18 / 05 / 2024

İstanbuldaki otellerin yeni oda fiyatları

İstanbuldaki otellerin yeni oda fiyatları

Rus turist sayısındaki düşüşü telafi etmek isteyen turizmciler, yerli turiste indirim imkanları sunuyor. Yerli turist bu yıl Ramazan Bayramı’nda Antalya’da geçen yıla göre ortalama yüzde 20 daha ucuza tatil yapma imkanı bulacak.

20 yeni otel projesine 198 milyon liralık teşvik!

Konaklama sektörü Ocak ayında 20 yeni otel yatırımı için 198 milyon liralık teşvik aldı. Yeni otellerin 11 adedi 3 yıldızlı, 5 adedi 4 yıldızlı olacak.

İstanbul'a 199 yeni otel yatırımı yapılıyor!

İstanbul’da otellerin doluluk oranı yarı yarıya inmişken yeni tesis yatırımlarında tam bir patlama yaşanıyor. Yatak sayısını yüzde 47.7 artıracak 199 adet yeni tesis inşa halinde.

Özak GYO 5 yeni otel açıyor!

Özak GYO, İstanbul, İzmir ve Antalya'da ortalama 300 yataklı toplam 5 yeni otel projesini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. İki İstanbul, bir İzmir, birer de Didim ve Demre'de yapılacak olan otellerin her biri ortalama 300 yataklı olacak.

Otellerin yeni adresi AVM ve ofisler!

Birbiri ardına hayata geçirilen karma projeler, otel yatırımlarının da yeni çekim merkezi oldu. Ofis, AVM, rezidans ve otel karmasından oluşan projelerin sayısında önemli bir artış söz konusu.

Sunis Hotel 250 milyon euroya 3 yeni otel açacak!

Antalya'da otellerin sebze-meyve tedarikini sağlarken turizme atılan Manavgatlı işadamı Namık Ünal, Türk turizmine 300 milyon euroluk yatırım yaptı. Sırada 3 yeni otel daha var.

Rotana Haziran'da 2 yeni otel açacak!

ORTADOĞU'NUN en güçlü otel zincirlerinden Rotana, Dap Yapı işbirliğiyle İstanbul'da iki yeni otel açmaya hazırlanıyor. Otellerin açılışıyla birlikte Rotana, 318 odayı portföyüne ekleyecek.

Rotana ve DAP Yapı İstanbul'da 2 yeni otel açacak!

Ortadoğu'nun en güçlü otel zincirlerinden Rotana, Dap Yapı işbirliğiyle İstanbul'da iki yeni otel açmaya hazırlanıyor. Otellerin açılışıyla birlikte Rotana, 318 odayı portföyüne ekleyecek.

İzmir'e 5 yeni otel inşa edilecek!

İzmir'de Cumhuriyet Meydanı ile Pasaport arasındaki bölgeye 300 milyon liralık yatırımla 5 yeni otel yapılıyor. Otellerin 2016 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Otellerde yaklaşık 500 yatak bulunacak.

İzmir'e 300 milyon liralık yatırımla 5 yeni otel!

İzmir'de 5 yeni otel yapılıyor. Otellerin 2016 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Otellerde yaklaşık 500 yatak bulunacak. Bölgede daha önce yapımları tamamlanmış 32 otel bulunuyor. Proje 300 milyonluk yatırımla hayata geçiyor.

55 şehirde 243 yeni otel inşa edilecek!

Bu yıl verilen teşviklerle birlikte 55 şehirde 243 yeni otel daha inşa edilecek. Yeni otel projeleri için 3.9 milyar TL yatırım hayata geçirilirken, yeni otellerin 45’i İstanbul, 37’si Antalya’da olacak.

Şükrü Karabacak: Darıca'da otellerin yatak kapasitesi arttırılacak!

Şükrü Karabacak, otellerin yatak kapasitesinin artırılması ile Danca'nın kongre turizminin merkezi olacağını söyledi. Karabacak, kongre turizmi açısından büyük önem taşıyan yatak kapasitesinin artırılması için yeni otellerin yapılmasını teşvik ediyor.

Ekşioğlu Group İmsa İnşaat iki yeni butik oteli hayata geçirecek!

Ekşioğlu Group İMSA İnşaat, Şile'deki Kilia Konakları projesinden sonra Çanakkale'de ve Antalya'da butik otel projeleri hayata geçirecek. İmsa İnşaat yeni otellerin 40 odayı geçmemesini planlıyor..

Faik Kaptanoğlu: Antalya'ya yeni havalimanı şart!

Faik Kaptanoğlu: “Her yıl turist sayısı yükseliyor. Sadece yeni tesisler değil mevcut otellerin ilave yatak koymaları konaklama sektörünü olumsuz etkiliyor,Antalya'ya yeni havalimanı şart" dedi

İstanbuldaki otellerin yeni oda fiyatları Haberi

İstanbuldaki otellerin yeni oda fiyatları

Rusya’daki ekonomik kriz nedeniyle zor bir sezon geçiren turizm sektörü asıl hareketi Ramazan Bayramı ve sonrasında bekliyor. Bu yılı Rus turistteki düşüşe rağmen 43 milyon yabancı turist ile kapatmayı hedefleyen sektör, yerli turistte de bayram sonrasında ciddi bir artış öngörüyor. Önce seçimler, sonra lise ve üniversite sınavları, son olarak da Ramazan Ayının yaz aylarına rastlaması ile yerlide sezonu geç açan turizmciler için bayram tatilcisiyle birlikte geç de olsa yoğun bir hareket başlayacak.


TÜRSAB’ın Bayram Tatili ve Turizm Sezonu Raporu’na göre bu dönemler için erken rezervasyonla tatilini planlamış olanların oranı yüzde 80’leri buluyor. Yüzde 60-65 oranında kredi kartına taksit yaptırmayı tercih eden tatilci taksit sayısını da 4-6 ay olarak ödüyor. Daha çok Çeşme ve Bodrum’a talep gösteren yerli turist bu Ramazan...