25 / 08 / 2024

istanbullular tatile nereye gitti

istanbullular tatile nereye gitti

İlköğretimde okulların 2 haftalık sömestr tatiline girmesiyle birlikte ailece yollara dökülen İstanbul’lu tatilcilerin en az yarısının tercihi Marmara ve Karadeniz Bölgeleri oldu.

İstanbulluların merak ettiği soru yanıtlandı! Büyük taşınma planı belli oldu! 1.5 milyon konut nereye yapılacak?

“İstanbul’da dönüşmesi gereken 1,5 milyon bağımsız bölüm var” diye konuşan Bakan Murat Kurum İstanbulluları merakta bıraktı. İstanbul 1,5 milyon konut nereye taşınacak? İşte detaylar!

Ecrimisil davası nereye açılır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalciden alınan tazminat oluyor. Ecrimisil talebi bir dava ile yapılabiliyor. Peki, ecrimisil davası nereye açılır?

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nereye verilir?

Konut kredisi dosya masrafı iadeleri hakkında alınan Yargıtay Kararları gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masrafları iade ediliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nereye verilir?

Tapu harcı ödemesi nereye yapılır?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Gerçek alım satım bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı ödemesi nereye yapılır?

Emlak Konut Ispartakule başvuru bedeli nereye yatırılacak?

İstanbul Avcılar'da inşa edilen Ispartakule Evleri başvuruları 3 Temmuz'da sona erecek. Projede 240 ay vade imkanı ile konut sahibi olunabilecek. Peki Emlak Konut Ispartakule başvuru bedeli nereye yatırılacak?

Elektrik aboneliği için nereye başvurulur?

Bir mesken ya da işyerine taşındığınızı düşünelim. Bağımsız bölüm için aboneliklerin kullanıcı adına alınması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği için nereye başvurulur? İşte elektrik aboneliği için gerekenler..

Miras vergisi beyannamesi nereye verilir?

Veraset ve intikal vergisi kanun hükümlerine göre,bu vergi vefat ve bağış durumlarında intikal eden mallar için ödeniyor. Vergi ödemeleri için ilk olarak malların beyan edilmesi gerekiyor. Peki, miras vergisi beyannamesi nereye verilir?

TOKİ Eskişehir Odunpazarı başvuruları nereye yapılıyor?

Açık artırma usulü ile satışa sunulan TOKİ Eskişehir Odunpazarı Konutları başvuruları devam ediyor. Projede 4+1 olarak tasarlanan daireler yer alıyor. Peki TOKİ Eskişehir Odunpazarı başvuruları nereye yapılıyor?

Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır?

İşyeri çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için belediyeye ödenen çevre temizlk vergisi belediyelerin sunduğu temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak ödeniyor. Peki, işyeri çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

Miras vergisi nereye ödenir?

Bir kişiye miras kalması veya çekiliş neticesinde ikramiye çıkması halinde elde edilen kazanç üzerinden Veraset ve İntikal Vergisi alınıyor. Bu vergi miras vergisi olarak da biliniyor. Peki, miras vergisi nereye ödenir?

Kadastro harcı nereye ödenir?

Kadastro işlemlerinde tapu siciline tescil edilen bazı gayrimenkullerde kayıtlı değer üzerinden harç ödemesi yapılıyor. Peki, kadastro harcı nereye ödenir? Kadastro harçları ne kadar?

Çöp vergisi nereye ne zaman yatırılır?

Mart ayı itibarıyla ödenmesi gereken vergiler arasında taşınmaz mallar adına ödenecek çöp vergisi de yer alıyor. Peki, çöp vergisi nereye ne zaman yatırılır?

istanbullular tatile nereye gitti Haberi

istanbullular tatile nereye gitti

“neredennereye.com” verilerine göre, sömestr tatilinin başlangıcında İstanbul’dan yola çıkan ailelerin yaklaşık yüzde 22’si Marmara Bölgesi’ne, yüzde 30’u da Karadeniz Bölgesi’ndeki il ve ilçelere gitmek için otobüs bileti satın aldı.


23 Ocak-25 Ocak 2015 tarihleri arasında “neredennereye.com” üzerinden alınan biletlerle toplam 4 bin 410 kişi seyahat etti. 2 günde satılan biletlerin 960 adedi Marmara Bölgesi’ndeki il ve ilçeler, bin 305 adedi Karadeniz Bölgesi’ndeki il ve ilçeler, 501 adedi Ege Bölgesi’ndeki il ve ilçeler, 708 adedi İç Anadolu’daki il ve ilçeler, 645 adedi Akdeniz Bölgesi’ndeki il ve ilçeler, 159 adedi Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki il ve ilçeler ile 132 adedi de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki il ve ilçeler için satın alındı.


Otobüsle Ulaşım Hala Daha Ekonomik Türkiye’nin ulaşım rehberi ve bilet satış platformu “neredennereye.com” üzerinden...