04 / 05 / 2024

istanbulun ilk havadan fotoğrafı

istanbulun ilk havadan fotoğrafı

İstanbul'un havadan çekilmiş fotoğrafı 1919 yılında çekildi. Fotoğrafı, Demir İnşaat tarafından sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaşıldı. İşte İstanbul'un işgal altında olduğu döneme ait tarihi belge niteliğindeki fotoğrafı...

Yeşilköy ve Arnavutköy'deki salgın hastaneleri yarın açılacak!

İstanbul'da yapımı tamamlanan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi ve Hadımköy Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi'nin inşaatı tamamlandı. Yarın açılması planlanan hastanenin son durumu havadan görüntülendi.

Yeşilköy'deki pandemi hastanesi 31 Mayıs'ta açılıyor!

Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi'nde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs tarihinde açılışını duyurduğu hastane inşaatındaki son durum da havadan görüntülendi.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı havadan görüntülendi!

Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip olacak Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı yarın açılıyor. Şantiye alanında çalışmalar havadan görüntülendi.

Gebze-Halkalı banliyö hattı havadan görüntülendi!

2019 yılının ilk aylarında açılması planlanan ve 43 istasyonla 77 kilometrelik güzergahta hizmet verecek olan Gebze-Halkalı banliyö hattındaki son durum havadan görüntülendi.

İstanbul Yeni Havalimanı havadan fotoğraflandı!

29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk kez yer radarları kullanılacak. İstanbul Yeni Havalimanı havadan fotoğraflandı... 

Deprem hasarına havadan denetim geliyor!

DOĞAL Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) arasında yapılan işbirliği ile depremin yaşanmasının ardından ilk 24 saat içerisinde hasarlı bölgeler, havadan fotoğraflanacak.

Afet sonrası hasarlı bölgeler havadan görüntülenecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) arasında yapılan protokol kapsamında, depremin yaşanmasının ardından ilk 24 saat içerisinde hasarlı bölgeler havadan fotoğraflanacak.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nın ihalesi 7 Aralık'ta!

İstanbul'un ilk havadan gidecek tramvayı için ihaleye çıkılıyor. 11.7 kilometre uzunluğundaki Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray hattının 2019 yılında açılması planlanıyor.

Avrasya Tüneli ilk defa havadan görüntülendi!

İstanbul'un Avrupa ve Asya yakalarını, 5’inci kez birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli’nin çıkışları havadan fotoğraflandı.

Ordu-Giresun Havalimanı projesi havadan görüntülendi!

Yapımı süren Ordu - Giresun Havalimanı Projesi, helikopterle havadan görüntülendi. Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanının yapımı sürüyor.

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi havadan görüntülendi!

Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu - Giresun Havalimanının yapımı sürüyor. Ordu - Giresun Havalimanı Projesi havadan görüntülendi.

Başbakan Davutoğlu İstanbul'u havadan denetledi!

Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak İstanbul'a ilk kez İstanbul'a geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul'da devam eden projeleri havadan inceledi...

İstanbul'un havadan çekilmiş ilk fotoğrafına bakıyorsunuz!

İstanbul'un havadan çekilmiş fotoğrafı 1919 yılında çekildi. Fotoğrafı, Demir İnşaat tarafından sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaşıldı. İşte İstanbul'un işgal altında olduğu döneme ait tarihi belge niteliğindeki fotoğrafı...

istanbulun ilk havadan fotoğrafı Haberi

istanbulun ilk havadan fotoğrafı


Osmanlı'nın başkenti İstanbul, 13 Kasım 1918'de İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan askerlerinin işgaline uğradı. İşte bu fotoğraf, İstanbul ve Anadolu'yu düşman işgalinden kurtaran orduya komuta eden Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı yıl, 1919'da çekildi.


İstanbul'un işgali, 6 Ekim 1923'te İstanbul'un kurtuluşuna kadar sürdü.... 




Demir İnşaat tarafından Twitter'da paylaşılan bu fotoğrafta, Haliç Boğazı ile Karaköy ve Eminönü açıklarındaki işgal kuvvetlerinin donanmaları rahatlıkla görülebiliyor...



İşte Demir İnşaat'ın o tweet'i; 




Emre Kulcanay /...