06 / 05 / 2024

istanbulun ilk tramvayları

istanbulun ilk tramvayları

1957 yılında tramvayları ve atlı arabalarını kaldırma kararı alınmış. Tramvayların kaldırılması işine 1958 yılının mart ayında başlanacakmış. Troleybüs hattı, Topkapı'nda Aksaray'a, Saraçhane'den Taksim'e Harbiye'ye ve oradan Mecidiyeköy'e ulaşacakmış.

Konak ve Karşıyaka Tramvayları'nda deneme seferleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda konforu artırmak ve çevreci toplu ulaşım araçlarını çeşitlendirmek amacıyla yapımına başladığı “Konak ve Karşıyaka Tramvayları Projesi” kapsamında, ilk deneme seferini 28 Aralık’ta gerçekleştirecek.

İzmir tramvayında ilk ray heyecanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kent ulaşımda metro ve banliyo hattından sonra yeni raylı sistem projesi olan Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ilk ray döşeme işlemi törenle yapıldı.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının ilk ray döşemesi 25 Mart'ta!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandırması beklenen önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına gelindi..

Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ilk ray heyecanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ulaşıma yeni bir ivme kazandırması beklenen önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına gelindi. İlk ray cumartesi günü Mavişehir’de döşenecek.

İzmir’de tramvayların ilk rayı Cumartesi günü döşenecek!

İzmir’de Konak ve Karşıyaka tramvayları için ilk ray Cumartesi günü döşenecek. Tramvaylar, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının rayları döşeniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak en önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına geldi. 377 milyon liralık dev projede ilk ray Cumartesi günü Mavişehir’de döşenecek.

Bursaray projesinde tramvaylar 14 ay içinde tamamlanacak!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar firması, 30 ay içinde Bursaray vagonlarını, 14 ay içinde de tramvayların tamamını teslim etmiş olacak.

Aziz Kocaoğlu: Konak ve Karşıyaka tramvaylarının temelinin atılacak!

İzmir'in ilk solar çamur kurutma tesisinin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yakında Konak ve Karşıyaka tramvaylarının temelinin atılacağını ve teleferik tesisinin bitirileceğini söyledi.

Teknik Yapı, Evora İstanbulun ilk etabında 1509 konut yapacak! 76 bin 900 TL'ye!

Teknik Yapı, Evora İstanbulun ilk etabında yer alan 1.509 daireyi 76 bin 900 liradan başlayan fiyatla satışa sunacak. Projede, elektrikli araçlar için şarj istasyonları da yer alacak

Likör Fabrikası'na ilk kazma baharda vurulacak!

Mecidiyeköy-Likör Fabrikası arazisinde yargıdan 'olumlu' karar çıkarsa ilk kazma baharda vurulacak

Haliç Metro Köprüsü inşaatında ilk adım atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), metroyu Haliç'ten geçirerek Yenikapı'ya uzatmak için ilk çalışmalar başlıyor

Ardahan Valiliği ilköğretim okulu yaptıracak

Ardahan Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkez Çamlıçatak Köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırmak üzere ihaleye çıktı

İlk kez denizde seyreden elektrik santralı inşa edildi

Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde, dünyada ilk kez, kendi  makineleriyle denizde seyreden elektrik santralı inşa edildi

istanbulun ilk tramvayları Haberi

istanbulun ilk tramvayları



Tramvay kaldırılacak, Troleybüs işletilecek.


Tramvaylarla beraber atlı arabalar da kaldırılacak. Arabacılar 400 kamyon için döviz istiyor.


  Atlı arabaların da artık tramvaylarla birlikte tarihe karışması ilgililerce kararlaştırılmıştır. Ancak, kararın tatbikine önemli yollar açıldıktan sonra başlanabilecektir. 

  Bugün şehrimizde 3931 atlı araba bulunmaktadır. 5 yıldan beri atlı arabalar sayısında bir artış değil, eksilme müşahede edilmiştir. 

  Arabacılar Derneği, atlı arabaların kaldırılmasına taraftar olduklarını belirtmektedirler. Ancak 4 bin aileyi zor durumda bırakmamak için, bu arada sahiplerinin kuracağı bir ortaklığa 400 kamyon getirtebilmesi için gerekli dövizin verilmesini de istemişlerdir.