelindi. İstinye ve Tarabya'da yaklaşık 15 milyon lira yatırım yapan İSPARK,...