27 / 04 / 2024

Özak GYO 5 yeni otel açıyor!

Özak GYO 5 yeni otel açıyor!

Özak GYO, İstanbul, İzmir ve Antalya'da ortalama 300 yataklı toplam 5 yeni otel projesini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. İki İstanbul, bir İzmir, birer de Didim ve Demre'de yapılacak olan otellerin her biri ortalama 300 yataklı olacak.



Özak GYO, İstanbul,  İzmir  ve Antalya'da ortalama 300 yataklı toplam 5 yeni otel projesini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Firma İzmir ve İstanbul'daki projelerinin içine AVM ile rezidans da dahil edecek Antalya Belek'te Ela Resort markasıyla 2007de turizm sektörüne adım atan Özak GYO, 5 yeni otel projesi daha geliştirdi. İki İstanbul, bir İzmir, birer de Didim ve Demre'de yapılacak olan otellerin her biri ortalama 300 yataklı olacak. 


Ela Quality Resort Hotel Genel Müdürü Ali Tunç Batum, İstanbul ve İzmir'de AVM rezidans ve otel projelerini de bünyesinde barındıracak büyük montanlı karma bir karma proje planladıklarını söyledi. Bu iki oteli 2018'de açmayı planladıklarını aktaran Batum, "Henüz yatırım maliyeti belli değil. Projelendirme tamamlandıktan sonra netleşecek' diye konuştu. Her iki ildeki oteller için uluslararası markalarla görüştüklerini belirten Batum, Didim ve Demre'deki otelleri ise Ela markasıyla işleteceklerini ifade etti. 

2015 yılını da değerlendiren Batum, Rusya ve BDT ülkelerindeki krizin de etkisiyle yoğun sezonda bir önceki yıla oranla yüzde 15 kayıp yaşadıklarını ifade etti. 2015 yaz sezonu doluluk ortalamasının yüzde 80 olduğunu belirten Batum, 2016'da bu pazarlarda toparlanma olacağını öngördüklerini belirtti. 2013'te Rusya'dan gelen turist oranlan yakalanamasa da en fazla yüzde 5lik bir kayıp olacağını vurgulayan Batum, 2016'da özellikle yerli turistin kontenjanlarını artıracaklarını söyledi. İç pazarın her yıl ortalama yüzde 30 büyüdüğüne dikkat çeken Batum, ayrıca Ortadoğu ve Afrika'daki pazarlama faaliyetlerini artırdıklarını, bunun da pazarın büyümesine önemli katkıları olacağını kaydetti. Ali Tunç Batum, Ela Quality Resort'un bölgesinde aile konseptinde lider ve öncü otel olarak kabul edildiğini belirtti.


Hürses


Geri Dön