19 / 05 / 2024

istanbulun gelişen bölgeleri

istanbulun gelişen bölgeleri

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'den Lisanslı-Kıdemli Değerleme Uzmanı Ece Kadıoğlu'nun yapmış olduğu İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakasında Gelişim Gösteren Bölgeler araştırması şu şekilde...

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitcoin'in en büyük gizemi çözülüyor!

Kripto para piyasasının en büyük birimi olan Bitcoin'in kim tarafından geliştirildiği merak konusu olmuştu. ABD'de görülen oldukça sıradan bir dava en büyük gizemi çözmek üzere. 

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Divan Residence at G Tower’da yaşam başladı! 

İstanbul Avrupa Yakası’nın en hızlı gelişen bölgeleri arasında yer alan Basın Ekspres Yolu üzerinde Mar Yapı imzasıyla inşa edilen Divan Residence at G Tower projesinde ağustos ayından itibaren yaşam başladı.

Beş büyük şehrin en cazip konut yatırım bölgeleri!

Beş büyük ilin en cazip yatırım bölgeleri, son dört yıllık değer artışı oranları ve ortalama konut fiyatları Endeksa tarafından açıklandı. 

İstanbul'da konut satışları yeni gelişen bölgelerde arttı!

Konut fiyatları İstanbul'da daha çok gelişen bölgelerde artış gösterdi. Fiyatlar Esenyurt'ta en düşük 110 bin liradan başlıyor. 40 bin tapuyla mega şehrin tüm ilçelerini sollayan bölgeyi Sultanbeyli, Beylikdüzü, Arnavutköy ve Tuzla izledi.

9. Gelişen Kentler Zirvesi Antalya 13-14 Aralık'ta!

GYODER tarafından düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi'nin 9'nuncusu Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 13-14 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

8. Gelişen Kentler Zirvesi Erzurum'da yapıldı!

GYODER ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hazırlanan 8. Gelişen Kentler Zirvesi, Erzurum'da gerçekleştirildi.

Erzurum Gelişen Kentler Zirvesi 3-4 Ekim'de!

Gelişen Kentler Zirvesi'nin 8'incisini, Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 3-4 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek.

Gelişen Kentler Zirvesi 3-4 Ekim'de Erzurum'da yapılacak!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER’in, gelişen kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Gelişen Kentler Zirvesi’nin 8‘incisi, 3-4 Ekim 2017 tarihlerinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Erzurum’da gerçekleştirilecek.

Gelişen Bölgeler Zirvesi'nin 11'ncisi düzenlendi!

Hürriyet'in gayrimenkul sektörünü en iyiyi teşvik etmek ve sektörün sorunlarının çözümüne destek sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği Gelişen Bölgeler Zirvesi'nin 11'incisi İstanbul Kağıthane için gerçekleştirildi.

Kuzu Grup dünyanın en büyük 250 müteahhitti arasında!

Dünya’nın en büyük 250 müteahhitti arasında yer alan Kuzu Grup, inşa ettiği alt ve üst yapı projeleri ile Türkiye’nin kalkınma dinamiklerinin gelişmesinde rol oynamaya devam ediyor.

Sultanbeyli'nin en büyük sorunu mülkiyet!

İsmail Yılmaz, Sultanbeyli'nin en büyük sorununun mülkiyet sorunu olduğunu söyledi.İlçenin gelişmesi için bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Sultanbeyli'ye en büyük hizmet bu olur” açıklamasını yaptı.

istanbulun gelişen bölgeleri Haberi

istanbulun gelişen bölgeleri

Son 10 yılda Istanbul, gayrimenkul piyasası ciddi anlamda yapılan kamu yatırımları ile hızlı bir gelişim göstermeye başlanmıştır.. Ulaşım bağlantılarının artırılması, yeni bölgelerin yaşam alanlarına açılması, kentse dönüşüm projelerinin hayat geçirilimesi, 3. Havalimanı projesi, Marmaray, Kuzey Marmara Otoyolu projesi ve Sahil Park alanlarının düzenlenmesi ile birlikte talebin ve buna paralel olarak gayrimenkul yatırımlarının arttığı gözlemlenmiştir. Son yıllarda, raylı sistem yatırımları ile trafik ve ulaşım sorununu çözmek anlamında ciddi yatırımlar yapılmaktadır. 

Bu projelerin yapılması ile özellikle gayrimenkul fiyatlarında artışlar yaşandığı görülmüştür. Yaklaşık  1.5 sene önce faaliyete geçen Marmaray’la birlikte etkilenme bölgelerindeki fiyat artışları belirli bölgelerde iki katına kadar çıkabilmektedir.


Avrupa Yakası’nda Gelişim Gösteren Bölgeler

Avrupa yakasındaki gelişim gösteren bölgelerden bazılarını nceleyecek olursak, öne çıkan bölgelerin Zekeriyaköy-Uskumruköy, Kağıthane, Seyrantepe, Arnavutköy, Ataköy, Zeytinburnu, Karaköy, Başkşehir-Ispartakule, Kayabaşı,...