18 / 05 / 2024

istanbulun 5 mimari eseri

istanbulun 5 mimari eseri

Time Dergisi'nin yaptığı habere göre İstanbul'un 5 mimari eseri: Topkapı sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kules, ve Kanyon

Kahramanmaraş'ın mimarisi sil baştan değişiyor! Konutlar artık 5 kattan fazla yapılmayacak!

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından konutların artık yatay mimari esas alınarak yapılacağını ve 5 kattan fazla olmayacağını açıkladı.

Uzunlar Mimari Yapı Taahhüt Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzunlar Mimari Yapı Taahhüt Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ferruh Uzun tarafından kuruldu.

Bilir Yapı Mimari İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bilir Yapı Mimari İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane’de  5 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Bilir tarafından kuruldu.

TOKİ'den yatay mimari atağı: Zemin+5 kat geçilmeyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde TOKİ konutlarını ve TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut'un açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın '130 bin konut yaptık zemin artı 5’i geçmedik' başlıklı yazısı...

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Arch+Dsgn Summit 5-6 Nisan'da gerçekleşecek!

“Mimari ve Tasarımda Gelecek” temasıyla 5-6 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda üçüncüsü düzenlenecek Arch+Dsgn Summit, mimarlık ve tasarım profesyonellerinin katılımıyla ziyaretçilerini ağırlayacak.

Mimari ve Tasarım Zirvesi 5-6 Nisan'da!

Mimarlık ve tasarımın profesyonellerinin katılımlarıyla her yıl yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan mimari ve tasarım zirvesi 5-6 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşecek.

Mimarlık ve tasarımın geleceği 5-6 Nisan’da konuşulacak!

Mimari ve tasarım zirvesi Arch+Dsgn Summit, bu sene “Mimari ve Tasarımda Gelecek” temasıyla 5-6 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Serda Sarayı, İslami mimari tarzıyla dikkat çekiyor!

Güzelliği ve İslami mimari tarzıyla dikkati çeken, 27 bin metrekare alan üzerine kurulan yaklaşık 5 bin metrekarelik Serda Sarayı, Filistin Milli Kütüphanesi olarak halka hizmet verecek.

5 maddede ev satın almanın mimari kriterleri!

Ev satın alırken hangi mimari kriterlere dikkat etmek gerekiyor? Anadolu Yakası’nın en çok kentsel dönüşüm projesi üreten mimarı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, 5 maddede ‘‘ev satın alırken dikkat edilecek mimari kriterleri’’ açıklıyor.

Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 5 proje ödüllendirildi!

Yapı sektörünün öncü kuruluşlarından Türk Ytong’un düzenlediği “Yersizlik İçin Bir Yer” konulu 2016 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda 116 proje arasında yapılan değerlendirmede, 5 proje ödüle değer bulundu.

Dragos Adam Kule'de metrekaresi 5 bin 500 TL'ye!

Prestij vaat ediyo DAP Yapı, İstanbul Dragos'ta mimari formunu ve konseptini 'insan'dan alan Adam Kule projesini hayata geçiriyor. Projede metrekare fiyatları 5 bin 500 TL'den başlıyor.

Elysium Serenity Kandilli'de yüzde 5 peşin kampanyası!

Ofton inşaat, essiz konumu, ulaşım olanakları, az katlı ve bahçe kullanımlı mimari yapısı ile büyük ilgi gören Elysium Serenity Kandilli Projesi'nde yüzde 5 peşinat ile daire sahibi yapıyor.

istanbulun 5 mimari eseri Haberi

istanbulun 5 mimari eseri

Son zamanlarda İstanbul'u sık sık sayfalarına taşıyan Time dergidi, son sayısında İstanbul'un büyüleyici mimarisi başlıklı bir yazı yayınladı. Ron Gluckman bu yazısında kendine göre İstanbul'un büyüleyici 5 mimari eserini şöyle sıraladı: Topkapı sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kules, ve Kanyon.


Kanyon'u listeye almasının sebebini İstanbul'un yenilikçi yüzünü yansıtıyor diye açıkladı. Okuyucularına bu alışveriş merkezini mutlaka gezmelerini tavsiye...