23 / 07 / 2024

İstanbulun ilk nazım planı

İstanbulun ilk nazım planı

1936 yılında İstanbul'a gelerek, İstanbul'un nazım planını hazırlayacak olan Fransız Mimar Henri Prost göreve başlamış. Belediye ile 2 yıllığına sözleşme imzalayacak olan Prost, yılda 12 bin lira tahsisat alacakmış.

Yeşilköy nazım ve uygulama imar planı askıda!

Bakırköy İlçesi, Yeşilköy Mahallesi, 1030 ada, 103, 104, 109 parseller ile 101, 102 parsellerin bir kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı'nda kısmi düzenleme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak-Turan arası Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı’nın İzmir 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen plan notu değişikliklerinde kısmi yeni düzenleme yaptı.

Nazım Yavuz: Türkiye'nin aradığı enerji çatılarda gizli!

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, güneş enerjili çatıların yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Yavuz, Türkiye’nin enerji darboğazını yenilenebilir enerji alternatifleriyle aşabileceğini ifade etti.

İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı iptal edildi!

İZMİR 1. İdare Mahkemesi, Alsancak-Turan arası Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık 2013 tarihinde yaptığı plan notu değişikliklerini iptal etti.

Fikirtepe 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Kadıköy-Fikirtepe ve çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı. Otuz gün boyunca askıda kalacak olan imar planı 25 Aralık'ta askıdan inecek...

Nazım Yavuz: Her fırtınada uçabilecek binlerce çatı var!

İstanbul ve Bursa’da şiddetli lodos nedeniyle uçan çatılar, yaralanma ve maddi zarara yol açtı. Nazım Yavuz, özellikle Marmara Bölgesi’nde hafta sonu etkili olan lodos nedeniyle İstanbul ve Bursa’da çatıların uçarak büyük bir tehlike yarattığını belirtti.

Hatay'ın 1/5.000'lik nazım imar planı ne oldu?

Suriye'deki iç savaş, ilimizde yarattığı sosyal ve ekonomik olumsuzluklar yanı sıra, Hatay'ın Büyükşehir olarak 1/5.000'lik Nazım İmar Planı yapımını da engelledi.

Bandırma Liman Projesi için ilk adım atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un “Bandırma’yı Türkiye’nin Rotterdam’ı Yapacağız” diyerek sözünü verdiği Bandırma Liman Projesi için ilk adım atıldı.

Elbistan nazım imar planı raporu hazırlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Elbistan için hazırlanan 1/5000’lik nazım imar planıyla ilgili Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda, inşaat mühendisleri, mimarlar ve müteahhitler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gaziosmanpaşa nazım imar planına iptal davası!

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi üyeleri, kentsel dönüşüme ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesine dava açtı.

Elbistan’da nazım imar planı hakkında toplantı düzenlendi!

Elbistan’da inşaat sektörünün sorunları ve 1/5000 nazım imar planıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, 1/5000 nazım imar planı ile ilgili olarak bir rapor hazırladıklarını söyledi.

TİKA'nın Mevlana Projesi için ilk adım atıldı!

TİKA Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddini Rumi’nin doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyon projesinde ilk adımı attı.

TİKA Mevlana projesi için ilk adımı attı!

TİKA, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı.

İstanbulun ilk nazım planı Haberi

İstanbulun ilk nazım planı



Şehircilik mütehassısı dün işe başladı


İmar işine iptida Florya'dan başlanacaktır, mütehassıs dün Florya'da tetkikat yaptı


    Şehrimize geldiğini dünkü nüshamızda yazdığımız Fransız Şehircilik Mütehassısı M. Prost'e dün öğleden sonra belediyeye gelmiş, Vali ve Belediye Reisi Bay Muhiddin Üstündağ ve belediye fen heyeti erkanı ile görüşmüştür. 

    Mütehassıs şehrimizde bir ay kadar kalacaktır. Dünden itibaren faaliyete başlamıştır. 

    Belediye ile M. Prost'e arasında şehir planının tanzimi için imza edilecek mukavelenin esasları evvelce tespit edilmişti. Dün bu esaslar etrafında son defa tetkikat yapılmıştır. Mukavele bugün mütehassıs ile belediye arasında imza edilecektir.

    Mukavelenin esaslarına göre İstanbul'un müstakbel imar planının tanzimini deduhde...