01 / 07 / 2024

istanbullular sıcaktan sahillere doldu

istanbullular sıcaktan sahillere doldu

Kentte hava sıcaklığının artması üzerine sahil bölgelerine akın eden vatandaşlar, denize girerek serinlemeye çalıştı. Hava sıcaklığının 35 dereceye kadar ulaştığı, nem oranının yüzde 60'ı bulduğu vatandaşlar, serinlemek için deniz kıyılarını tercih etti.

İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama ile kapanacak yollar hangileri?

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle metro, tramvay, metrobüs, deniz ulaşımına kısıtlama getirildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs'ın 'bayram' havasında kutlanabilmesi için gerekli önlemlerin alındığı ve kısıtlanacak yolların listesi verildi.

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

İstanbullular elektriksiz kalacak! Nerede elektrikler kesilecek? 1 Mayıs 2023 elektrik kesintisi olacak ilçeler!

BEDAŞ, İstanbul’da yarın yani 1 Mayıs 2023 gününde yaşanacak elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte detaylar!

İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta hangi yollar trafiğe kapatılacak? 

İstanbul'da 1 Mayıs'ta hangi yollar trafiğe kapatılacak? İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapatılacak? İstanbul'da 1 Mayıs'ta hangi yollar trafiğe kapalı? İşte tek tek açıklanan o detaylar...

Beklenen deprem İstanbulluları köşeye sıkıştırdı! Peş peşe rakamlar açıklandı! Büyük İstanbul depremi...

İngiliz haber ajansı Reuters 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketlerinin ardından, İstanbul ile ilgili dikkat çeken bir analize yer verdi. Beklenen deprem İstanbulluları köşeye sıkıştırdı! Peş peşe rakamlar açıklandı! Büyük İstanbul depremi...

Sıcaktan bunalanlara müjde! Arçelik 12660 Prosmart Inverter Klima 23 Ağustos 2022 fiyat listesi!

A+++ enerji sınıfına sahip olan Arçelik 12660 Prosmart Inverter Klima, evimde serinliği hissedeyim diye herkes için bakmanız gereken bir seçenek. Arçelik markasının en çok tercih edilen modellerinden olan, 12660 Prosmart Inverter modeli 23 Ağustos 2022 için fiyat listesi. İşte ayrıntılar.

Sahillere imar yasağı mı gelecek?

Salgınla birlikte “kaçış noktası” haline gelen Muğla kıyılarına “yerli göç dalgası” tsunami gibi vurdu. Peki bu durum karşısında yapılaşmanın önüne nasıl geçilecek? Sahillere imar yasağı mı gelecek?

Levent Gökçe: Evinizi sıcaktan yalıtımla koruyun!

İZODER Başkanı Levent Gökçe, küresel salgın karşısında çoğunlukla evde kaldığımız bir dönemde binalarda enerji verimliliğinin önemini anlattı.

Adana Yüreğir'e 2. kapalı semt pazarı inşa ediliyor!

Yüreğir’in ikinci kapalı semt pazarı PTT Evleri Mahallesi’nde yapılıyor. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğirli vatandaşların kışın yağmurdan ve çamurdan, yazın ise sıcaktan ve tozdan koruyup rahat alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla kapalı semt pazarları sayısını artıracaklarını söyledi.

İzmirliler yakında İstanbulluların kiracısı olacak!

İzmir'de öne çıkan 50 dev konut projesinde yaklaşık 12 bin konut inşaatı sürerken sektör temsilcileri, İstanbul Otoyolu ve Ankara Hızlı Treni projelerinin İzmir'in cazibesini artırdığını söyledi.

İzmirliler İstanbulluların kiracısı olacak!

İzmir'de öne çıkan 50 dev konut projesinde yaklaşık 12 bin konut inşaatı sürerken sektör temsilcileri, İstanbul Otoyolu ve Ankara Hızlı Treni projelerinin İzmir'in cazibesini artırdığını söyledi.

Isı yalıtımı kullanımı yazında etkili olur mu?

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak için gerektiğine vurgu yaptı.

Isı yalıtımı yazın da enerji tasarrufu sağlıyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak ve ideal konfor şartlarını sağlamak için en etkin yöntem olduğunu söyledi.

istanbullular sıcaktan sahillere doldu Haberi

istanbullular sıcaktan sahillere doldu

Kentte hava sıcaklığının artması üzerine sahil bölgelerine akın eden vatandaşlar, denize girerek serinlemeye çalıştı. 


Hava sıcaklığının 35 dereceye kadar ulaştığı, nem oranının yüzde 60'ı bulduğu İstanbul'da vatandaşlar, serinlemek için deniz kıyılarını tercih etti. 


Özellikle İstanbul Boğazı, Kadıköy, Maltepe, Florya'da denize girilebilen bölgelere aileleriyle gelen İstanbullular, hem piknik yaptı hem de denize girdi. Bazı vatandaşlar şemsiye ya da ağaç altlarında gölgede uyumayı tercih ederken, bazıları da balık tuttu. 


Sarıyer Belediyesi, ilçede denize girilen alanlarda vatandaşları aşırı sıcaklık ve güneş çarpması riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde anonslarla uyardı.


Bazı vatandaşların evlerindeki köpek, kanarya gibi evcil hayvanları da yanlarında getirdikleri gözlendi.


Okmeydanı'ndan ailesiyle Tarabya sahiline gelen Hasan Kaya, sıcakların bugün daha da arttığını ve evde duramadıklarını belirterek, "Ailemle önce evde bulunmayı düşündük. Fakat sıcaklar dayanılmaz...