02 / 05 / 2024

İstanbulSMD türk mimarları

İstanbulSMD türk mimarları

İstanbulSMD bu yıl ilk kez resmi olarak bulunduğu MIPIM’de, Türk mimarlarının yurtdışı pazarlara açılması için önemli bir adım attı. Fransa’nın Cannes kentinde her yıl yapılan MIPIM, sektörün en önemli etkinliği olarak kabul ediliyor.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

Ali Osman Öztürk Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu!

Ali Osman Öztürk, 26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda oy birliği ile Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu...

Türk Serbest Mimarlar Derneği'nden İzmir depremi açıklaması!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, İzmir depremi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri için başvurular başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir yapılan Mimarlık Ödülleri yarışması için başvurular başladı. Yarışma için son başvuru tarihi 23 Ekim olarak belirlendi. 

Libya'nın imarında Türk mühendis ve mimarlarına stratejik rol!

Ticaret Bakanlığının Libya'da iş yapan Türk şirketlerinin yarım kalan projelerini tamamlayabilmeleri ve yeni iş bağlantıları kurabilmeleri için yürüttüğü yoğun görüşme trafiği ve varılan mutabakatlar meyvelerini vermeye başladı.

Türk mimarlardan şehirlerde değişim önerisi!

Koronavirüs salgınıyla birlikte büyük şehirlerde ‘riskin daha yoğun’ olması, şehir çeperlerinde yeni hayat kurmak isteyenlerin sayısını artırdı. Türk mimarlar, kırsala dönüşün arttığını belirtti ve yeni şehir sistemine ilişkin detayları paylaştı...

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Milli Dayanışma Kampanyası'na destek verdi!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Mücahit Demirtaş yaptığı açıklamada, "Hayırda yarışanların en önünde olmak dileği ve hedefiyle Milli Dayanışma Kampanyası'nda yer alacağız." ifadelerine yer verdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odalı Birliği İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odalı Birliği İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşkent'in tasarımı Türk mimarlara emanet!

Orta Asya'nın en eski ve büyük şehirlerinden Taşkent'in yeniden imarına ilişkin çalışmalar Türk mimarlar tarafından yapılıyor.

Türk Ytong’tan genç mimarlara sanat dolu yarışma ödülü!

Türk Ytong'un düzenlediği “Şehirden Uzak” konulu Mimari Fikir Yarışması’nı kazanan genç mimarlar ödül olarak, 16. Uluslararası Venedik Bienali’ni ziyaret etti...

Türk Mimarlardan Mars'ta yaşam arayışı!

Mars’ta yaşam projesi Dünya’nın farklı lokasyonlarından mimarlar ve tasarımcıları bir konsept yarışma ile yeniden gündeme geliyor.  Türk Mimar Sunay Erdem önderliğindeki ekip Mars Gezegeni için piramidal şehir önerdi.

Türk Serbest Mimarlar Derneği eğitimlerine başlıyor!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, daha önce sınırlı konularda yaptığı eğitimlerin kapsamını genişletilerek bu sene TSMD Akademi adı ile yeni bir program başlatıyor. 

İstanbulSMD türk mimarları Haberi

İstanbulSMD türk mimarları

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD) bu yıl ilk kez resmi olarak bulunduğu MIPIM’de, Türk mimarlarının yurtdışı pazarlara açılması için önemli bir adım attı. Fransa’nın Cannes kentinde her yıl yapılan MIPIM, sektörün en önemli etkinliği olarak kabul ediliyor. İstanbul’un önde gelen mimarlık ofislerinden İstanbulSMD üyesi olan mimarların tasarladığı bina görsellerinden oluşan video sunumu, Türk ve yabancı gayrimenkul uzmanları tarafından büyük ilgi gördü. 


İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin MIPIM’in en yoğun günü olan 16 Mart tarihinde düzenlediği panele de ilgi büyük oldu. Kalabalık bir izleyici kitlesine Türk mimarlarının yapıtları ve son yıllarda çok sayıda bina üretmekten ötürü kazandıkları deneyimin dış pazarlarda önemli bir avantaj olacağı anlatıldı. İSMD üyelerinden HAS Mimarlık’tan Ayşe Hasol Erktin, MuuM Mimarlık’tan Murat Aksu ve ERA Mimarlık’tan Ali Hızıroğlu’nun katıldığı...