05 / 05 / 2024

istanbulun genişlemesi

istanbulun genişlemesi

1937 yılında İstanbul Belediyesi şehrin haddinden fazla genişlemesinden rahatsız olmuş. Belediye yalnız şehir sınırı dahilinde ki inşaatlara ruhsat verecekmiş. Şehrim imar planını hazırlayan Fransız şehir planlama uzmanı B. Proste'de aynı fikirdeymiş.

Merkez Bankası’nın ‘sıkılaştırma’ politikası hızlı sonuç verdi! Tüketici kredileri ve kart harcamaları azaldı!

BDDK 11-18 Ağustos verilerine göre, başta tüketici kredileri ve bireysel kart borçlarından oluşan bireysel borçlanma da olmak üzere kredi genişlemesi, ağustos başından itibaren adeta durdu ve son hafta ise eksiye geçti.

Dijital dönüşüm, enflasyon ve parasal genişlemenin bir sonucu!

Boğaziçi Zirvesi'ne katılan ekonomistler, finansal işlemlerde dijital dönüşümün artmasına katkıda bulunan faktörler arasında küresel enflasyon ve para birimi genişlemesi olduğunu söyledi.

Sultanbeyli'ye yeni otopark!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sultanbeyli Belediyesi, Merkez Camii, meydan genişlemesi ve katlı otoparkın ardından Sultanbeyli’ye bir otopark daha kazandırıyor.

Ege Yapı, Kemerburgaz Ağaçlı Köyü’nde 2 bin fidan dikti!

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ve Ege Yapı iş birliğiyle Kemerburgaz Bölgesi Ağaçlı Köyü’nde ormanlık alanların genişlemesi amacıyla düzenlenen hatıra ormanı sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

Çin'de yeni konut satışları yüzde 64 arttı!

Çin'de bu yılın ilk çeyreğinde 2015'e göre yüzde 58'lik bir kredi genişlemesi yaşandı. Kredi genişlemesi sayesinde altyapı yatırımları ve inşaat sektörü canlandı. Çin'de yeni konut satışları son bir yıl içinde yüzde 64 arttı.

Germencik'e modern hizmet binası!

Germencik Ziraat Odası’nın ilçenin genişlemesi nedeniyle ihtiyaçlara cevap veremediğini söyleyen Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Yeni ve modern binamızda Germencik Ziraat Odası ile birlikte vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermeye başladık” dedi

Mobil çalışma yaygınlaşacak!

Mobil cihaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte iş dünyasının yeni trendi mobil çalışma oldu. Bir yandan işverene sağladığı tasarruf olanağı, diğer yandan mesainin 7/24’e kadar genişlemesi nedeniyle artıları ve eksileri sıklıkla tartışılıyor.

Sultanbeyli projelerinde son durum ne?

Sultanbeyli projelerle yenileniyor, eksiklerini hızla geride bırakıyor. Sultanbeyli Merkez Camii, Meydan Genişlemesi, 4 Katlı Kapalı Otopark ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi projelerinin çalışmaları hızla tamamlanıyor.

Kocaeli Başiskele yenileniyor!

Yerleşim alanlarının genişlemesi ile birlikte yeni yolların açılmaya başladığı Kocaeli Başiskele’de, genişlemeye bağlı yeni yol yapım çalışmaları da sürüyor. Sürdürülen çalışmaların yakın zamanda tamamlanması planlanıyor.

İzmir'deki metro ağının genişlemesi lazım!

AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy, Milliyet EGE'ye önemli açıklamalarda bulundu. Ulaşımda sorunlar olduğunu belirten Şeboy, "Metro ağının genişlemesi lazım" dedi.

İstimlak yapılmasının nedenleri!

Hükümet veya kamu tüzel kişileri tarafından kamu yararı için özel mülkiyete ait mallara el konulması işlemine istimlak deniyor. İstimlak kamu hizmet alanlarının genişlemesi için yapılıyor. İşte, istimlak yapılmasının nedenleri!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 6 yeni köprü!

Köprü yapım ve yenileme çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir hizmet sınırlarının genişlemesi ile birlikte ilçelerimiz arası bağlantıda önemli yeri olan 6 köprüde kapsamlı çalışmalar başlattık

Gayrimenkul siteleri emlak sektörünün lokomotifi mi oluyor?

Kullanımın yaygınlaşması ve kullanım alanın genişlemesi ve tablet, android özellikli cihazlar gibi erişim noktalarının çoğalması, internet üzerinden gerçekleştirilen iş modellerinin de önünü açtı.Gayrimenkul siteleri emlak sektörünün lokomotifi mi oluyor?

istanbulun genişlemesi Haberi

istanbulun genişlemesi

Şehir genişliyor

Belediye yalnız şehir dahilinde inşaata müsaade etmeyi düşünüyor.


Şehirde son senelerde yapılan inşaat şehir hududunu haddinden fazla büyütmektedir. Belediye, şehrin bu nisbetsiz büyümesini, şehrin bakımı itibariyle yerinde bulmadığından şehir hududunun müntehasını teşkil eden yerlerde yeni inşaat yapılmamamsını ve yalnız şehir hududu dahilinde inşaat ruhsatiyesi verilmesini düşünmektedir. Bu hususta esaslı tadkikat yapılmaktadır.

Esasen şehircilik mütehassısı B. Proste'de şehrin imarı bakımından haddinden fazla büyümesi aleyhinde olduğundan bu tetbire esas itibariyle taraftardır.


Akşam Gazetesi 19 Eylül 1937


Abdullah Kutalmış...