10 / 05 / 2024

İstanbulun geniş caddesi

İstanbulun geniş caddesi

4 Eylül 1936 yılında Son Posta gazetesinde yayınlanan habere göre İstanbul'un en geniş asfaltlı caddesi Topkapı ile Edirnekapı arasında yapılıyormuş. Yolun sağ tarafı motorlu vasıtalara, sol tarafı ise atlara ayrılacakmış.

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilmesi için 25 milyon lira istenmiş!

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilebilmesi için Belediye bazı kararlar almış ve bu çalışmalar için 25 milyon lira istenmiş.

Karacaköy Caddesi Genişletme Projesi'ne ilişkin imar planı askıda!

Çatalca İlçesi, Kestanelik Mahallesi, Karacaköy Caddesi Genişletme Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı askıda..

Kahramanmaraş Sarayaltı Caddesi'nde yıkımlar son sürat!

Sarayaltı Caddesi genişletme çalışmaları bir taraftan devam ederken, imar planı çalışmaları da tamamlandı

Antalya Şarampol Caddesi'nde geniş otoparklar yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Şarampol Caddesi'ni dünyanın en güzel alışveriş sokaklarından biri haline getirecek projesi hızla tamamlanıyor. Bölgedeki altyapı ve cadde güzelleştirme çalışmaları devam ediyor.

Osmaniye Yaveriye TOKİ yolu genişletildi!

Osmaniye'deki Yeşilyurt Mahallesi ve Yaverpaşa mahallerini birbirinden ayıran ve Yaveriye Toki yolu olarak da kullanılan 4 kilometre uzunluğundaki Divlimoğlu Caddesi genişletilerek asfaltlandı.

Gebze Yeni Bağdat Caddesi duble yol oldu!

Kent genelinde yol yenileme ve genişletme çalışmalarını sürdüren Ulaşım Dairesi Başkanlığı, hem konut bölgesi olan hem de ağır araçlarının sık kullandığı Kirazpınar Yeni Bağdat Caddesi’ni duble yol haline getirdi.

Çayırova Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi genişliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Çayırova Şekerpınar’da yer alan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’ni genişletme çalışmaları kapsamında 2x2 duble yol haline getiriyor.

Düzce Mimar Sinan Caddesi genişletiliyor!

Kısa bir süre önce açılışı yapılan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminaline bağlanan Haydar Gördebil caddesindeki genişletme çalışmalarından sonra bu kez de bu caddeye bağlanan Mimar Sinan caddesinde genişletme çalışmaları başlatılacak.

Düzce Rıhtım Caddesi genişletiliyor!

Düzce Belediyesi şehir merkezinin önemli ulaşım akslarından biri olan Rıhtım Caddesi’nin genişletilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Kocaeli Salim Dervişoğlu Caddesi duble yol oluyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, sahil yolu olarak da bilinen Salim Dervişoğlu Caddesi’nde genişletme çalışması yapacak.

Kocaeli Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi genişletiliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Çayırova Şekerpınar Bağlantı yolu ile yeni yapılan OSB otoyol kavşağı arasında kalan Muhsin Yazıcıoğlu adresinde yol genişletme çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

İzmir Doğuş Caddesi genişletildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'nın çevre yolu bağlantısını sağlayan Doğuş Caddesi'ndeki trafik sorununu çözdü.

Kocaeli Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi duble yol haline geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova Şekerpınar’da yer alan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde yol genişletme çalışmaları yapıyor.

İstanbulun geniş caddesi Haberi

İstanbulun geniş caddesi

Topkapı ile Edirnekapı arasındaki yeni ve eşsiz yol bir semti heyecanlandırıyor.

Gazi Köprüsü'nün temel atma töreninde İçişleri Bakanı İsanbul'un git gide güzelleşeceğini söylemişti. İstanbul gerçekten gittikçe güzelleşiyor. Haliç'in gittikçe dolmasına, Haliç surlarının gittikçe kirlenmesine rağmen İstanbul'un bilhassa Haliç tarafına yakın yerlerinde yeni teni ve adamakıllı bayındırlıklar günden güne alıp yürüyor. 

Şu resimde gördüğünüz geniş asfalta bakınız. İstanbul'un en geniş asfaltı olan bu eşsiz yolun yapısı beş on güne kadar bitecektir. İki tarafında ki yaya geçitleri de ayrıca son moda bir asfalt olarak yapılmış olan bu yolun sağ tarafı otomobil, otobüs, kamyon, motosiklet gibi makineli nakil vasıtalarına, sol tarafı da arabalara, atlara mahsustur.

İnşaatı henüz bitmediği halde İstanbul'un bu en geniş ve en muntazam asfaltı daha şimdiden şehrin en güzel ve en gözde...